Σε δουλειά να βρισκόμαστε

Σε δουλειά να βρισκόμαστε

Ο Αλέξης, ο Καρατζαφερης, το Ρενάκι η Δούρου κι ο σύντροφος Βαρεμένος. Ο Κώστας Καίσαρης σχολιάζει τη πολιτική επικαιρότητα και βγάζει το καπέλο στον Ζόραν Ζάεφ.

ΜΠΟΡΕΙ το Μουντιάλ να είναι στο φόρτε του, αλλά το πολιτικό προσωπικό δεν κωλώνει με τίποτα. Στις επάλξεις. Απερίσπαστο, στο καθήκον. Γιά το καλό του έθνους και της πατρίδος. Μιλάμε για το άκρων άωτον, του σουρεαλισμού. Το οποίο αποτυπώνεται, σε τέσσερις και μόνο λέξεις: «Σε δουλειά να βρισκόμαστε».

Δήθεν ότι κάτι κάνουμε. Με πρώτο και καλύτερο το Αλέξη. Με το που καθάρισε τη μπουγάδα του Μακεδονικού, πήγε οικογενειακώς στο Λονδίνο να ξαλεγράρει. Ένας πρωθυπουργός όμως και δει αριστερός, δεν ξεκουράζεται ποτέ. Αφού εντυπωσίασε για μία ακόμα φορά, με τα αγγλικά του, επιτέλεσε το πατριωτικό του καθήκον. Στη συνάντηση που είχε με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, έθεσε το θέμα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα. Τόσοι και τόσοι τα έχουν ζητήσει. Ας τα ζητήσει κι άλλος ένας. Μία που τα ζήτησε κι άλλη μία που η Τερέζα τον έγραψε.

-ΟΠΟΙΟΣ έχει την εντύπωση ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι ένα πολιτικό πτώμα πλανάτε πλάνην οικτρά. Ο μεγάλος αρχηγός, ζει και βασιλεύει. Και του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει η επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό. Με την οποία κάνει την εξής πρωτοποριακή, επαναστατική μπορείς να πεις, πρόταση. Να αναλάβει πρωτοβουλία για να συνδιοργανώσουν το Μουντιάλ του 2030 Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ. «Να κάνουμε, Μουντιάλ, όπως αναφέρει, στα «νέα μεγάλα και άνετα γήπεδο, της Πάτρας του Βόλου και του Ηρακλείου». Σκέψου τι έχει να γίνει, έτσι και σφίξουνε οι ζέστες.

-Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ωστόσο δεν κάνει διακρίσεις. Βαράει κατακούτελα και δεξιούς και αριστερούς. Με τη τελευταία μεγάλη βροχή, ξανά-μανά καταστροφές στη Μάνδρα. Και το Ρενάκι τη Δούρου να απεκδύεται των ευθυνών της, ως Περιφερειάρχισα με τη παρακάτω γραπτή δήλωση: «Τα έργα γιά την αντιπλημμυρική θωράκιση της Μάνδρας προχωράνε με ρυθμούς- ρεκόρ γιά τα ελληνικά δεδομένα και βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τη σύμβαση με τον εργολάβο και την έναρξή τους». Δηλαδή, αν δεν κάνω λάθος πλιζ, τα έργα που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, προχωράνε με ρυθμούς ρεκόρ. Κι είναι κάποιοι αφελείς που έχουνε τη εντύπωση ότι το φαινόμενο-Ελένη Αυλωνίτου είναι εκεί στον Σύριζα, μία μεμονωμένη περίπτωση. Η εξουσία, τους έχει κάνει να σαλτάρουνε ομαδικά.

-ΜΗ νομίζεται όμως, ότι οι σύντροφοι το κωλοβαράνε ομαδικώς και απολαμβάνουν τα προνόμια της εξουσίας. Όπως ισχυρίζονται δηλαδή οι ανάλγητοι δεξιοί. Τα συντρόφια τρέχουνε. Αγωνίζονται. Παρατηρούν τον κόσμο. Είναι μια δουλειά κι αυτή. Η εφεύρεση που ακούει στο όνομα Γιώργος Βαρεμένος, άφησε τα σέα και τα μέα, που του παρέχει η ιδιότητα του αντιπροέδρου της Βουλής και βρέθηκε στη Τουρκία. Παρατηρητής, του ΟΑΣΕ. Του Οργανισμού γιά τη. Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη. Ο εν λόγω Βαρεμένος, παρά το γεγονός ότι, πήγε στη Τουρκία, ανακάλυψε την Αμερική. Όταν, είδε με τα ίδια του τα μάτια, χίλια σημαδεμένα ψηφοδέλτια. Δηλαδή τι περίμενε ο μπαρουτοκαπνισμένους, παλαίμαχος δημοσιογράφος; Ότι ο Ερντογάν θα έκανε εκλογές με το Κοράνι στο χέρι;

Επειδή, όμως ο Οργανισμός δεν έχει δυνατότητα παρέμβασης, παρά μόνο «παρατήρησης» του τρόπου διεξαγωγής των εκλογών, το γεγονός απλώς κατεγράφη. Για να επιβεβαιωθεί στο πόντο, το σε δουλειά, να βρισκόμαστε.

-ΚΑΙ δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από το χορό ο καθηγητής της σαχλαμάρας, που ακούει στο όνομα Κώστας Ζουράρις: «Ποτέ των ποτών, δεν θα ψηφίσω τη συμφωνία για τη Μακεδονία. Είμαι παλιός αριστερός εγώ».

-ΚΙ επειδή, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, η μοναδική σοβαρή κουβέντα που άκουσα όλες αυτές τις μέρες, την είπε ο Ζόραν Ζάεφ. Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας. Σε διάλεξη στην Αυστρία, όταν του ζητήθηκε να στείλει ένα μήνυμα σ αυτούς που αντιδρούν στην Ελλάδα: «Μη φοβάστε τη μικρή χώρα μας, δεν θέλουμε να πάρουμε τίποτα από εσάς, δεν διεκδικούμε ούτε εδάφη, ούτε τη πολιτιστική σας κληρονομιά, δεν θέλουμε την αλλαγή την συνόρων, αυτό που θέλουμε είναι η συνεργασία στο εμπόριο και στον τουρισμό». Είναι δυνατόν να είσαι σοβαρός άνθρωπος και να διαφωνήσεις;

Στη μουσική επιλογή, Samantha Fish- Somebody’s always trying.

https://www.youtube.com/watch?v=_TuEDaDP6NM&authuser=0

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ