Ένα μεγάλο project που έμεινε στα χαρτιά

Ένα μεγάλο project που έμεινε στα χαρτιά

Πως φθάσαμε από τις εξαγγελίες περί κατάκτησης της επόμενης Euroleague για τον Σύλλογο στην σημερινή αποδέσμευση. Οι ευθύνες των δύο πλευρών και τι πρόκειται να γίνει στο μέλλον.

Τίτλοι τέλους και επίσημα από σήμερα. Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των τελευταίων ετών του ελληνικού μπάσκετ κυκλοφορεί πλέον ελεύθερο, αφού ο Παναθηναϊκός αποφάσισε, από κοινού με τον αθλητή, να μην συνεχίσουν την συνεργασία τους. Εδώ και λίγες εβδομάδες είχε διαφανεί η πρόθεση των πρασίνων να μπουν σε συζητήσεις με τον νεαρό φόργουορντ για να λυθεί το συμβόλαιο που είχαν μαζί του.

Ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν τον υπολόγιζε ούτε για τη φετινή σεζόν με αποτέλεσμα η διοίκηση να θεωρήσει υπερβολικό το ύψος της αμοιβής για παίκτη που δεν θα ήταν ούτε καν στο ρόστερ. Από την άλλη ο Χαραλαμπόπουλος δεν είχε την διάθεση να δοθεί ξανά δανεικός, όπως πέρυσι στον ΠΑΟΚ και να παραμένει ουσιαστικά όμηρος ενός συμβολαίου που υπέγραψε υπό άλλες συνθήκες και με διαφορετικές προοπτικές. Έπαιξε το χαρτί της αποζημίωσης του και πέτυχε την χωρίς όρους ελευθερία του.

Πως όμως φθάσαμε από την δήλωση του ισχυρού άνδρα της Κ.Α.Ε, περί κατάκτησης της επόμενης Euroleague για τον Σύλλογο με αρχηγό τον Βασίλη, στη σημερινή αποδέσμευση; Η διαδρομή του νεαρού μόνο στρωμένη με ροδοπέταλα δεν ήταν. Όταν το 2012 οι πράσινοι απέκτησαν τον δεκαεξάχρονο, τότε, αθλητή όλοι μιλούσαν για τον ηγέτη της επόμενης μέρας. Υπέγραψε ηγεμονικό συμβόλαιο για την ηλικία του, με ανανέωση μάλιστα για οκτώ χρόνια, αλλά δεν μπόρεσε να δικαιώσει τις προσδοκίες. Οι ευθύνες δεν ανήκουν μόνο στον ίδιο. Ευθύνες – και μάλιστα πολλές – έχει και η ομάδα.

Οι πολλές αλλαγές προπονητών, η πίεση που πάντα υπάρχει σε club σαν τους εξάκις πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά και το γεγονός ότι επί της ουσίας ποτέ δεν ασχολήθηκε κανείς ειδικά με τους μικρούς είναι μόνο μερικές από αυτές. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι κανείς τους δεν έχει βρει ουσιαστικά ρόλο στην ομάδα. Από την άλλη πλευρά όμως και ο ίδιος ο Χαραλαμπόπουλος δεν δούλεψε όσο θα έπρεπε. Το πρόβλημα, κατά τη γνώμη μου, εντοπίζεται κυρίως στο σώμα του.

Δεν δυνάμωσε, δεν πήρε όγκο και μοιραία δεν μπορεί να βρει εύκολα θέση στο σύγχρονο μπάσκετ. Δεν είναι ογκώδης αρκετά για τεσσάρι, δεν είναι αρκετά ταχυδυναμικός και αθλητικός για τριάρι. Αν μιλούσαμε για αυτόν πριν από είκοσι χρόνια δεν θα χρειαζόταν να πούμε τίποτα. Με την τεχνική του για το ύψος που διαθέτει, την μπασκετική του ευφυΐα, τον τρόπο που διαβάζει την αντίπαλη άμυνα και την δυνατότητα του να ανεβοκατεβαίνει θέσεις θα είχε σίγουρη ρόλο σε οποιαδήποτε ομάδα. Σήμερα, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Για να επιβληθείς πρέπει να συνδυάζεις και τα δύο. Σωματοδομικά προσόντα και πολύ μπάσκετ.

Τι πρόκειται να γίνει τώρα; Ο μεν Παναθηναϊκός χάνει, μετά τον Κόνιαρη, έναν ακόμα ελπιδοφόρο παίκτη αφού δεν κατάφερε να τον εξελίξει και ο δε Χαραλαμπόπουλος θα πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Η ενδεδειγμένη γι΄αυτόν λύση είναι το εξωτερικό.

Να βρει μια ομάδα χαμηλών τόνων στην οποία να τον πιστέψουν και να δουλέψουν μαζί του. Να μείνει μακριά λίγο από την Ελλάδα, να πάψει να θεωρεί εαυτόν ταλέντο, να καταλάβει ότι είναι πια έτοιμος παίκτης και ότι πλέον ο χρόνος μετράει αντίστροφα αν δεν θέλει να παραμείνει στη συνείδηση όλων ως αιώνιο ταλέντο και να τον θυμούνται μόνο σε ανάλογα αφιερώματα οι δημοσιογράφοι.

Μοναδική εξαίρεση από την Ελλάδα, για προφανείς λόγους ο τεράστιος Άρης. Οι πράσινοι από την άλλη θα πρέπει να αναθεωρήσουν τον τρόπο που αντιμετωπίζουν περιπτώσεις όπως αυτή του Βασίλη για να μην βρεθούν ξανά στη δυσάρεστη θέση να οδηγηθούν σε αποφάσεις σαν την σημερινή. Μακάρι ο Χαραλαμπόπουλος να » αναγκάσει» τον Παναθηναϊκό να τον χρυσώσει στο μέλλον για τον επανεντάξει στην δύναμη του. Καλή του τύχη, γιατί τον έχει ανάγκη το ελληνικό μπάσκετ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ