Θα πάρει επιτέλους ο Μέσι το όπλο του ή όχι ;

Θα πάρει επιτέλους ο Μέσι το όπλο του ή όχι ;

Το βράδυ η αγαπημένη μας Αργεντινή αντιμετωπίζει την Κροατία και όλοι ελπίζουν ο Μέσι να είναι Λάιονελ και όχι....Λαγιονέλ.

Δεύτερη αγωνιστική των ομίλων σε πλήρη εξέλιξη πια και η αγαπημένη μας, μετά την Εθνική μας που βλέπει το τουρνουά από την τηλεόραση, Αργεντινή αντιμετωπίζει την ομάδα που απέκλεισε την Ελλάδα στα μπαράζ, την Κροατία. Μετά την ισοπαλία στην πρεμιέρα με την Ισλανδία ο Μέσι και η παρέα του δεν έχουν και πολλά περιθώρια. Αν σήμερα δεν κερδίσουν θα δυσκολέψουν αφάνταστα τη ζωή τους, ενώ αν ηττηθούν θα αποχαιρετήσουν τη διοργάνωση.

Οι αποψινοί αντίπαλοι της «Αλμπισελέστε» δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μπορεί να μην είναι ο ορισμός της ομάδας, μπορεί να εμφανίζουν ανά διαστήματα αυτοκτονικές τάσεις, όμως είναι ένα σύνολο γεμάτα ταλέντο και εμπειρία. Στα χαρτιά πριν την έναρξη του Μουντιάλ το ματς Αργεντινή- Κροατία θεωρείτο το ντέρμπι για την πρώτη θέση του ομίλου. Μετά το πέρας της πρώτης αγωνιστικής τα δεδομένα άλλαξαν. Οι παίκτες του Σαμπάολι τα έκαναν μαντάρα κόντρα στους μαχητικούς, αλλά μέτριους Ισλανδούς, την ίδια ώρα που οι Κροάτες κέρδιζαν σχετικά εύκολα τους συμπαθείς Νιγηριανούς.

Αγωνιστικά τα πράγματα είναι λίγο πολύ ξεκάθαρα. Οι Αργεντινοί ζουν και αναπνέουν ανάλογα με τις ορέξεις και τις διαθέσεις του μεγάλου τους αστεριού. Ο Μέσι στο πρώτο παιχνίδι κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι που λογικά κόστισε και τη νίκη. Ο προπονητής και οι παίκτες βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση. Ενδεχόμενη αποτυχία θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου στη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Ο Χόρχε Σαμπάολι μετά το σχεδόν απόλυτα πετυχημένο πέρασμα του από τον εθνική ομάδα της Χιλής δεν θέλει ούτε να το σκέφτεται ότι θα φύγει από τον πάγκο της γενέτειρας του με τη στάμπα του απόλυτα αποτυχημένου.

Σήμερα όλα δείχνουν ότι θα διαφοροποιήσει αρκετά τα πράγματα στην αρχική ενδεκάδα. Αλλαγές όχι μόνο σε πρόσωπα, αλλά και σε σχήμα. Το ρεπορτάζ λέει ότι θα πάει με τρεις στην άμυνα αφήνοντας έξω τον Ρόχο, που έκανε και αρκετά λάθη στην πρεμιέρα. Εκτός θα μείνει και ο Μπίλια από την μεσαία γραμμή με τον Ακούνια να παίρνει τη θέση του. Το 3-4-3 θα φέρει τον Μέσι στην επίθεση με τους Αγούερο και Παβόν να τον πλαισιώνουν με τις εναλλαγές των θέσεων να είναι διαρκείς. Αν αντί του Παβόν προτιμηθεί ο Ιγκουαΐν η εμπροσθοφυλακή θα γίνει λίγο πιο στατική, αλλά θα κερδίσει σε ύψος και απειλή στον αέρα.

Οι Κροάτες από την άλλη παρά τη νίκη τους εμφάνισαν τα σημάδια αυτοκαταστροφής που λέγαμε πιο πάνω. Ο Ζλάτκο Ντάλιτς έδιωξε τον Κάλινιτς από την αποστολή μετά την άρνηση του τελευταίου να μπει αλλαγή στο ματς με την Νιγηρία. Θα στηριχθεί πάλι στον ποιοτικό του άξονα με Ράκιτιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς και Μάντζουκιτς σε σχήμα 4-2-3-1.

Μην περιμένετε από την Κροατία να παίξει τόσο πίσω όσο οι Ισλανδοί. Είναι ομάδα με επιθετικές αρετές και γνωρίζει ότι έχει χρυσή ευκαιρία να πετάξει εκτός διοργάνωσης ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί για το τρόπαιο. Το ματς θα είναι πολύ δύσκολο και για τους δύο. Το που θα κριθεί δεν είναι εύκολο να το πει κανείς. Σίγουρα όμως για να ξεπεράσει η Αργεντινή το σκόπελο θα πρέπει ο Μέσι να είναι Λάιονελ και όχι……Λαγιονέλ όπως την πρώτη αγωνιστική.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ