Τεόντοσιτς : Μένει στους Κλίπερς, αλλά… φεύγει!

Τεόντοσιτς : Μένει στους Κλίπερς, αλλά… φεύγει!

Ο Μίλος Τεόντοσιτς αποφάσισε να ενεργοποιήσει την οψιόν που είχε στο συμβόλαιό του με τους Κλίπερς για να παραμείνει στο Λος Άντζελες και του χρόνου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα μείνει. Αντιθέτως, το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι τελικά θα φύγει! Los Angeles Clippers guard Milos Teodosic has exercised his $6.3M player option for […]

Ο Μίλος Τεόντοσιτς αποφάσισε να ενεργοποιήσει την οψιόν που είχε στο συμβόλαιό του με τους Κλίπερς για να παραμείνει στο Λος Άντζελες και του χρόνου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα μείνει. Αντιθέτως, το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι τελικά θα φύγει!

Πώς γίνεται αυτό; Οι Κλίπερς μπορούν πάντα να του καταβάλουν τα χρήματα που αντιστοιχούν στον επόμενο χρόνο και να τον αφήσουν ελεύθερο. Αυτό το ποσό ανέρχεται στα 6,3 εκ. δολάρια. Υπάρχει ωστόσο μια λεπτομέρεια.

Μέχρι τις 15 Ιουλίου εγγυημένα είναι μόνο τα 2,1 εκ. δολάρια. Οι Κλίπερς δηλαδή μπορούν να τον αφήσουν ελεύθερο μέχρι τις 15 Ιουλίου πληρώνοντάς του μόνον αυτά τα χρήματα και όχι και τα 6,3 εκ. Και όπως λένε στις ΗΠΑ, το πιθανότερο είναι ότι θα το κάνουν.

Όχι τόσο για αγωνιστικούς λόγους, αλλά για φορολογικούς. Τα τελευταία χρόνια το μπάτζετ των Κλίπερς κινείται μονίμως πάνω από το salary cap, έτσι πληρώνουν φόρο πολυτελείας. Αν πληρώσουν και φέτος φόρο πολυτελείας, τότε θα πληρώσουν κι έναν ακόμα δυσβάσταχτο φόρο, ακριβώς επειδή ξεπερνούν για συνεχόμενες σεζόν το salary cap. Θέλουν λοιπόν να ξεφορτωθούν κάποια βαριά συμβόλαια. Και του Τεόντοσιτς είναι ένα από αυτά.

Αν τελικά ο Τεόντοσιτς μείνει ελεύθερος μέχρι τις 15 Ιουλίου, θα μπορέσει να ψάξει για δουλειά είτε στο ΝΒΑ είτε στην Ευρώπη έχοντας ήδη στην τσέπη του 2,1 εκ. δολάρια. Κι αυτό είναι μια σημαντική παράμετρος, ειδικά στην περίπτωση που θα θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη. Λογικά οι απαιτήσεις του δεν θα είναι τόσο υψηλές, από τη στιγμή που θα μπει στην κουβέντα για νέο συμβόλαιο έχοντας ήδη στα χέρια του ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ