Με Γκερέρο-Φόρτου-Λάζαρο η «τρίλιζα» της επίθεσης!

Με Γκερέρο-Φόρτου-Λάζαρο η «τρίλιζα» της επίθεσης!

Ο Μαρτίνς μπορεί να μην το λήγει το θέμα της ενδεκάδας, αλλά σαφώς και έχει βρει κάποια σημεία αναφοράς για τις επίσημες υποχρεώσεις…

Από τη στιγμή που μεγαλώνει ο βαθμός δυσκολίας των φιλικών αγώνων είναι λογικό να γίνεται όλο και πιο επίπονη η προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού. Η περίοδος του μέλιτος φαίνεται ότι ανήκει στο παρελθόν και από εδώ και στο εξής θα χρειαστεί το κάτι παραπάνω για όποιον θελήσει να «χαλάσει» το πλάνο του Μαρτίνς!

Το υπογραμμίζουμε αυτό γιατί ο Πορτογάλος δεν το «λήγει» το ματς της ενδεκάδας και δίνει την ευκαιρία στη «γαλαρία» του ρόστερ να διεκδικήσει τη θέση της, πλην όμως αυτός που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει μέχρι τώρα είναι μόνον ο Καμαρά που δείχνει να βρίσκεται ένα «κλικ» πιο μπροστά από τους υπόλοιπους.

Σε ότι αφορά το «τεχνικό» ζήτημα του αγώνα με την Σιντ Τρούντεν, ο Ολυμπιακός στο μεγαλύτερο διάστημα δεν είχε τα σκαλιά για να φτάσει η μπάλα στον επιθετικό του. Ο Μάνος μπορεί να ήταν και πάλι ιδιαίτερα κινητικός και να μην άφησε ανενόχλητη την αντίπαλη άμυνα, όμως η αλήθεια είναι ότι η μπάλα δεν έφτανε σε αυτόν με την προοπτική της «εκτέλεσης».

Ο Καμαρά μπόρεσε να γίνει απειλητικός, όχι όμως και δημιουργικός, ενώ οι Ανδρούτσος και Ρομαό απείχαν πολλά μέτρα από την αντίπαλη περιοχή.  Το ίδιο και οι Πάρντο-Βρουσάι που κάλυψαν τις πτέρυγες για αυτό και ο Ολυμπιακός εμφάνισε άλλο πρόσωπο όταν του προέκυψε η «τρίλιζα» στην επίθεση.

Με τους Γκερέρο, Φορτούνη και Χριστοδουλόπουλο οι ερυθρόλευκοι απέκτησαν πλεονέκτημα μπροστά και δεν είναι τυχαίο ότι ο Ισπανός έχει σκοράρει σε όλα τα φιλικά έχοντας συνεργαστεί άψογα τις περισσότερες φορές με τους δύο Έλληνες διεθνείς.

Αυτή η τριάδα μπορεί να αποτελέσει για τον Μαρτίνς το σημείο αναφοράς, τουλάχιστον στο ξεκίνημα των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων, καθώς δεν ξέρουμε ακόμη ποια θα είναι η κατάληξη του Ανσαριφάρντ, αν θα μείνει δηλαδή στην ομάδα ή θα παραχωρήσει τη θέση του στον Κούκα ή σε κάποιον άλλον.

Και φυσικά για τη μία πτέρυγα υπάρχει η υποψηφιότητα του Ποντένσε, ο οποίος αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την ερυθρόλευκη επίθεση, ιδιαίτερα στο κομμάτι της δημιουργίας, καθώς το βιογραφικό του είναι γεμάτο από… ασίστ, ενώ ο Λάζαρος θα κρατήσει τη θέση μέχρι νεοτέρας, ακόμη και αν υπάρξει η αντικατάσταση του Πάρντο-ο καινούργιος θα χρειαστεί κάποιο χρόνο προσαρμογής, έτσι δεν είναι;

Να γυρίσουμε την μπάλα στον… τερματοφύλακα; Ο Ανδρέας Γιαννιώτης μπορεί να δέχθηκε το γκολ στην πρώτη φάση των Βέλγων, κάτι που δεν αποτελεί και την καλύτερη… προθέρμανση, όμως στη συνέχεια είχε σωστές επεμβάσεις και στα σουτ των αντιπάλων του, αλλά κυρίως σε μερικές τετ α τετ φάσεις, στις οποίες λειτούργησε με έγκαιρη έξοδο και περιόρισε το οπτικό πεδίο προς την εστία του. Στο ξεκίνημα βρίσκεται ακόμη, ενώ προφανώς θα αποκτήσει πλεονέκτημα όταν οριστικοποιηθεί μπροστά του το δίδυμο των στόπερ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ