Ο νέος «βασιλιάς» της Βραζιλίας

Ο νέος «βασιλιάς» της Βραζιλίας

Ο Κουτίνιο βγαίνει μπροστά για να «καθαρίσει» την κατάσταση για την Σελεσάο. Τα γκολ του επιθετικού της Μπαρτσελόνα στα δύο πρώτα ματς του Μουντιάλ «λυτρώνουν» την ομάδα του Τίτε. Χάθηκε το τόπι από τους Βραζιλιάνους στο δεύτερο ημίχρονο, απέναντι στην Κόστα Ρίκα.

Ο νέος «βασιλιάς» της Βραζιλίας φωνάζει παρών στο Μουντιάλ της Ρωσίας και τα εκατομμύρια οπαδών της Σελεσάο αποθεώνουν τον Κουτίνιο. Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα ήταν αυτός που λύτρωσε τους Βραζιλιάνους και στο παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της ομάδας του τις καθυστερήσεις.

Ο Κουτίνιο είχε σκοράρει και στο παιχνίδι της Βραζιλίας με την Ελβετία και δεν χωρά αμφιβολία πως εξελίσσεται σε καθοριστικό παράγοντα για την πορεία της Βραζιλίας στην διοργάνωση.

Είναι προφανές μετά τα δύο πρώτα ματς, πως ο Νεϊμάρ είναι επηρεασμένος κα μάλιστα σε μεγάλο βαθμό από τον τραυματισμό του. Οπότε η Βραζιλία έπρεπε να «δημιουργήσει» μέσα από το παιχνίδι της έναν ηγέτη για να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Αυτός είναι σίγουρα ο Κουτίνιο και το πιο σημαντικό στοιχείο για την Βραζιλία, είναι ότι ο 26χρονος επιθετικός δείχνει πως μπορεί να σηκώσει το βάρος.

Είναι πολύ σημαντικό για το αγωνιστικό πλάνο του Τίτε, πως μπορεί να στηρίξει πολλά στον Κουτίνιο, τόσο σε ότι αφορά το σκοράρισμα όσο και στη δημιουργία. Ο νεαρός άσος της Βραζιλίας έχει τις δυνατότητες να συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς γιατί πλέον έχει και την πολύ καλή ψυχολογία.

Πάμε όμως να δούμε και ορισμένα άλλα πράγματα που αφορούν την συνολική εικόνα της Βραζιλίας στο ματς με την Κόστα Ρίκα.

1.Η Βραζιλία «έκρυψε την μπάλα» στο δεύτερο ημίχρονο. Πίεσε την αντίπαλο της ψάχνοντας το γκολ. Δημιούργησε πολλές φάσεις για να σκοράρει. Βρήκε κυκλοφορία της μπάλας τόσο από τον άξονα όσο και από τα άκρα. Τα δύο μπακ (κυρίως όμως ο Μαρτσέλο) είχαν πολλά ανεβάσματα και βοήθησαν τους εξτρέμ. Και βεβαίως θα πρέπει να σταθεί κάποιος στην επιμονή που έδειξαν οι Βραζιλιάνοι όταν όλα έδειχναν πως πάνε στραβά για την Σελεσάο.

2.Δεν μπορεί να μην σταθεί κάποιος στην συμβολή του Φιρμίνο στην επικράτηση της Βραζιλίας. Ο στράικερ της Λίβερπουλ πέρασε στο ματς σαν αλλαγή και «γέμισε» την περιοχή. Είναι άλλωστε ο παίκτης που παίρνει την κεφαλιά στην φάση του πρώτου γκολ της Βραζιλίας.

3.Η Βραζιλία δυσκολεύτηκε για να πάρει τη νίκη αλλά έκανε μια πειστική εμφάνιση. Έδειξε (για 45 λεπτά) τα στοιχεία που την καθιστούν φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Και είναι μια ομάδα που έχει την δυνατότητα να ασκήσει ασφυκτική πίεση στον αντίπαλο της.

4.Θεματάκια πάντως στην άμυνα έχουν οι Βραζιλιάνοι και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να απασχολήσει τον Τίτε, ενόψει του αγώνα με την Σερβία. Γιατί μπορεί η Βραζιλία να πήρε τελικά τη νίκη αλλά δεν έχει ακόμα εξασφαλίσει την πρόκριση. Κι αυτό σημαίνει ότι το παιχνίδι με την Σερβία είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό για τους λατινοαμερικάνους.

5.Αφήσαμε για το φινάλε την ντρίπλα του Νεϊμάρ. Τα θέλει ο κόσμος τα τσαλιμάκια. Τέτοιες στιγμές κάνουν τον κόσμο να χαμογελά. Όχι τον αμυντικό που «έφαγε» την ντρίπλα βέβαια, αλλά οι φίλαθλοι πρέπει να βλέπουν τέτοιες φάσεις για να αγαπούν ακόμα περισσότερο το ποδόσφαιρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ