Ελεύθερος ο ΛεΜπρόν!

Ελεύθερος ο ΛεΜπρόν!

Λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η σχετική προθεσμία, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ενημέρωσε τους Καβαλίερς ότι δεν θα κάνει χρήση της οψιόν που είχε στη διάθεσή του για ενεργοποίηση του τελευταίου χρόνου του συμβολαίου του, άρα μένει ελεύθερος. Και στη free agency, που αρχίζει τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή 1 Ιουλίου ώρα ΗΠΑ, θα έχει πλήρη […]

Λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η σχετική προθεσμία, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ενημέρωσε τους Καβαλίερς ότι δεν θα κάνει χρήση της οψιόν που είχε στη διάθεσή του για ενεργοποίηση του τελευταίου χρόνου του συμβολαίου του, άρα μένει ελεύθερος. Και στη free agency, που αρχίζει τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή 1 Ιουλίου ώρα ΗΠΑ, θα έχει πλήρη ελευθερία να επιλέξει την επόμενη ομάδα και το επόμενο συμβόλαιό του χωρίς οι Καβαλίερς να μπορούν να κάνουν τίποτα γι’ αυτό.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι ο ΛεΜπρόν θα φύγει σίγουρα από το Κλίβελαντ. Ίσα ίσα που, με βάση τους κανονισμούς του ΝΒΑ, οι Καβς έχουν τη δυνατότητα να του προσφέρουν συμβόλαιο μεγαλύτερο σε διάρκεια και με περισσότερα λεφτά από όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Η μάξιμουμ προσφορά τους μπορεί να φτάσει τα 207 εκ. δολάρια για πενταετές συμβόλαιο (41,4 εκ. ετησίως μεσοσταθμικά), την ώρα που η μάξιμουμ προσφορά των υπολοίπων μπορεί να ανέβει στα 152 εκ. δολάρια για 4 χρόνια (38 εκ. ετησίως).

Θεωρητικά, λοιπόν, ο ΛεΜπρόν μπορεί να επιλέξει και πάλι Κλίβελαντ. Και να πάρει είτε το μάξιμουμ πενταετές ή να υπογράψει καινούριο 1+1, ώστε να δοκιμάσει του χρόνου πάλι τη free agency. Μπορεί, όμως, να φύγει και να πάει αλλού. Κανείς πια δεν μπορεί να τον εμποδίσει.

Και πού θα πάει; Αυτό θα είναι το σίριαλ των επόμενων ημερών. Σίριαλ ανάλογο αυτών του 2010 και-κυρίως-του 2014, των δύο προηγούμενων φορών που ο ΛεΜπρόν είχε γίνει free agent. Την πρώτη φορά έφυγε από το Κλίβελαντ και πήγε στο Μαϊάμι. Και τη δεύτερη έφυγε από το Μαϊάμι και επέστρεψε στο Κλίβελαντ.

Τώρα τα σενάρια εμπλέκουν τους Λέικερς, που προσπαθούν εναγωνίως να φέρουν έναν ακόμα σταρ στο L.A. (Λέοναρντ ή Τζορτζ), ώστε να φτιάξουν μια super team και να τον δελεάσουν. Εμπλέκουν επίσης τους Χιούστον Ρόκετς, που έχουν τον Χάρντεν και ίσως κρατήσουν και τον Πολ, ο οποίος επίσης μένει ελεύθερος. Εμπλέκουν τέλος τους Σίξερς, οι οποίοι έχουν πολύ ταλέντο και με τον ΛεΜπρόν θα εκτοξευτούν.

Την τελική απόφαση, πάντως, θα πάρει ο ίδιος ο ΛεΜπρόν. Και αναμένουμε όλοι με αγωνία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ