Ολη η περιοχή για πάρτη του

Ολη η περιοχή για πάρτη του

Ο Κώστας Καίσαρης αγνοεί το ντέρμπι στο Καραϊσκάκης και γράφει για το ματς στα Γιάννενα. Όχι για τον Καλφάκη που έτρεξε  στη σέντρα σαν τον Μπολτ, αλλά για τη φιλοξενία και το καθαρό παιχνίδι των γηπεδούχων.

ΕΓΡΑΦΑ, λοιπόν εδώ στο to10.gr τη Κυριακή πριν από το ντέρμπι. Ότι,  «έτσι και πας  να το παίξεις, στην μπάλα,  Πιτ Παπαδάκος, εννιά φορές, στις δέκα θα πιαστείς κορόιδο. Ότι ο Μανόλο,  δεν έχει εναλλακτικές από τον πάγκο κι έτσι και κοιτάξει δίπλα του, θα δει τον Κλωναρίδη και τον Γιακουμάκη». Και κατέληγα: «Οι θεωρίες στο ποδόσφαιρο, όταν σφυρίζει ο διαιτητής τη σέντρα, πάνε περίπατο. Μέχρι και με γκολ του Κλωναρίδη μπορεί να κερδίσει η ΑΕΚ κι ο Καίσαρης που κάνει τον έξυπνο να καθίσει απάνω στο  παγωτό». Ιδού λοιπόν, το βουλωμένο γράμμα που διάβασε η ταπεινότητά μου. Ο Κλωναρίδης ήταν εκτός αποστολής, αλλά  το νικητήριο γκολ της ΑΕΚ, το έβαλε στα χασομέρια, ο Γιακουμάκης. Ο έτερος των αναπληρωματικών που είχε υποτιμήσει ο Καίσαρης.

ΤΟ ματς της ημέρας ωστόσο, δεν έγινε στο Καραϊσκάκης. Έγινε στα Γιάννενα. Και δεν αναφέρομαι, στον σύντεκνο βοηθό Καλφάκη. Που με το που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ο Πέλκας, δίπλωσε τη σημαία, έκανε μεταβολή κι άρχισε να τρέχει στη σέντρα, πιο γρήγορα κι από τον Γιουσέιν Μπολτ. Δεν θα αναφερθώ στα Σαββίδεια, που έγραφα την περασμένη εβδομάδα. Που μετά το Αγρίνιο, εορτάστηκαν στην πόλη του Αλή Πασά και της κυρά Φροσύνης, τα ωραία Γιάννενα. Και που παρακολούθησε αυτοπροσώπως  ο ίδιος ο Ιβάν. Ο ΠΑΟΚ, έτσι η αλλιώς θα κέρδιζε. Το ματς, σου μίλαγε από μόνο του. Από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Στην προπόνηση που παίζουνε διπλό, ο Πρίγιοβιτς τραβάει πολύ μεγαλύτερο ζόρι. Στενός κορσές, του γίνεται ο Μαλεζάς. Την ανάσα του, νοιώθει  στο σβέρκο. Στα Γιάννενα, ήτανε άνετος κι ωραίος. Όλη η περιοχή για πάρτη του. Ουδείς τον ενόχλησε. Ουδείς τον πλησίασε. Κάθε κατεβασιά του ΠΑΟΚ  και τετ-α-τετ. Ο πλησιέστερος αμυντικός του ΠΑΣ ήτανε στα δύο μέτρα απόσταση. Ένα καθαρό παιχνίδι. Πεντακάθαρο. Χωρίς φάουλ, χωρίς σκληρά μαρκαρίσματα. Ο ΠΑΣ, είναι μία ομάδα που παίζει με τρεις στόπερ και για να της βγάλεις φάση φτύνεις αίμα. Την Κυριακή ωστόσο το είδανε διαφορετικά. Με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος παίζανε. Ο Χριστοβασίλης δεν είναι κανένας χθεσινός. Είδε τι έγινε, την περασμένη Κυριακή στο Αγρίνιο. Τι κερδίσανε αυτοί του Παναιτωλικού, που τρέχανε και δαγκώνανε σαν σκυλιά; Δίνει το πέναλτι ο Θάνος στο ογδονταφεύγα και παρ’ τον κάτω τον Δέλλα, δύο μέτρα άντρα. Τι θα κερδίσω σου λέει εγώ, αν κάνω τα ίδια; Τίποτα. Η ομάδα λοιπόν θα παίξει  ανοιχτά, καθαρά, χωρίς σκοπιμότητες, να συμβάλει στην παραγωγή θεάματος. Να μπουν γκολ να φχαριστηθεί ο κόσμος. Όπερ και εγένετο. Ειδικά οι ΠΑΟΚτζηδες φύγανε κατευχαριστημένοι. Και αυτοί που πληρώσανε εισιτήριο και αυτοί που κάνανε ντου και σπάσανε τις πόρτες και πολύ περισσότερο ο Ιβάν Σαββίδης. Έχει να το λέει για τη φιλοξενία.

SCRIPTA  MANENT, λέγανε οι Λατίνοι και θυμήθηκα τι είχα γράψει,  στη διακοπή του πρωταθλήματος. Με δεδομένο ότι ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός είχε χάσει στο πρώτο γύρο 13 βαθμούς. Έγραφα λοιπόν ότι στο δεύτερο γύρο θα γίνει της πουτάνας το μαγκάλι. Για Ελλάδα μιλάμε και γιά ελληνικό πρωτάθλημα. Βαθμοί στη θάλασσα δεν πρόκειται να πεταχτούνε.  Αυτός που θα τερματίσει πρώτος θα κάνει 12+ νίκες στα 15 παιχνίδια. Θα βρει τον τρόπο να τις κάνει. Ο ΠΑΟΚ, έχει ήδη, πέντε στις πέντε και μένουν άλλες δέκα αγωνιστικές. Τον κόβει κανείς, ότι μπορεί να φρενάρει εύκολα;

Στη μουσική επιλογή, Coco  Montoya-Slow Blues.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ