Bucks Vs Raptors: Οι λεπτομέρειες που έφεραν το 2-2 (vids)

Bucks Vs Raptors: Οι λεπτομέρειες που έφεραν το 2-2 (vids)

Η σειρά έχει εξελιχθεί σε κάτι περισσότερο από την μονομαχία του Γιάννη Αντετοκούνμπο κόντρα στον Kawai Leonard.

Με δεδομένο πως οι Toronto Raptors χρειάστηκαν μια ηρωική εμφάνιση από τον Kawai Leonard – ο οποίος σημειωτέον αγωνιζόταν τραυματίας για το μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού – και δύο παρατάσεις για να κάμψουν την αντίσταση των Milwaukee Bucks στον τρίτο αγώνα, θα περίμενε κανείς ότι χθες τα πράγματα θα εξελίσσονταν κάπως διαφορετικά. Το μομέντουμ ευνοούσε ξεκάθαρα την παρέα του Γιάννη.

Παρόλα αυτά όπως συμβαίνει συχνά στη ζωή, ορισμένοι απροσδόκητοι παράγοντες εμφανίστηκαν αναπάντεχα στο γήπεδο, γέρνοντας τελικά την πλάστιγγα της αναμέτρησης προς τη πλευρά των Καναδών. Η σειρά έτσι επέστρεψε σε κατάσταση ισορροπίας και η συνέχεια προβλέπεται συγκλονιστική.

Λογικά θα απαιτηθούν επτά παιχνίδια ώστε οι δύο ομάδες να λύσουν οριστικά τις διαφορές τους, μια συνθήκη που ωφελεί σχεδόν αποκλειστικά τους Golden State Warriors. Οι Πολεμιστές αφού απέκλεισαν με συνοπτικές διαδικασίες τους Blazers, έχουν στη διάθεση τους εννιά ολόκληρες ημέρες ξεκούρασης. Μέχρι και για μπάνιο προλαβαίνουν να πάνε.

Πίσω όμως πάλι στο θέμα μας. Νομίζω ότι το πρώτο στοιχείο που οφείλουμε να παρατηρήσουμε, αφορά τον μετασχηματισμό της φυσιογνωμίας των αναμετρήσεων. Είναι λάθος να περιοριζόμαστε μονάχα στη μονομαχία του Γιάννη Αντετοκούνμπο κόντρα στον Kawai Leonard, καθώς οι υπόλοιποι παίκτες των συλλόγων έχουν μπει πλέον γερά στο κόλπο. Σε κάθε περίπτωση βέβαια οι stars διαδραματίζουν σημαντικά ρόλο.

Ο Kawai δείχνει αγριεμένος, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στον Greek Freak, παρά την εκπληκτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τελευταίος. Είναι χαρακτηριστικό πως στη τρίτη αναμέτρηση, τον μάρκαρε για 41 κατοχές και τον υποχρέωσε μόλις σε 4 πόντους (2/12 σουτ) και δύο λάθη. Χθες η αντίστοιχη επίδοση ήταν 6/14. Η γνώμη μου πάντως είναι, ότι αυτό το επίπεδο αμυντικής έντασης δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα – ειδικά μετά τον τραυματισμό. Ο Αντετοκούνμπο θα προσαρμοστεί και οι πτήσεις θα συνεχιστούν.

Αυτό πάντως που πρέπει σίγουρα να κοιτάξουν οι Bucks, είναι η απόδοση του Bledsoe. Οι Raptors τον αφήνουν αφύλαχτο στο τρίποντο για να κλείσουν επάνω στον Έλληνα forward. Ο Αμερικανός guard μέχρι στιγμής δεν τους έχει τιμωρήσει, αφού σουτάρει με 28,6% από την περιφέρεια.

Από εκεί και πέρα η βασική παράμετρος της νίκης των γηπεδούχων, δεν ήταν άλλη από την φανταστική εμφάνιση του πάγκου τους. Η τριάδα αναπληρωματικών Ibaka/Powell/VanVleet σκόραρε αθροιστικά 48 πόντους, καλύπτοντας και με το παραπάνω τη μέτρια επιθετική βραδιά του Leonard (19 πόντοι). Ειδική μνεία αξίζει ο αναγεννημένος Kyle Lowry, ο οποίος πραγματοποίησε το δεύτερο διαδοχικό εξαιρετικό του παιχνίδι στα φετινά playoffs, ακριβώς τη κατάλληλη στιγμή.

Αυτό είναι μια τρομερά δύσκολη προσπάθεια και πάνω από όλα, αντιπροσωπεύει ένα σουτ ψυχολογίας. Στη πορεία φυσικά ο βραχύσωμος point guard «λύθηκε» για τα καλά, όπως αποδεικνύεται από το πανέμορφο step back δίποντο ενάντια στα υψωμένα χέρια του Mirotic, στο δεύτερο στιγμιότυπο.

Τέλος, οφείλουμε να σταθούμε για λίγο και στον συγκλονιστικό Marc Gasol. Ο Ισπανός Center έχει ευεργετήσει σε πολλαπλά επίπεδα τον οργανισμό του Toronto. Έχει προσδώσει ακόμα μια ηγετική φυσιογνωμία, σκληράδα στην άμυνα και δημιουργία από τη θέση «5» στην επίθεση. Ο τρόπος που εντοπίζει τις κινήσεις των συμπαικτών του στη πλάτη της άμυνας, είναι ώρες ώρες συγκλονιστικός.

Η σειρά έχει ακόμα πολύ δρόμο. Θεωρώ ότι οι Bucks διατηρούν ένα μικρό προβάδισμα (και λόγω του πλεονεκτήματος της έδρας), όμως δυστυχώς καμία από τις δύο ομάδες δεν έχει την παραμικρή ελπίδα στους τελικούς, απέναντι στους Warriors.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ