Ο Άρης που πνίγει τον αντίπαλο

Ο Άρης που πνίγει τον αντίπαλο

Μεγάλο όπλο για την ομάδα του Δημήτρη Σπανού η εξαιρετική φυσική κατάσταση των παικτών του.

Πολλά έχουν γραφτεί και ακουστεί για τους λόγους που συνετέλεσαν στη πολύ καλή πορεία του Άρη στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Ένας από τους βασικούς ήταν και το γεγονός ότι η ομάδα του Δημήτρη Σπανού κατάφερε να μετατρέψει σε πλεονέκτημα της μια από τις περσινές αδυναμίες της, τον τομέα της φυσικής κατάστασης.

Παρακολουθώντας κανείς το παιχνίδι με την Αναγέννηση Καρδίτσας και με την ομάδα να έχει ολοκληρώσει ήδη το πρώτο μισό του πρωταθλήματος, μπορεί κάλλιστα να το διαπιστώσει. Το χρονόμετρο έδειχνε το 70ο λεπτό της αναμέτρησης και οι παίκτες του Άρη εφάρμοζαν επιθετική άμυνα, πνίγοντας τους αντιπάλους τους και αναγκάζοντας τους να χάνουν την μπάλα μετά από δευτερόλεπτα.

Ο Άρης ανέβαζε την άμυνα ψηλά, ξεκινούσε από τη μεγάλη περιοχή της φιλοξενούμενης ομάδας και παρόλα αυτά οι παίκτες του έδειχναν ακούραστοι.  Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός οτι όλοι οι ποδοσφαιριστές συμμετείχαν στην εξαιρετική αυτή ανασταλτική λειτουργία, ακόμα και αυτοί που διακρίνονται περισσότερο για τα επιθετικογενή χαρακτηριστικά τους, όπως για παράδειγμα ο Πλατέλλας.

Είναι ξεκάθαρο, επίσης ότι αυτός ο Άρης είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Φαίνεται από απλά πράγματά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Από τον τρόπο με τον οποίο οι ποδοσφαιριστές  του πανηγυρίζουν τα γκολ ή από το πως αντιδρούν όταν δέχεται σκληρό μαρκάρισμα ένας συμπαίκτης τους. Λεπτομέρειες που όμως κάνουν τη διαφορά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ