Η ΑΕΚ εν καιρώ πολέμου

Η ΑΕΚ εν καιρώ πολέμου

Δύσκολο να κερδίσει άλλη ομάδα στην Τρίπολη -Αρα αυτό το διπλό αξίζει πολύ παραπάνω και θα το δούμε στο... δρόμο.

Από τους παίκτες που είχαν κερδίσει τελευταία φορά για την ΑΕΚ μέσα στην Τρίπολη, μόνο ο Μανωλάς και ο Μπλάνκο συνεχίζουν να παίζουν ποδόσφαιρο. Ήταν Γενάρης του 2011 με πολύ κρύο.

Και τώρα η ΑΕΚ ξανακέρδισε αρχές Σεπτέμβρη, με πολλή ζέστη και ως Πρωταθλήτρια. Πόσα άλλαξαν από τότε; Μοιάζουν με… δύο αιώνες, αλλά η ΑΕΚ βιώνει πια την ευτυχή συγκυρία να λειτουργεί και να αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο της.

Χθες βράδυ μπήκε στην Τρίπολη για να κερδίσει. Και άλλες φορές το ήθελε. Αλλά χθες το κατέστησε σαφές εξ’ αρχής και το πέτυχε. Γιατί έχει την ποιότητα και την χημεία να το κάνει. Η κουβέντα για το πέναλτι αρχίζει και τελειώνει σε ένα σημείο. Αυτό που κάνει ο αμυντικός του Αστέρα Τρίπολης είναι αντικανονικό. Δεν έχει καμία σχέση με την μπάλα. Χρησιμοποιεί το χέρι μόνο για να εμποδίσει.

Την όποια αμφιβολία για το πέναλτι δημιούργησε το (υπερβολικό) πέσιμο του Μάνταλου. Κάτι που πρέπει να σταματήσει και ο ίδιος, αλλά και όποιος ποδοσφαιριστής σέβεται πάνω από όλα τον εαυτό του. Ωστόσο, ο αγκώνας του Κώτσιρα στο πρόσωπο του Μάνταλου, σαφώς και δεν μπορεί να επιτραπεί αφού τον κόβει αντικανονικά. Τελεία.

Η ΑΕΚ κέρδισε σε μία έδρα που πολύ αμφιβάλω αν θα το καταφέρει άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα. Και το πόσο αξίζει αυτή η νίκη, θα το δούμε στο… δρόμο. Οι αντίπαλοι της σίγουρα το σκέφτονται ήδη.

Ο Ολυμπιακός θα πει τα δικά του για να «εξυπηρετήσει» το κοινό του αλλά η ιστορία από το 1996 μέχρι σήμερα έχει γραφτεί και δεν… ξεγράφεται, ο ΠΑΟΚ τα ίδια για να φέρει το πρόσφατο πέναλτι-μαϊμού του Πρίγιοβιτς στο ζύγι αλλά από πέρυσι επιχειρεί να γίνει «χαλίφης» στη θέση του «χαλίφη». Και τον πήραν χαμπάρι νωρίτερα από ότι περίμενε. Γιατί δεν ξέρει.

Η ΑΕΚ είναι Πρωταθλήτρια, είναι πρώτη στη βαθμολογία και στους ομίλους του Champions League. Αυτά δεν τα… έχει άλλη ελληνική ομάδα. Και κάπως έτσι η ΑΕΚ του Μελισσανίδη, ένωσε τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό εναντίον της. Η γραμμή τους πια είναι κοινή και έχει στόχο την ΑΕΚ. Ξεκάθαρο πλέον.

Και ότι είδαμε στην Τούμπα στην πρεμιέρα, σύντομα θα το ξαναδούμε. Είτε σε κόκκινη, είτε σε ασπρόμαυρη απόχρωση. Η ΑΕΚ έχει αποφασίσει να θωρακίσει τον οργανισμό της και να προχωρήσει. Αυτό έκανε και πέρυσι, έχοντας παραδεχθεί η ίδια ως οργανισμός το ανύπαρκτο πέναλτι στη Λαμία. Και από τα «εγκλήματα» του ΠΑΟΚ που «βίασε» κάθε ποδοσφαιρική λογική και το ίδιο το άθλημα, βρήκε τον τρόπο να κατακτήσει αυτή το πρωτάθλημα.

Ωστόσο, η ΑΕΚ εν καιρώ πολέμου πια στο ποδόσφαιρο, έχει να αντιμετωπίσει και τον δύσκολο κόσμο της. Αυτό που δεν θα φάει… σανό όπως στους άλλους συλλόγους, δεν θα του περάσει γραμμή κανείς, δεν θα τον αναγκάσει να φορέσει μαζικά μάσκες ή να βγάλει πανό για τον οποιοδήποτε πρόεδρο. Πολλά «δεν» στην ΑΕΚ ισχύουν εδώ και δεκαετίες. Και αυτός ο κόσμος απογοητεύτηκε την τελευταία ημέρα των μεταγραφών. Περίμενε χαφ, περίμενε εξτρέμ και της… προέκυψε Μοράν και μόνο ο Γιαννιώτας. Πικράθηκε. Λογικό. Περίμενε… κάτι ενόψει ομίλων Champions League.

Η απόλυτη ισοπέδωση όμως, το… κάψιμο των διαρκείας, η… απόσυρση από το Champions League και η… παράδοση του πρωταθλήματος από τον Μελισσανίδη στον επόμενο, απαντήθηκε στην Τρίπολη. 24 ώρες μετά. Από την ίδια την ομάδα και τον Ουζουνίδη. Από τους ποδοσφαιριστές που συστηματικά αδικούνται από το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ίδια την κοινωνία της ΑΕΚ πολλές φορές. Επειδή οι περισσότεροι είναι Ελληνες και δεν έχουν ακριβά κασέ για να… διαφημίζονται. Η απάντηση σε όλα στο ποδόσφαιρο, είναι το χορτάρι. Και αυτή η ΑΕΚ έχει απαντήσει σε όλους από πέρυσι. Και συνεχίζει.

ΥΓ: Το πέταλο χθες στην Τρίπολη γέμισε, τραγούδησε, πανηγύρισε. Ότι χρειάζεται να κάνουν οι οπαδοί την ώρα των αγώνων δηλαδή. Πλήρωσε και ταξίδεψε για να δει την ομάδα του εκτός. Ότι πρέπει να γίνεται για κάθε ομάδα, σε κάθε γήπεδο στην Ελλάδα. Δεν σταμάτησε να ασχολείται επειδή δεν έκανε μία μεταγραφή η ΑΕΚ την τελευταία ημέρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ