Adiós La Bomba!

Adiós La Bomba!

Με την αποχώρηση του Χουάν Κάρλος Ναβάρο κλείνει ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο La Bomba όπως ήταν το παρατσούκλι του αφήνει τα παρκέ με τον τρόπο που του άξιζε, φορώντας τη φανέλα της αγαπημένης του Μπαρτσελόνα.

Στις αρχές καλοκαιριού οι πληροφορίες ότι η διοίκηση των Μπλαουγκράνα δεν σκόπευε να συνεχίσει τη συνεργασία της με τον παίκτη Ναβάρο και ότι ο ίδιος σκεπτόταν να αναζητήσει άλλη ομάδα, σε όσους από εμάς ξέρουμε το μέγεθος τόσο του συλλόγου όσο και του αθλητή, ήχησε πολύ άσχημα. Έχοντας βιώσει στο ποδοσφαιρικό τμήμα κάτι αντίστοιχο με τον Τσάβι και τον Ινιέστα. που επέλεξαν να συνεχίσουν να παίζουν ποδόσφαιρο μακριά από το την ομάδα, δεν θέλαμε να ζήσουμε κάτι ανάλογο και στο τμήμα μπάσκετ. Ο εμβληματικός αρχηγός έπρεπε να σταματήσει με τη φανέλα που του άξιζε έχοντας γράψει μία τεράστια διαδρομή φορώντας την σε όλη του την καριέρα με εξαίρεση μία χρονιά που πήγε στο ΝΒΑ.

Για τους νεώτερους ο Ναβάρο είναι ένας παίκτης που δεν συμμετέχει πολύ λόγω τραυματισμών στην ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι από τη σεζόν 2014-2015 ταλαιπωρείται από διάφορα προβλήματα που του στέρησαν ένα καλύτερο φινάλε στα παρκέ του μπάσκετ. Πριν από αυτό όμως ήταν ένας κορυφαίος σκόρερ ικανός να σμπαραλιάσει οποιοδήποτε αμυντικό σύστημα του αντιπάλου. Αχώνευτος για πολλούς φιλάθλους, λόγω και του μπλαζέ ύφους που είχε, ο La Bomba δεν είναι τυχαίο ότι έχει συνδέσει το όνομά του με όλες τις μεγάλες στιγμές της Μπαρτσελόνα και με την κυριαρχία της Εθνικής Ισπανίας την προηγούμενη δεκαπενταετία στην Ευρώπη.

Με την εθνική του ομάδα έχει πάρει ένα χρυσό σε παγκόσμιο το 2006 κόντρα στην Ελλάδα, έχει πάρει ένα χάλκινο το 2001, δύο ασημένια το 2003 & το 2007 και δύο χρυσά το 2009 και το 2011. Έχει επίσης κατακτήσει δύο ασημένια μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το 2008 και το 2012 και ένα χάλκινο το 2016. Με τους μπλαουγκράνα ήταν μέλος των ομάδων που κατέκτησαν τις δύο μοναδικές Ευρωλίγκες του συλλόγου το 2003 και το 2010, έχει πάρει οκτώ πρωταθλήματα και επτά κύπελλα Ισπανίας, πέντε Super Cup, αλλά και ένα Κύπελλο Κόρατς το μακρινό 1999.

Σε ατομικό επίπεδο οι διακρίσεις του είναι αμέτρητες. Ήταν ένας χαρισματικός σκόρερ. Αφήνει πίσω του ρεκόρ που δύσκολα θα καταρριφθούν (στα της Ευρώπης τον κυνηγά ο Βασίλης Σπανούλης). Είναι ένας από τους λίγους αθλητές που έχει πάρει μέρος σε 5 Ολυμπιακούς Αγώνες και από τους ακόμα λιγότερους που έχουν κατακτήσει συνολικά 12 μετάλλια φορώντας το εθνόσημο. Ως γνήσια κορυφαίος λάτρευες να τον μισείς, αν δεν ήταν στην ομάδα σου και ελπίζεις να τον δεις σύντομα σε κάποιο πόστο μέσα στην μπασκετική Μπαρτσελόνα. Προπονητής δύσκολα θα γίνει λόγω ιδιοσυγκρασίας, αλλά σε θέση διοικητική λογικά θα διαπρέψει. Σύντομα θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου στην οποία και θα ανακοινωθεί ο νέος του ρόλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ