Σιδηρόπουλος, VAR και ξένοι στο control room

Σιδηρόπουλος, VAR και ξένοι στο control room

Ο Άρης ζητά ξένους ρέφερι αλλά το ερώτημα είναι, υπάρχει ομάδα που θα έλεγε «όχι» σ’ αυτό;

VAR άμεσα και παντού. Και με τον εξής τρόπο: Ξένοι διαιτητές στο control room. Μου μοιάζει ως μια περίπτωση κατά την οποία, ακόμη και το σύνολο των Ελλήνων διαιτητών, μπορεί να εμφανίσει άμεση βελτίωση αντανακλαστικών και ορατότητας, υπό το φόβο του εξευτελισμού μερικά δευτερόλεπτα μετά την απόφαση τους και κατόπιν της περιθωριοποίησης αν υπάρξουν επαναλαμβανόμενα κρούσματα αποφάσεων που θα αναιρούνται από το “μάτι” του VAR.

Το VAR, θα μπει από Γενάρη και μετά σε ένα πειραματικό αρχικά στάδιο, λένε τα ρεπορτάζ.

Και μέχρι τότε, θα είμαστε στην ίδια διαδικασία. Καχυποψία, γκρίνια, λάθη, παραλείψεις και αναξιοπιστία. Δεν αντιδρά κανείς, ούτε καν οι τηλεοπτικοί φορείς που χρηματοδοτούν τις ΠΑΕ, αλλά μια φορά τη βδομάδα προβάλλουν σκηνές που προσβάλλουν το ίδιο τους το προϊόν.

Και οι ομάδες, το δείχνουν με τον πιο ευθύ τρόπο: Κανείς δεν λέει “όχι” σε ξένους διαιτητές.

Ο Άρης ζήτησε ξένους διαιτητές σε όλους τους αγώνες του με τις άλλες παραδοσιακές δυνάμεις. Και τηρώντας μια μετριοπαθή στάση δεν αντέδρασε στον ορισμό Σιδηρόπουλου για το αυριανό ματς κυπέλλου.

Όμως, ο φερόμενος ως κορυφαίος Έλληνας διαιτητής, έχει μια διαδρομή στο χώρο μέσα στην οποία ως σταθμός υπάρχει και αγώνας ΠΑΟΚ – Άρης το 2012 (και ορισμένοι άλλοι, αλλά αυτός είναι ανάμεσα στις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης) στον οποίο είχε σειρά αποφάσεων που άφησαν παραπονούμενο τον Άρη. Και από τότε είναι στη λίστα αυτών που το κλαμπ δεν επιθυμεί να βρίσκει στο δρόμο του.

Την περίοδο εκείνη, στο Χαριλάου αγαπημένη διαιτητοσυζήτηση ήταν ότι ο συγκεκριμένος ρέφερι επέλεξε να αλλάξει σύνδεσμο για να μπορεί να παίζει παιχνίδια δίχως περιορισμούς σε σχέση με την γεωγραφική θέση.

Έξυσε παλιές πληγές η επιλογή. Φούντωσαν πάλι δεξιά κι αριστερά οι ιστορίες για το κλίμα στο Ωραιόκαστρο. Για τον “μέντορά” του, όπως αποκαλούν άνθρωπο που θεωρούν ηγετική φυσιογνωμία της παλιάς παράγκας και κολλητού κάποιου… επιπλοποιού, όπως λένε όσοι υποστηρίζουν ότι νιώθουν από παλιό καλό κουτσομπολίστικο ρεπορτάζ.

Προφανώς ο Περέιρα δεν -όφειλε κιόλας να- τα γνώριζε όλα αυτά. Ένας δίπλα του δε βρέθηκε να τον βοηθήσει; Να τον βγάλει από τη δύσκολη θέση, αν υποτεθεί ότι πράγματι σκέφτηκε ξένο διαιτητή για το αυριανό ματς; Να τον απαλλάξει από μια επιλογή που από ένα και μόνο λάθος μπορεί να ανάψει στη μια ή την άλλη πλευρά μια νέα εστία διαμαρτυριών;

Και κάτι ακόμη: Ποιο είναι το σκεπτικό, υπό το οποίο περνάει “ντούκου” καταλογισμός πέναλτι που δεν έγινε ποτέ και ο ρέφερι Τάσης που το υπέδειξε στο Χαριλάου, αντί να ελεγχθεί να είναι στους ορισμούς του κυπέλλου; Το ότι το απέκρουσε ο Κουέστα και δεν έκρινε αποτέλεσμα;

Υπάρχει ποτέ περίπτωση να “περάσει” τέτοιο σφύριγμα από το VAR;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ