Μια ομάδα που άδειασε και μια… μεταμεσονύκτια πληροφορία για το θέμα του υποβιβασμού

Μια ομάδα που άδειασε και μια… μεταμεσονύκτια πληροφορία για το θέμα του υποβιβασμού

Ο άδειος από ψυχολογία Παναθηναϊκός, η χαριστική βολή του Θάνου και ένα υστερόγραφο για το θέμα που καίει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός πήγε να παίξει ένα ντέρμπι με όλα τα δεδομένα εις βάρος του: η διακοπή του πρωταθλήματος δεν τον βοήθησε, αφού είχε βρει ρυθμό, προερχόταν από ένα σερί καλών εμφανίσεων και η κατάσταση στα αποδυτήρια είχε ηρεμήσει σε σχέση με 1-2 μήνες πριν.

Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός είχε μπροστά του ένα ματς απέναντι στην επί της ουσίας πρωταθλήτρια ΑΕΚ, που τον περίμενε σαν… καλεσμένο στο πρώτο πάρτι τίτλου απ’ τα πολλά που θα ακολουθήσουν. Και πήγε να παίξει το ματς έχοντας κλειστεί ξανά στην εσωστρέφειά του. Έχοντας διαφωνία λίγα εικοσιτετράωρα πριν μεταξύ διοίκησης και παικτών για τα οικονομικά και με το σύννεφο του υποβιβασμού πάνω από το κεφάλι όλων.

Και μέσα σε όλα αυτά, του πήγαν και όλα στραβά. Ο Μπάρκας έκανε την επέμβαση της… ζωής του στο σουτ του Κουλιμπαλί στο 7’, στερώντας από τον Παναθηναϊκό την ευκαιρία να προηγηθεί. Ο Αραούχο έβαλε γκολάρα για το 1-0 και λίγο αργότερα ο διαιτητής Θάνος έριξε τη χαριστική βολή: κόκκινη κάρτα στον Ινσούα, ακόμα μία για τον Παναθηναϊκό σε ντέρμπι (όπως σε Τούμπα και Καραϊσκάκη) και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Όσα ψυχικά αποθέματα και να έχουν αυτοί οι ποδοσφαιριστές, όσο κι αν προσπαθούν να τα βάλουν με θεούς και δαίμονες, κάποια στιγμή θα «άδειαζαν». Άνθρωποι είναι. Κι αυτοί και ο προπονητής τους. Και μέσα στα χιλιάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά, βλέπουν πως δεν τους σέβεται κανένας. Από τον ιδιοκτήτη της ομάδας, μέχρι τους διαιτητές.

Τη στιγμή που οι «πλούσιοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου κονταροχτυπιούνται για το ποιος ευνοείται περισσότερο και ποιος λιγότερο από διαιτησία, ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα, δικαστήρια, UEFA, FIFA και δεν ξέρω κι εγώ από πού αλλού, ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να επιβεβαιώνει το «όπου φτωχός κι η μοίρα του». Χιλιοειπωμένο, αλλά τόσο ταιριαστό στον φετινό Παναθηναϊκό.

Το ακόμα χειρότερο είναι πως κανείς δεν μπορεί να σταθεί περισσότερο στο αγωνιστικό. Η εκτός γηπέδου μάχη που έχει μπροστά του το «τριφύλλι» και ο αγώνας δρόμου για την αποφυγή του… μοιραίου, επιστρέφει σαν εφιάλτης καθημερινά. Κάθε λεπτό που περνάει είναι και πιο κρίσιμο από το προηγούμενο. Κάθε μέρα που φεύγει φέρνει όλο και πιο κοντά την… ταφόπλακα.

ΥΓ. Οι πληροφορίες που έφτασαν χθες το βράδυ ήταν αισιόδοξες όσον αφορά το θέμα του υποβιβασμού. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να ειπωθούν και να γραφτούν περισσότερα, γιατί καθημερινά βλέπουμε τα πράγματα να αλλάζουν και το σκωτσέζικο ντους να είναι συχνό φαινόμενο. Κρατήστε όμως πως χθες αργά το βράδυ οι πληροφορίες που έρχονταν ήταν κάτι παραπάνω από αισιόδοξες για το θέμα του υποβιβασμού. Περισσότερα προσεχώς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ