Ξεχωρίζουν οι Τουπάν και Γκος μέχρι στιγμής

Ξεχωρίζουν οι Τουπάν και Γκος μέχρι στιγμής

Είναι λίγες οι μέρες και δεν είναι πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να αφομοιωθεί τόσο άμεσα η τακτική ενός νέου προπονητή σε μία ομάδα που είχε άλλον… τιμονιέρη εδώ και 3μιση χρόνια στον πάγκο της.

Δύο φιλικά προετοιμασία έδωσε ο Ολυμπιακός στο Μέτσοβο. Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά από όλους μας, δυστυχώς δεν είχαμε την άνεση να έχουμε εικόνα από τα παιχνίδια, όμως οι… κεραίες μας όπως πάντα ήταν ανοιχτές και μάθαμε ότι μπορούμε, από αυτές τις 7 μέρες που έμειναν οι Ερυθρόλευκοι στην πόλη της Ηπείρου.

Θετικά και αρνητικά πράγματα. Γενικότερα ο Ντέιβιντ Μπλατ έδειχνε ικανοποιημένος από την ταχύτητα της κατανόησης της φιλοσοφίας του από τους παίκτες του. Εννοείται πως δεν είδε αυτά που ακριβώς ήθελε στο παρκέ. Είναι λίγες οι μέρες και δεν είναι πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να αφομοιωθεί τόσο άμεσα η τακτική ενός νέου προπονητή σε μία ομάδα που είχε άλλον… τιμονιέρη εδώ και 3μιση χρόνια στον πάγκο της.

ΠΑΟΚ και Άρης ήταν ότι έπρεπε για να δει την πορεία της προετοιμασίας του ο Ολυμπιακός. Συμπεράσματα βγαίνουν και θα βγουν στην συνέχεια. Μπορούμε να πάμε στα σίγουρα που συλλέξαμε από το Μέτσοβο λοιπόν.

– Γρήγορο μπάσκετ: Το είχαμε γράψει και νωρίτερα. Οι Ερυθρόλευκοι δείχνουν να είναι ένα επίπεδο πάνω την ταχύτητά τους. Δεν βιάζονται, όμως κινούνται διαρκώς, επιτίθονται γρήγορα και άμεσα και όταν… στραβώνει αυτό, το ένα σκριν διαδέχεται το άλλο για να δημιουργηθούν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

– Πολλά σχήματα: Με την επιστροφή του Γιάνις Τίμα, ο Μπλατ είχε στη διάθεσή του στο ματς με τον Άρη έναν πολυδιάστατο πάγκο. Ο Λετονός έκανε πολλές δουλειές στο παρκέ και βοήθησε. Από την άλλη, με τον Τουπάν «πενταδάτο», ο τεχνικός των Ερυθρόλευκων είχε την άνεση να φέρει στην πορεία στο ματς τον Παπανικολάου. Ευλογία λέγεται αυτό..

– Δημιουργία από όλους: Με τον ΠΑΟΚ ο Σπανούλης έφτασε στις 8 ασίστ. Με τον Άρη είχε μόνο 4. Ο λόγος; ΛεΝτέι και Τίμα μοίρασαν από 3 τελικές πάσες. Ο Ολυμπιακός του Μπλατ έχει ως σκοπό όλοι τους να δίνουν λύσεις στο κομμάτι της δημιουργίας, ανάλογα την περίσταση. Η ικανότητα να αποφορτιστεί ο Σπανούλης από τις ασίστ, είναι κάτι που έλειπε στην εποχή Σφαιρόπουλου.

– Ενεργός πάγκος: Δεν υπονοώ τίποτα για τους ανθρώπους που έφυγαν από το τεχνικό τιμ. Το υπάρχον όμως, δείχνει να έχει παραπάνω αρμοδιότητες. Και αυτό είναι ακόμα ένα κέρδος. Τυφλή εμπιστοσύνη του Μπλατ στον Κεζμούρα, με τους Καλαβρό και Δέδα να έχουν ήδη τον δικό τους ρόλο.

ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΔΥΟ ΝΕΟΙ

Κακά τα ψέματα και να μην κρυβόμαστε, στην προετοιμασία όλοι έχουν στραμμένοι τα βλέμματα στα καινούρια πρόσωπα. Ετσι και στον Ολυμπιακό. Εκείνοι είναι τα ερωτηματικά, για εκείνους γράφονται τα περισσότερα κείμενα.

Δύο λοιπόν είναι οι παίκτες που έκλεψαν τις εντυπώσεις στο Μέτσοβο. Ο πρώτος είναι ο Άξελ Τουπάν.

Ο Γάλλος φόργουορντ ήρθε με ισχνότερες τυμπανοκρουσίες από τους υπόλοιπους ξένους. Στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας των Πειραιωτών ήταν ΠΑΝΤΟΥ. Σε άμυνα και επίθεση, ειδικά στο δεύτερο κομμάτι. Επιθετικά λοιπόν παρουσίασε το αντίθετο από αυτό που αρκετοί σχολίασαν με το άκουσμα της απόκτησής του. Πέτυχε σε δύο ματς τέσσερα τρίποντα (3 με ΠΑΟΚ και 1 με Άρη), χάρη στις τοποθετήσεις του. Τον έβρισκαν όταν έπρεπε οι συμπαίκτες του και αυτός «εκτελούσε» με μαθηματική ακρίβεια. Αμυντικά είναι ο «σκύλος» που είδαμε στην Ζαλγκίρις.

Δεύτερος που ξεχώρισε ο Νάιντζελ Γουίλιαμς-Γκος. Ο πρώην γκαρντ της Παρτιζάν βλέπει γήπεδο και είναι δεδομένο αυτό. Κάτι άλλο όμως εντυπωσίασε άπαντες σε αυτά τα δύο φιλικά. Η πρωτοβουλία στην επίθεση. «Ξεψαρωμένος» φουλ, στο πρώτο παιχνίδι είχε 10 πόντους με 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ στο δεύτερο σταμάτησε στους 19 με 2 τρίποντα.

Πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών με 14,5 πόντους κατά μέσο όρο, πενταδάτος, περισσότερο εκτελεστής παρά οργανωτής. Πράγμα που έλειψε από τον άσο του Ολυμπιακού τη σεζόν που πέρασε. Το επιθετικό στήριγμα του Σπανούλη, ρόλο που θα έχει όλη τη σεζόν του στο λιμάνι. Αρέσει που έχει «φονικό» ένστικτο και το γεγονός ότι διαθέτει μπασκετικό IQ.

ΥΓ. Και άλλοι ξεχωρίζουν, και άλλοι είναι πίσω. Είναι μικρό το δείγμα γραφής και προτιμώ να αρκεστώ σε αυτούς τους δύο αρχικά. Εξάλλου θα αργήσουμε να δουμε την ομάδα που θέλει να αντιπαρατάξει ο Μπλατ.

ΥΓ2 Φοβερό θέμα του lost gps, το οποίο πήρε και η ίδια η Γκραν Κανάρια και… έκανε το κομμάτι της στην Ευρωλίγκα για τις αποστάσεις που έχει να διανύσει φέτος. Respect. «Τα του Καίσαρος» λένε…. Εξάλλου καιρό τώρα αποθεώνω τέτοια «διαμαντάκια» του twitter.

ΥΓ3 Μέχρι τις 4 του μηνός θα προπονούνται όλοι μαζί. Σήμερα ρεπάρουν, θα πάρουν ανάσες, θα κάνουν 2 προπονήσεις και μετά τις εθνικές θα έχουμε απαρτία. Μέχρι τότε, οι νέοι και οι εναπομείναντες θα έχουν τις παραπάνω ευκαιρίες τους από τους διεθνείς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ