«Προκρίθηκε» για  παραμονή και ο Χιμένεθ!

«Προκρίθηκε» για παραμονή και ο Χιμένεθ!

Κοιτάζοντας πέρα από τη νίκη - πρόκριση της ΑΕΚ, επί του Ολυμπιακού, μπορούμε να πούμε, ότι ο Ισπανός τεχνικός θα συνεχίσει στην άκρη του κιτρινόμαυρου πάγκου και μετά τη λήξη της εφετινής αγωνιστικής σεζόν.

Κοιτάζοντας πιο πέρα από το νικηφόρο αποτέλεσμα και την πρόκριση της ΑΕΚ, σε βάρος του Ολυμπιακού, φτάνουμε στον Μανόλο Χιμένεθ. Για να προλάβουμε τα γεγονότα. Από τα οποία ένα από τα πιο σημαντικά θα έχει σχέση με τον προπονητή.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ λοιπόν, να εκφράσουμε την βεβαιότητα, ότι ο Ισπανός τεχνικός  θα συνεχίσει στην άκρη του κιτρινόμαυρου πάγκου και μετά τη λήξη της εφετινής αγωνιστικής σεζόν ή και της άλλης ή και της παραάλλης!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ με το ποια θα είναι η τελική τύχη της Ένωσης στο πρωτάθλημα (έναντι ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού)  και στο κύπελλο (έναντι ΠΑΟΚ ή Ατρόμητου, Πανιωνίου, Λάρισας )ο Ανδαλουσιάνος θα παραμείνει 100%. Και ο βασικός λόγος δεν είναι η τωρινή επιτυχία με τα τρία αλυσιδωτά θετικά  αποτελέσματα εναντίον του πρωταθλητή. Είναι η όλη προπονητική παρουσία του. Είναι η δουλειά του. Είναι και ο χαρακτήρας του, που ταιριάζει κατά πολύ με του κιτρινόμαυρου διοικητικού ηγέτη. Εκρηκτικός, πότε-πότε και απρόβλεπτος, με  μια από τις αγαπημένες συνήθειες του να αιφνιδιάζει- να ξαφνιάζει.

Ο ΜΑΝΟΛΟ ΧΙΜΕΝΕΘ εκτιμάται ιδιαίτερα, αφενός από τον Δημήτρη Μελισσανίδη, όπως προαναφέραμε, αφετέρου από τους άμεσους ποδοσφαιρικούς συνεργάτες του προέδρου. Από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, το Νίκο Λυμπερόπουλο και τον Βασίλη Δημητριάδη. Και οι τρεις αναγνωρίζουν τις προπονητικές γνώσεις του και θεωρούν, πως έχει μεταφέρει στα Σπάτα και στο Μαρούσι έντονα χαρακτηριστικά από την κορυφαία, κατά πολλούς, ισπανική ποδοσφαιρική σχολή. Και τη νοοτροπία της Ιβηρικής χερσονήσου. Έχει ξεπεράσει ήδη τον συμπατριώτη του Σερά Φερέρ, στον οποίο είχε ποντάρει με κλειστά μάτια ο Ντέμης με την δεδομένη «τετραγωνισμένη ποδοσφαιρική σκέψη»!

ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ, κατά πολύ και από πολλούς, ο «Ανδαλουσιανός ταύρος του πάγκου» και για τον τρόπο, που μελετάει το κάθε παιχνίδι και σχεδιάζει την δράση και την αντίδραση.  Αρέσκεται στο «να αυτοσχεδιάζει», κάτι που πολλές φορές  δεν γίνεται άμεσα αντιληπτός και η κριτική που του γίνεται, είναι αυστηρή ή και αποδοκιμαστική. Με ένα από τα λάθη του, τότε, να πετάει εύκολα «μελάνι σουπιάς», με το απαράδεκτο «Ξέρω ποιος σας κατευθύνει εναντίον μου»!

ΤΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ του «Μανώλη»  η συμπεριφορά του και  από τον πάγκο, όταν οι διαιτητικές αποφάσεις τον βρίσκουν αντίθετο. Ενώ στα άκρα έφτασε με την χειρονομία του, προς  οπαδό ή οπαδούς του Παναθηναϊκού, στο γήπεδο της Λεωφόρου. Αυτό , όμως, δεν έχει επηρεάσει  τις εσωτερικές σχέσεις του Χιμένεθ με τους υπεύθυνους του ποδοσφαιρικού τμήματος, από τους οποίους Ολύμπιος, σε ψυχραιμία, ο Μπάγεβιτς.

ΓΕΝΙΚΑ υπάρχουν αναγνώριση και σεβασμός, από όλους τους «κιτρινόμαυρους» , προς τον Χιμένεθ. Γι’ αυτό  ένα από τα διάφορα, που ακουγόντουσαν, από «Ενωσίτες», μετά τη λήξη της κυπελλικής ρεβάνς με τον Ολυμπιακό και την αποχώρηση, από το ΟΑΚΑ, ήταν το εξής: «Ο Μανόλο κέρδισε απόψε και την παραμονή του, τουλάχιστο για ένα-δύο χρόνια ακόμη, στην ομάδα μας. Έχει μάθει απ’ έξω κι ανακατωτά το ελληνικό ποδόσφαιρο, τον πιστεύουμε και τον θέλουμε, γιατί δεν πρόκειται να βρεθεί καλύτερος ξένος»!

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με αυτή την τοποθέτηση για τον Χιμένεθ,  ακούστηκαν και ατάκες, που αφορούσαν στον  Αραούχο, σκόρερ του θεαματικού δεύτερου γκολ, και στον Μ.V.P. του αγώνα, τον Βράνιες. Χαρακτηριστικά ειπώθηκε και στα δημοσιογραφικά θεωρεία, από  δύο-τρεις συναδέλφους, ότι «Ο Μελισσανίδης από αύριο πρωί κιόλας να αναθέσει στον Λυμπερόπουλο να ξεκινήσει τις ενέργειες  για την οριστική απόκτηση του Αργεντινού, από την Λας Πάλμας και την ανανέωση της συνεργασίας με τον Βόσνιο πλατινομάλλη»!

*Υ.Γ.: Η βραδιά αυτή , στο  «κιτρινόμαυρο» ΟΑΚΑ, «είχε πάρα πολύ» από Μανόλο Χιμένεθ  και από Ογκνιέν Βράνιες και Σέρχιο Αραούχο! Με την αίσθηση που δημιουργήθηκε σε μας, ότι πολλαπλά κερδισμένος ήταν ο  Ανδαλουσιάνος τεχνικός. Γιατί, ύστερα και από αυτή την επιτυχία, δεν γίνεται να μετακινηθεί, ούτε κι αν βάλουν στις ρίζες του κιτρινόμαυρου πάγκου… τόνους από πυρίτιδα, που χρησιμοποιείται, για το γκρέμισμα  ουρανοξυστών!  Ακλόνητος πια για πολύ καιρό! Υπήρξε, Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018,  και … «η επί μέρους πρόκριση»! Αυτή υπέρ του «Μανώλη»!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ