Τώρα θυμηθήκαμε την «εξάρα» που είχαν ρίξει οι Ισπανοί στους Γερμανούς…

Τώρα θυμηθήκαμε την «εξάρα» που είχαν ρίξει οι Ισπανοί στους Γερμανούς…

Για να προχωρήσουν οι Ισπανοί θα χρειαστεί να εγκαταλείψουν τις συγκρίσεις με τους παικταράδες άλλων εποχών και να συμβιβαστούν με ό,τι έχουν τώρα. Ακόμα κι αν πρόκειται για τους αναπληρωματικούς της Παρί…

Τι είναι τελικά ο Πάμπλο Σαράμπια; Ενας παίκτης που τον αγόρασε η Παρί Σαν Ζερμέν από την Σεβίλλη πριν από δυο χρόνια με περίπου δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ. Κι όχι ότι πήρε ένα ταλέντο κι έκανε επένδυση. Τον πήρε στα είκοσι εφτά του.

Βασικός δεν κατάφερε να γίνει ποτέ. Εμπαινε και κυρίως έβγαινε ως αλλαγή. Ο Λούις Ενρίκε δεν τον ξεχνούσε στις κλήσεις για την Εθνική Ισπανίας. Όχι ότι αυτός τον είχε καθιερώσει ως βασικό. Σε
καμία περίπτωση.

Κι έναν οπαδό του «φούριας ρόχας» να συναντούσες στον δρόμο για τον Ασένσιο και τον Ισκο που κόπηκαν θα σου μιλούσε και όχι για τον Σαράμπια. Μετά το παιχνίδι της Ισπανίας με την Σλοβακία
όλοι μιλούν για τον Σαράμπια που τα έκανε όλα στην πεντάρα των Ισπανών.

Ο Ενρίκε άφησε έξω για το χατίρι του και τον Ντάνι Ολμο και τον Φεράν Τόρες. Ο 29χρονος μεσοπεπιθετικός ήταν εντυπωσιακός και ως δημιουργός και ως εκτελεστής.

Οι Ισπανοί που κόντευαν να βγουν από το κάδρο των διεκδικητών του EURO με τις καχεκτικές εμφανίσεις τους, τώρα επανήλθαν. Τώρα, όλοι θυμηθήκαμε πως πριν από λίγους μήνες είχαν φιλοδωρήσει την Γερμανία με έξι γκολ.

Η συζήτηση επικεντρώνεται στον Πάμπλο Σαράμπια αλλά νομίζω ότι αν συνεχιστεί έτσι θα απομακρύνει από τα πραγματικά αίτια της αγωνιστικής συμμόρφωσης της Ισπανίας.

Αυτή είναι σκόπιμο να αποδοθεί κυρίως στην επιστροφή ου Σέρζτιο Μπούσκες. Ο αρχηγός της ομάδας δεν είναι βέβαια ούτε Τσάβι, ούτε Ινιέστα. Πολλές φορές γίνεται αυτή η σύγκριση και στην Μπαρτσελόνα και στην Εθνική και φυσικά όλες τις φορές καταλήγει σε βάρος του.

Να όμως που η επιστροφή του συμμάζεψε αγωνιστικά την Εθνική Ισπανίας και την έκανε να φαίνεται αυτό που είναι.

Μια δουλεμένη ομάδα με συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού που μπορεί να είναι αποτελεσματικό. Ο Τιάγκο Αλκάνταρα ξέρει περισσότερη μπάλα από τον Μπούσκες. Ο Ρόντρι είναι μεγαλύτερο ταλέντο αλλά την δουλειά του Μπούσκες δεν μπορεί να την κάνει κανείς όπως δήλωσε ανακουφισμένος μπροστά στις κάμερες ο Λουίς Ενρίκε.

Τώρα, απέναντι στην Κροατία που και αυτή στο τρίτο ματς της φάσης των ομίλων πήρε τα πάνω της σκορπώντας την Σκωτία, θα δούμε αν οι Ισπανοί μπορούν να επανασυνδεθούν με τις δυο προηγούμενες δεκαετίες που κυριαρχούσαν στο ευρωπαϊκός και παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Για να το πετύχουν θα χρειαστεί να εγκαταλείψουν τις συγκρίσεις με τους παικταράδες εκείνης της εποχής και να συμβιβαστούν με ό,τι έχουν τώρα. Ακόμα κι αν πρόκειται για τους αναπληρωματικούς της Παρί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ