Πήρε ένα πολύ σκληρό μάθημα

Πήρε ένα πολύ σκληρό μάθημα

Όνειρο ήταν και πάει. Για μια ακόμα φορά ο ΠΑΟΚ άγγιξε το θαύμα, αλλά δεν τα κατάφερε. Η Μπενφίκα αποδείχθηκε τελικά ανυπέρβλητο εμπόδιο. Μπορεί το τελικό αποτέλεσμα να μην δείχνει απόλυτα την εικόνα της χθεσινής αναμέτρησης, όμως, σε τελική ανάλυση πέρασε η καλύτερη ομάδα.

Το όνειρο μετατράπηκε σε εφιάλτη. Οι περισσότεροι όταν ο Πρίγιοβιτς έβαλε νωρίς τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ, θεώρησαν ότι η δουλειά τελείωσε. Τα επόμενα λεπτά το γήπεδο κόχλαζε και οι Πορτογάλοι έμοιαζαν χαμένοι.

Ευκαιρίες, διαδοχικές επιθέσεις και κυρίως η λάθος εκτίμηση του Λημνιού στην πιο κομβική, ίσως, φάση του ματς οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να κάνουν το θαύμα και να πετάξουν έξω τους πολυδιαφημισμένους αντιπάλους τους. Ξαφνικά όλα άλλαξαν.

Μια στημένη φάση έφερε την ισοφάριση και ένα τραγικό σφάλμα του Πασχαλάκη την ολική ανατροπή. Ακόμα και τότε όμως υπήρχαν αρκετοί που πίστευαν ότι η ομάδα του Λουτσέσκου είχε τα αποθέματα για να γυρίσει το φύλλο. Το γκολ του Πίτζι λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των Πορτογάλων.

Το 4-1 στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους απλά ήρθε να επιβεβαιώσει ποιος ήταν η καλύτερη ομάδα και να προσγειώσει ανώμαλα τον οργανισμό που λέγεται ΠΑΟΚ.

Αγωνιστικά δεν έχει κάποιο νόημα να αναλύσεις τι είδαμε στο χορτάρι της Τούμπας. Αυτό που έχει αξία να δούμε ποια θα πρέπει να είναι η επόμενη μέρα στο στρατόπεδο του Δικεφάλου του Βορρά.

Οικονομικά ναι υπάρχει ένα θέμα, όμως δεν είναι τόσο σοβαρό από τη στιγμή που του Συλλόγου ηγείται ένας άνθρωπος που δεν έχει κανένα απολύτως οικονομικό πρόβλημα να βάζει συνεχώς μεγάλα ποσά προκειμένου να δει την ομάδα του πρωταθλήτρια. Σε θέμα πρεστίζ τώρα δεν έγινε και τίποτα.

Μπορεί να μην έφθασε στην πηγή, μπορεί να μένει η πικρία μιας μεγάλης χαμένης ευκαιρίας, αλλά η ευρωπαϊκή περιπέτεια συνεχίζεται στο Europa League. Κατά τη γνώμη μου η εν λόγω διοργάνωση του ταιριάζει περισσότερο και με βάση το ρόστερ του έχει, τη δυνατότητα να φθάσει μακριά. Άλλωστε δεν έχασε κάτι που είχε ζήσει ξανά.

Το ζήτημα που προκύπτει μετά το χθεσινό αποτέλεσμα είναι άλλο. Η διαχείριση των συναισθημάτων και κυρίως να γίνει focus στον μεγάλο και πραγματικό στόχο της χρονιάς, την κατάκτηση του πρωταθλήματος για τρίτη φορά στην ιστορία του και πρώτη μετά το μακρινό 1985.

Αρχής γενομένης από το παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής, κόντρα στον πάντα επικίνδυνο Πανιώνιο, οι ασπρόμαυροι επιβάλλεται να καταλάβουν ότι ο τίτλος είναι αυτή η συνθήκη που θα τους επιτρέψει να βρεθούν πιο κοντά στο όνειρο.

Είναι άλλο πράγμα να πρέπει να πετάξεις έξω Βασιλεία, Σπαρτάκ Μόσχας και Μπενφίκα για να βρεθείς στους ομίλους και άλλο μια μέτρια Σέλτικ και την μικρούλα και περιορισμένων δυνατοτήτων Βίντι. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον ΠΑΟΚ είναι να επαναλάβει τις περυσινές ανοησίες που του κόστισαν σε βαθμούς τόσο την προηγούμενη σεζόν όσο και στην εκκίνηση της φετινής.

Αν o οργανισμός ΠΑΟΚ συνεχίσει να επικεντρώνεται σε θέματα μη αγωνιστικά τότε θα χάσει τον στόχο του. Είναι ένα σύνολο πολύ γεμάτο, με ποιότητα σε όλες σχεδόν τις θέσεις της ενδεκάδας, βάθος πάγκου και δυνατή έδρα. Έχει έναντι των βασικών του αντιπάλων, ΑΕΚ και Ολυμπιακού, το συγκριτικό πλεονέκτημα της ομοιογένειας μιας και είναι πρακτικά ο ίδιος κορμός με πέρυσι.

Το καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ότι αν τα καταφέρει σήμερα και ο Ολυμπιακός θα έχουμε minimum δεκαοχτώ ματς στην Ευρώπη γεγονός που μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε για την θέση μας στη βαθμολογία της UEFA.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ