Αφού δεν… έπεσε, δυνάμωσε ο Αργύρης Πεδουλάκης

Αφού δεν… έπεσε, δυνάμωσε ο Αργύρης Πεδουλάκης

Όταν φτάνεις τόσο κοντά στο τέλος, μετά δεν υπάρχει τίποτα να σε φοβίζει. Ο Αργύρης Πεδουλάκης είναι πιο απελευθερωμένος από ποτέ

Αν υπάρχει μέτρηση κριτικής, ο Αργύρης Πεδουλάκης πρέπει να είναι κάτοχος ρεκόρ, όσον αφορά την αυστηρή (κι όχι κατ’ ανάγκη δίκαιη) κρίση προς το πρόσωπό του. Τον… κρέμασαν στα μανταλάκια, του φόρτωσαν όλα τα… εγκλήματα από την εποχή του Αλ Καπόνε και μετά, περίμεναν το νεύμα με τον αντίχειρα προς τα κάτω από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για να τον… πετάξουν στα λιοντάρια. Ο «Άρτζι» παραμένει στη θέση του και πλέον το ερώτημα είναι «πόσο θα αντέξει»;

Το αντιστρέφουμε. Το πραγματικό ρητορικό ερώτημα είναι «τι έχει να χάσει»; Γνώριζε πολύ πριν αναλάβει (για τρίτη φορά το «τριφύλλι») ότι το προσδόκιμο ζωής των προπονητών της ομάδας, στη μετά Ομπράντοβιτς εποχή, είναι πολύ μικρό. Είχε βιώσει δύο φορές την αίσθηση του «πληρώνω το μάρμαρο» κι ήξερε ότι με την πρώτη γκέλα θα ήταν στο… απόσπασμα. Από τη στιγμή που επέστρεψε ήταν σαν να έκανε δήλωση αποδοχής κι όσα υποθέταμε έγιναν πραγματικότητα.

Πλέον είμαστε στο… επόμενο στάδιο. Ανέβηκε πίστα, καθώς πέρασε μέσα από τη φωτιά και βγήκε καψαλισμένος αλλά όρθιος. Ο Γιαννακόπουλος στήριξε την επιλογή του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι του έδωσε «λευκή επιταγή». Γιατί, πότε πήρε λευκή επιταγή ο Πεδουλάκης; Πολλοί πιστεύουν ότι έχει δεύτερη (ή την… τελευταία του) ευκαιρία. Η απάντηση είναι ΄τοι δεν έχει τίποτα να χάσει.

Ο κόουτς του Παναθηναϊκού έχει κλείσει τα αυτιά του, δουλεύει ακατάπαυστα και περιμένει να δει αντίδραση από τους παίκτες του, αλλά και τον εγωισμό τους να βγαίνει μπροστά. Αύριο είναι η Άλμπα, την ερχόμενη εβδομάδα η Ζαλγκίρις, κάθε φορά που θα κάθεται στην καρέκλα του προπονητή, θα περνά από… ιερά εξέταση. Το ίδιο συνέβαινε και πριν την ήττα από τον Προμηθέα. Μόνο που τώρα έχουν αλλάξει πράγματα.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μπήκε μπροστά. Όχι με τον πιο κομψό τρόπο, αλλά αυτή τη φορά όχι τιμωρητικά, όπως είχε συμβεί στην Κωνσταντινούπολη, επί ημερών Πασκουάλ. Τώρα έβαλε καθένα μπροστά στις ευθύνες του, ζητώντας όχι να μην ξαναχάσουν, αλλά να δείξουν ότι σέβονται τον κόσμο και το συμβόλαιό τους. Δεν τους πρόσφερε την… εύκολη λύση, την αλλαγή προπονητή, που θα τους έδινε χρόνο προσαρμογής και παράταση ασυλίας.

Ναι, κάθε βράδυ θα κρίνεται ο Πεδουλάκης, αλλά δεν θα είναι ο μόνος. Γιατί μπορεί να κάνει λάθη (όπως καθένας που δουλεύει), αλλά δεν θα σουτάρει ο «Άρτζι» για τον Τζόνσον, ούτε θα παίξει άμυνα για τον Τόμας. Καθένας έχει μερίδιο και στη νίκη και στην ήττα. Καθένας έχει τομέα ευθύνης. Ο «ισχυρός άνδρας» του Παναθηναϊκού μοίρασε την… πίττα κι αυτό συνιστά ενδυνάμωση της θέσης του Πεδουλάκη.

Είναι κάποια σταυροδρόμια, που είναι κρίσιμα. Προς τα πού θα πας. Ο Αργύρης Πεδουλάκης πέρασε ένα από αυτά και θα το πάει όσο αντέχει. Αλλά θα περπατήσει στον δικό του ρυθμό, στον δικό του βηματισμό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ