Τι να του πεις του «άσωτου»;

Τι να του πεις του «άσωτου»;

Τώρα που λείπει ο Μαραντόνα θα πρέπει να συμβιβαστούμε με την άποψη ότι το θέαμα θα χάνει από την ουσία…

Από την αρχή έδειξε τη συνέπειά της η Γαλλία και χάρη σε αυτήν έφτασε μέχρι το τελευταίο και πιο σημαντικό ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου! Μπορεί τα «βαριά χαρτιά» της να ήταν ο Γκριεζμάν, ο Εμπαπέ και ο έμπειρος Ζιρού, ωστόσο στο μεγάλο ραντεβού την οδήγησαν οι κεντρικοί αμυντικοί της. Ο Βαράν άνοιξε το δρόμο στον αγώνα με την Ουρουγουάη και ο Ουμτιτί σφράγισε το εισιτήριο για τον τελικό στην αναμέτρηση με τους Βέλγους!

Σε τέτοιου τύπου παιχνίδια όπως είναι οι ημιτελικοί ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν είμαστε συνηθισμένοι σε ιδιαίτερο σασπένς και μάλλον θα πρέπει να συμβιβαστούμε με την άποψη ότι το θέαμα θα χάνει πάντα από την ουσία. Οι Βέλγοι βγήκαν στο χόρτο για να ζητήσουν περισσότερο το ματς, όμως δεν είχαν τον τρόπο να γίνουν απειλητικοί.

Ακόμη και προς τη δύση του αγώνα είδαμε τον Ζιρού να μαρκάρει, μέχρι και με φάουλ που δεν έδωσε ο διαιτητής, τον Αζάρ οπότε, πως θα έφτανε η μπάλα στον Λουκάκου και που να έβρισκε το χώρο ο Ντε Μπρούινε για να βάλει δύσκολα στον Λιορίς;

Σε τόσο «κλειστό» ματς ήταν φανερό ότι ο νικητής θα προέκυπτε από τη λεπτομέρεια για να μην φτάναμε στη διαδικασία της παράτασης και των πέναλτι. Την αξιοποίησαν οι Γάλλοι σε μία στημένη φάση με την κεφαλιά του Ουμτιτί και τώρα θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο με τον τίτλο του φαβορί, κατά την ταπεινή μας γνώμη.

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν μπορούν να επιβιώσουν πλέον οι «άσωτοι» τύπου Μαραντόνα, αλλά καταξιώνονται οι αθλητές που έχουν τις αντοχές και την πειθαρχία να υπακούσουν στο πλάνο του προπονητή. Το τι είναι καλύτερο για το ποδόσφαιρο δεν είναι τόσο απλό να γίνει κατανοητό-προσωπικά θα προτιμούσαμε την εκδοχή του Ντιέγκο, αλλά όπως ξέρουμε οι φίρμες της νέας κοπής, ο Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Νεϊμάρ έφυγαν νωρίτερα από τη διοργάνωση.

Η Γαλλία έχει σοβαρότητα, ενώ δεν της λείπει και το ταλέντο, αφού οι παίκτες της είναι ένας κι ένας και όλοι μαζί δημιουργούν το σύνολο που δύσκολα μπορεί να το υποτάξει ο αντίπαλος. Οι Βέλγοι άφησαν έξω την Βραζιλία, αλλά όταν έφτασαν στο 90λεπτο όπου θα έπρεπε να περάσουν την μπάλα από τη μύτη της βελόνας δεν μπόρεσαν να το πετύχουν και για αυτό θα λάβουν μέρος στον μικρό τελικό.

Την επόμενη φορά θα πρέπει να είναι πιο προσεχτικοί στα μαρκαρίσματα, κάτι που δεν συνέβη με τον Φελαϊνί στη μοιραία για αυτούς φάση, πλην όμως δεν παύουν να είναι μία ομάδα που πράγματι την έχει ανάγκη το ποδόσφαιρο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ