Μπάνκι για τα δύσκολα

Μπάνκι για τα δύσκολα

Η φετινή ΑΕΚ έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Διότι στην πιο δύσκολη σεζόν επί ημερών Μάκη Αγγελόπουλου εμπιστεύεται τον καλύτερο προπονητή που έχει φέρει αυτή την τετραετία ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ. Εξηγούμαστε. Η χρονιά είναι δύσκολη, διότι δεν μπορεί να οριοθετηθεί με σαφήνεια ο στόχος. Με δεδομένο ότι φέτος κέρδισε δύο τρόπαια και η ίδια η ΚΑΕ […]

Η φετινή ΑΕΚ έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Διότι στην πιο δύσκολη σεζόν επί ημερών Μάκη Αγγελόπουλου εμπιστεύεται τον καλύτερο προπονητή που έχει φέρει αυτή την τετραετία ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ.

Εξηγούμαστε. Η χρονιά είναι δύσκολη, διότι δεν μπορεί να οριοθετηθεί με σαφήνεια ο στόχος. Με δεδομένο ότι φέτος κέρδισε δύο τρόπαια και η ίδια η ΚΑΕ ανακοίνωσε πανηγυρικά πως διήγε την «καλύτερη σεζόν της σύγχρονης ιστορίας της», τι μπορεί να κάνει η ΑΕΚ του χρόνου ώστε να θεωρηθεί επιτυχημένη;

Να κερδίσει το πρωτάθλημα; Σχεδόν αδύνατο, διότι, όπως φαίνεται, ούτε οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αποδυναμώνονται ούτε όμως και η ΑΕΚ δείχνει διατεθειμένη να κάνει οικονομική υπέρβαση. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι το αγωνιστικό μπάτζετ της επόμενης σεζόν θα είναι κατά τι χαμηλότερο από το φετινό και στην καλύτερη περίπτωση το ίδιο.

Να κερδίσει πάλι το BCL; Πολύ δύσκολο. Η διοργάνωση θα είναι πιο ισχυρή, δεδομένου ότι, με εξαίρεση τη Μονακό, διατήρησε τις δυνάμεις της και τις αύξησε μάλιστα με την προσθήκη ομάδων όπως η Μπάμπεργκ και η Χάποελ Ιερουσαλήμ, οι οποίες έπαιζαν τα προηγούμενα χρόνια στην Ευρωλίγκα ή στις παρυφές της.

Να κερδίσει πάλι το Κύπελλο; Πόσο πιθανό είναι να κερδίσει ξανά και τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό ή έστω έναν από τους δύο για να τα καταφέρει;

Η σύγκριση με τη φετινή σεζόν δημιουργεί πρόβλημα στην ΑΕΚ ενόψει της επόμενης. Διότι πρακτικά και με βάση όλα τα παραπάνω δεν υπάρχει επόμενο βήμα για να γίνει, όπως υπήρχε όλα τα προηγούμενα χρόνια της εποχής Αγγελόπουλου. Στην αρχή ήταν η τετράδα στο πρωτάθλημα, μετά το Κύπελλο, μετά η πορεία στο BCL, το φάιναλ φορ και η κατάκτησή του. Πάντα κάτι υπήρχε να στοχεύσει. Τώρα;

Και με δεδομένο ότι στην ΑΕΚ καλώς ή κακώς διστάζουν να θυσιάσουν τα αποτελέσματα σε μία ή και δύο σεζόν προκειμένου να αναδείξουν κάποιους Έλληνες παίκτες από το πολυδιαφημισμένο φυτώριό τους ώστε να οικοδομήσουν την ομάδα του μέλλοντος, προκύπτει μεγάλη δυσκολία οριοθέτησης του στόχου για τη νέα σεζόν.

Σε αυτή τη συγκυρία ο Μάκης Αγγελόπουλος έφερε τον καλύτερο προπονητή που έχει φέρει ποτέ. Ο Λούκα Μπάνκι είναι ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους Ιταλούς προπονητές, αξιοσέβαστος όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στις ΗΠΑ, όπου χαίρει πολύ μεγάλης εκτίμησης. Άλλωστε έχει περάσει δύο φορές από τους πάγκους ομάδων ΝΒΑ σε summer league και θα πήγαινε και φέτος αν δεν προέκυπτε η ΑΕΚ.

Το πλούσιο βιογραφικό του σας το έχουμε ήδη παρουσιάσει αναλυτικά, ενώ με όποιον μιλήσαμε από την Ελλάδα και την Ιταλία είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον χαρακτήρα του, αλλά και τη προπονητική του αξία.

Έχει εμπειρία, έχει γνώσεις, έχει παραστάσεις από αγώνες και διοργανώσεις υψηλού επιπέδου, έχει γνωριμίες, εμπνέει σεβασμό σε παίκτες (όχι μόνο σε αυτούς της ομάδας του, αλλά και σε αυτούς που θέλει να πάρει η ομάδα του) και διαιτητές, έχει όλο το πακέτο.

Να δούμε τι θα καταφέρει σε μια ομάδα που έχει πρακτική δυσκολία να οριοθετήσει ξεκάθαρο αγωνιστικό στόχο. Ο ίδιος, μαθαίνουμε, επέμεινε πολύ στη διαπραγμάτευση που έκανε με τους διοικούντες να μάθει αυτό το στόχο. Αν κρίνουμε από το γεγονός ότι έδωσε τα χέρια μαζί τους, ικανοποιήθηκε από την απάντηση.

Οπότε η μπάλα βρίσκεται πια στο δικό του γήπεδο. Η ΑΕΚ μπορεί πράγματι να ανέβει επίπεδο μαζί του και να υπερβεί τα αγωνιστικά στάνταρντ που θα θέσει το συγκεκριμένο αγωνιστικό μπάτζετ της, αρκεί να του δώσει τα κλειδιά της ομάδας και να τον αφήσει να κάνει το δικό του κουμάντο μέσα στο πλαίσιο της μονοετούς συνεργασίας που έχει αρχικά συμφωνηθεί. Σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να βρεθούμε προ ευχάριστων εκπλήξεων.

Όπως και να έχει πάντως, η σεζόν θα έχει ενδιαφέρον για την ΑΕΚ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ