Ευρωλίγκα : Να κλείσουν ιδανικά το 2017 θέλουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Ευρωλίγκα : Να κλείσουν ιδανικά το 2017 θέλουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τη Ζαλγκίρις και τη Βαλένθια για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Ευρωλίγκα και θέλουν τη νίκη για να παραμείνουν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός ολοκληρώνουν απόψε μακριά από την έδρα τους τον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου στην Ευρωλίγκα και θέλουν να κλείσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το 2017.

Οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν στο Κάουνας (20:00) τη φορμαρισμένη Ζαλγκίρις και έχουν μοναδικό στόχο τη νίκη για να διατηρηθούν στην πρώτη θέση και να ξεκινήσουν τον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης από την κορυφή της βαθμολογίας. Από την άλλη, οι πράσινοι ταξίδεψαν στην Ισπανία όπου θα τεθούν αντιμέτωποι με τη Βαλένθια που βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και θέλουν τη νίκη για να παραμείνουν στην πρώτη τετράδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο ομάδες θα παραταχθούν με απουσίες, όμως αυτό που συμβαίνει στον Ολυμπιακό φέτος δεν έχει προηγούμενο. Οι Πειραιώτες πέρα από τις απουσίες των Δημήτρη Αγραβάνη και Κιμ Τιλί δεν μπορούν να υπολογίζουν ούτε στον Γιώργο Πρίντεζη και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Επίσης στην Ελλάδα έμεινε και ο Μάντζαρης, καθώς υπέστη διάστρεμμα στην προπόνηση της Τρίτης (26/12). Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, το τριφύλλι αναχώρησε για την Ισπανία χωρίς τον τραυματία Νικ Καλάθη, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στην κλείδα και δεν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του. Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από 3 διαδοχικές νίκες και 8 στα τελευταία 9 παιχνίδια, έχοντας 10 σε 14 αγώνες και πλέον κερδίζει και στα εκτός έδρας παιχνίδια δείχνοντας πως το μομέντουμ ανήκει με τους πράσινους.

Σε εξαιρετική κατάσταση η Ζαλγκίρις, παραπαίει η Βαλένθια

Η Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους προέρχεται από 4 σερί νίκες και μετρά ρεκόρ 9 νίκες-5 ήττες. Το κίνητρο για τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού και την ομάδα του είναι τεράστιο, καθώς με νίκη θα ρίξουν από την κορυφή τον Ολυμπιακό και θα βρεθούν μία νίκη πιο κοντά στην πρώτη θέση.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν ανταποκριθεί στις απουσίες, καθώς νέα πρόσωπα αναδεικνύονται κάθε φορά, αλλά η καυτή έδρα του Κάουνας προϊδεάζει για… θρίλερ. Οι Λιθουανοί μοιάζουν ασταμάτητοι εντός έδρας, όμως πλέον είναι πολύ επικίνδυνη κι εκτός, κάτι που γνωρίζει από πρώτο χέρι η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Φενερμπαχτσέ.

Η πρωταθλήτρια Ισπανίας δεν έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες στην επιστροφή της στη διοργάνωση και με ηγέτη τον καυτό σουτέρ, Έρικ Γκριν στην περιφέρεια θα προσπαθήσει να στερήσει τη νίκη από τους πράσινους. Ο Αμερικανός γκαρντ αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό την περασμένη σεζόν, ενώ είχε απασχολήσει και τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι, πριν υπογράψει τελικά στις νυχτερίδες.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως η Βαλένθια ξεκίνησε πολύ δυνατά στην διοργάνωση όμως στη συνέχεια έπεσε και πλέον βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις 3 νίκες σε 14 ματς. Πολύ δύσκολα θα διεκδικήσει την είσοδό της στην οκτάδα, καθώς δεν έχει αγωνιστικό ρυθμό και ειδικά στα τελευταία παιχνίδια παραπαίει.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής στη Euroleague: 

Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Ολυμπιακός (Ελλάδα) 
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Μάλαγα (Ισπανία)
Βαλένθια (Ισπανία)-Παναθηναϊκός (Ελλάδα)

Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου
Κίμκι (Ρωσία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία)
Μπασκόνια (Ισπανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ολυμπιακός              11-3
ΤΣΣΚΑ Μόσχας          11-3
Παναθηναϊκός           10-4
Φενέρμπαχτσε           9-5
Ζαλγκίρις Κάουνας     9-5
Κίμκι                         8-6
Μακάμπι Τελ Αβιβ      8-6
Ρεάλ Μαδρίτης          8-6
Μπασκόνια               7-7
Μπάμπεργκ              6-8
Μάλαγα                   6-8
Ερυθρός Αστέρας      5-9
Αρμάνι Μιλάνο          4-10
Μπαρτσελόνα           4-10
Αναντολού Εφές        3-11
Βαλένθια                  3-11

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ