Γιατί η Ιταλία θα την πάει μακριά τη βαλίτσα…

Γιατί η Ιταλία θα την πάει μακριά τη βαλίτσα…

Από την στιγμή που η Ιταλία βρήκε τις λύσεις με την Τουρκία θα βρίσκει λύσεις πιο εύκολα με ομάδες που θα βγαίνουν στο γήπεδο για να παίξουν κανονικό ποδόσφαιρο.

Τι ξέραμε μέχρι τώρα για την Εθνική Ιταλίας; Οτι είναι απροσπέλαστη αμυντικά. Μετράει κοντά δυο χρόνια αήττητη κι έχει να δεχτεί γκολ πάνω από δέκα αγώνες. Αυτό ξέραμε και δεν ήταν λίγο. Αλλωστε στην πρεμιέρα με την Τουρκία όσα ξέραμε επιβεβαιώθηκαν. Μιάμιση ώρα ξεκούραστα πέρασε ο Ντοναρούμα.

Χωρίς να κόψει εισιτήριο παρακολούθησε τον αγώνα με εξαίρεση μια κατεβασιά του Ουντέρ. Που καλύτερα να μην την έκαναν ούτε αυτή οι Τούρκοι αλλά για αυτό το θέμα θα συζητήσουμε παρακάτω. Ο αρχηγός Κιελίνι στα τριάντα έξι κι ο παρτενέρ του Μπονούτσι στα τριάντα τέσσερα κατάπιαν τον συνομήλικό τους Γιλμάζ και δεν άφησαν περιθώρια να απειληθεί το ιταλικό τέρμα.

Οσο κι αν το προσπάθησαν οι Τούρκοι, οι δυο στόπερ της Ιταλίας ήταν εγγύηση. Από εκεί θα ξεκινήσει η ομάδα του Μαντσίνι με στόχο να την πάει μακριά την βαλίτσα. Το πόσο μακριά θα την πάει είναι το ζήτημα και για αυτό αξίζει να μιλήσουμε τώρα. Είναι σαφές ότι η «Σκουάντρα Ατζούρα» θα βασιστεί στην άμυνά της. Από την άποψη αυτή όσα είδαμε στο ματς με την Τουρκία δεν θα είναι όσα θα δούμε στη συνέχεια με ποιοτικότερους αντιπάλους.

Ο παμπόνηρος Γιουνές, ο προπονητής των Τούρκων, έκλεισε την ομάδα του πίσω με σκοπό να πάρει την ισοπαλία και από εκεί και πέρα ο,τι τυχόν προκύψει. Πόνταρε στο γεγονός ότι οι Ιταλοί με τους κοντόσωμους επιθετικούς θα είχαν πρόβλημα βρίσκοντας απέναντί τους μια πολυπρόσωπη άμυνα με ψηλά κορμιά που δεν θα επιτρέψει να τρέξουν οι αντίπαλοι επιθετικοί.

Σωστά διάβασε το ματς ο πολύπειρος Τούρκος κόουτς κι ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα aν δεν ερχόταν το αυτογκόλ από την ωραία ενέργεια του Μπερνάρντι. Από εκείνη τη στιγμή και μετά οι Τούρκοι αναγκάστηκαν να βγουν μπροστά κι ο Ιμόμπιλε με τον Ινσίνιε τιμώρησαν την Τουρκία.

Είναι σαφές κατά τη γνώμη μου, ότι αυτό που πήγε να κάνει η Τουρκία στην Ιταλία έχει σκοπό να το κάνει ο Μαντσίνι στους αντιπάλους του. Θα στηριχτεί στην συμπαγή άμυνά του, θα δίνει χώρο και θα χτυπάει στις αντεπιθέσεις. Από την στιγμή που η Ιταλία βρήκε τις λύσεις με την Τουρκία θα βρίσκει λύσεις πιο εύκολα με ομάδες που θα βγαίνουν στο γήπεδο για να παίξουν κανονικό ποδόσφαιρο.

Ο κόουτς Μαντσίνι βασισμένος στην άμυνά του θα επιτρέπει στον αντίπαλο να βγει μπροστά, θα του δίνει γήπεδο και στη συνέχεια θα χτυπάει στην κόντρα επίθεση. Με αυτό τον τρόπο παιχνιδιού η Ιταλία έχει τις δυνατότητες να πάει μπροστά. Ο Γιουνές μόλις δέχτηκε το πρώτο γκολ αναγκάστηκε να βγάλει την ομάδα του μπροστά και οι Ιταλοί έκαναν πάρτι. Αυτά που είδαμε στο δεύτερο ημίχρονο είναι σκηνές από τα προσεχώς της διοργάνωσης. Η Ιταλία έδειξε καθαρά ότι μπορεί να πάει μακριά

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ