Άρης : Eγώ είμαι με τον Δημήτρη Σπανό!

Άρης : Eγώ είμαι με τον Δημήτρη Σπανό!

Στον πάγκο του Αρη, τώρα που η ομάδα «μεγαλοπιάνεται», μπορεί να μην χωράει. Τουλάχιστον ας έχει τη θέση που δικαιούται στις καρδιές των Αρειανών. Κι ο κόουτς ας γυρίσει πάλι στα ταξίδια της άγονης γραμμής…

Το ξέρω πως το θέμα ελάχιστους απασχολεί κι ίσως να μην το γνωρίζουν καν. Παραδέχομαι επίσης ότι πρόκειται για το άνθρωπο που ως ποδοσφαιριστής είναι στην καρδιά κάθε Αιγιώτη (άρα και στην δικιά μου) από το γκολ που πέτυχε στο ιστορικό μπαράζ της Λεωφόρου με την Αχαϊκή που μας χάρισε την άνοδο. Αυτές είναι ανεξίτηλες εγγραφές στην μνήμη κάθε οπαδού του Παναιγιάλειου κι εγώ είμαι τέτοιος.

Στην προκειμένη περίπτωση το ρεπορτάζ λέει ότι ο Αρης δεν σκοπεύει να πορευτεί στην Σούπερ Λίγκα με τον Δημήτρη Σπανό στον πάγκο του. Πάει να πει πως ο Αιγιώτης κόουτς είναι καλός για να πάρει τον ταλαιπωρημένο Αρη και να τον οδηγήσει στην Σούπερ Λίγκα αλλά κρίνεται ακατάλληλος για να τον κοουτσάρει στην μεγάλη κατηγορία. Δεν ξέρω από προκύπτει αυτή η διαπίστωση. Δεν ξέρω κάν τι λέει ο ίδιος ο Σπανός για το θέμα. Προφανώς το λαϊκό προφίλ του «ασουλούπωτου» Σπανού δεν συνάδει με την …φινέτσα που «απαιτείται» στην μεγάλη κατηγορία.

Αναρωτιέμαι όμως γιατί κάνει για αυτή την δουλειά ο Μιχάλης Γρηγορίου που είναι (όπως γράφτηκε) μια από τις επιλογές τις οποίες εξετάζουν ο κ. Καρυπίδης και οι συνεργάτες του. Εννοείται πως η φράση αυτή δεν αφορά τον αξιόλογο και φίλο προπονητή του Πανιωνίου. Ωστόσο κι ο Γρηγορίου δοκιμάστηκε για να αποδειχτεί ότι τελικά κάνει. Αυτή την ευκαιρία γιατί δεν την δικαιούται καν ο Σπανός. Από το ρεπορτάζ δεν προκύπτει καν ότι ο κόουτς την διεκδίκησε αυτή την ευκαιρία. Το πιθανότερο είναι να αποδέχτηκε χωρίς μεμψιμοιρίες και «μούτρα» την απόφαση των διοικούντων.

Το κείμενο δεν γράφεται για να εξυμνήσει τις προπονητικές ικανότητες του Δημήτρη Σπανού. Στόχος είναι να καταδειχτεί πως πολλές φορές οι συγκυρίες είναι που αναδεικνύουν έναν προπονητή. Ο Μυροφορίδης που κόβει το μάτι του, έδωσε την ευκαιρία στον Σπανό να δείξει την αξία του στον Αρη και να τον οδηγήσει άνετα στην Σούπερ Λίγκα με μπάτζετ κάτω του μισού με το οποίο είχε πέρσι αποτύχει ο Νίκος Αναστόπουλος.

Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει ο Σπανός για να για να παραμείνει στον πάγκο του Αρη; Είναι πιθανό αυτός που θα έρθει στην θέση του να καταφέρει μια χαρά και να πίνουν οι οπαδοί του Αρη νερό στο όνομά του. Θέλω να πιστεύουν όμως ότι μια θέση στις αναμνήσεις του θα κρατήσουν για τον Δημήτρη Σπανό. Τον προπονητή που δεν έψαξε ποτέ για δικαιολογίες, που ήταν πάντα ασπίδα για τους παίκτες του, που ήταν πάντα αξιοπρεπής και μετρημένος, εργατικός και ευσυνείδητος. Στον πάγκο του Αρη τώρα που «μεγαλοπιάνεται» μπορεί να μην χωράει.

Τουλάχιστον ας έχει τη θέση που δικαιούται στις καρδιές των Αρειανών. Κι ο κόουτς ας γυρίσει πάλι στα ταξίδια της άγονης γραμμής…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ