Στην Πάτρα Θωμάς-Γρηγορίου πριν το Παναχαϊκή-Ολυμπιακός

Στην Πάτρα Θωμάς-Γρηγορίου πριν το Παναχαϊκή-Ολυμπιακός

Ο Κώστας Καίσαρης δεν πιστεύει στις θεωρίες συνωμοσίας. Καταθέτει μόνο το γεγονός ότι λίγες μέρες πριν το επίμαχο παιχνίδι Παναχαικής-Ολυμπιακού, είχαν μεταβεί στη Πάτρα ο Θωμάς Μητρόπουλος και ο πρώην δικηγόρος της ΑΕΚ Χάρης Γρηγορίου.

ΔΕΝ υιοθετώ τις θεωρίες συνωμοσίας. Το αντίθετο μάλιστα. Και παρά το γεγονός, ότι σαράντα χρόνια σ αυτή τη δουλειά τα μάτια μου, δεν έχουν δει πολλά. Τα έχουνε δει όλα. Παρά ταύτα, δεν είμαι εύκολος στο να υιοθετήσω και να αποδεχτώ, ότι κυκλοφορεί κάθε φορά. Από τη λίαν δημοφιλή θεωρία ότι όλα, (στη πολιτική στο ποδόσφαιρο, παντού) είναι στημένα και προαποφασισμένα, μέχρι τη κατά περίπτωση συνωμοσιολογία.

ΜΕΤΑ απο τον σύντομο πρόλογο πάμε στο δια ταύτα. Απολογούμενοι στον Ολυμπιακό για τα επεισόδια στο ματς με τη Παναχαϊκή στη Πάτρα, ισχυρίστηκαν ότι επρόκειτο περί προβοκάτσιας. Δεν έδωσε σημασία. Πρώτος άλλωστε έχω διατυπώσει την άποψη, ότι ο κατηγορούμενος, μπορεί να λέει, ότι θέλει. Γι αυτό και το δικαστήριο δεν τον υποχρεώνει να ορκιστεί. Να βάλει το χέρι του στο ευαγγέλιο.

ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ η προβοκάτσια προσωποποιήθηκε. Με δημοσίευμα που χρεώνει τα γεγονότα του Παμπελοποννησιακού, στον Θωμά Μητρόπουλο. Συγκεκριμένα, ότι ο γιατρός του αγώνα ονόματι Δημητρόπουλος, που φώναζε στη τηλεόραση, «τραυματίας», «τραυματίας» είναι ο δικός του άνθρωπος στη Πάτρα. Ενώ ο ίδιος ο τραυματίας, κατάθεσε στην ΕΛΑΣ ότι τραυματίστηκε μακρυά από το γήπεδο. Κατ αρχήν προσπέρασα το δημοσίευμα και δεν έδωσα βάση. Όπως είπαμε άλλωστε δεν είμαι εύκολος στις θεωρίες συνωμοσίας.

ΑΜΕΣΩΣ όμως, το συνδύασα, με ένα άλλο γεγονός που δεν του είχα δώσει σημασία. Το επίμαχο παιχνίδι είχε διεξαχθεί τη Πέμπτη 1η Νοεμβρίου. Λίγες μέρες νωρίτερα, καθώς μίλαγα στο τηλέφωνο με φίλο από τη Πάτρα, μου είπε ότι είχε δει στη πόλη τον Θωμά Μητρόπουλο με τον Χάρη Γρηγορίου. Για τον πρώτο δεν χρειάζονται συστάσεις. Ο δεύτερος έχει διατελέσει για 17 χρόνια, δικηγόρος της ΑΕΚ. Και επί Ψωμιάδη και επί Ντέμη Νικολαίδη με τον οποίο είχε άριστες προσωπικές σχέσεις και σε κοινωνικό επίπεδο. Με τον Γρηγορίου να συνοδεύει τον ποδοσφαιριστή της Βέροιας, Αλέξανδρο Καλογέρη, στη κατάθεσή του στον ανακριτή για το παιχνίδι Ολυμπιακού-Βέροιας 3-0, που συμπεριλαμβανόταν στο αφήγημα της «εγκληματικής οργάνωσης».

Η επαγγελματική σχέση του Γρηγορίου με τη ΑΕΚ, διεκόπη κακήν κακώς τον Οκτώβριο του 2015. Με πληροφορίες ωστόσο να μιλάνε, για αναθέρμανση. Ενδεικτικά, ο Γρηγορίου, μαζί με τη δικηγόρο της ΑΕΚ Έλλη Ρίζου, είχαν αναλάβει την υπόθεση των Γιαρένη-Παπαμακάριου της ΕΠΣΑΝΑ στην Εφέσεων της ΕΠΟ. Μία Ένωση, που χρεώνεται 100-0, στον χαλίφη του Νότου. Με τους Δ.Μελισσανίδη-Θ.Μητρόπουλο να παρευρίσκονται στη πίτα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Αττικής στις αρχές του έτους.

ΔΕΝ θα είμαι εγώ, αυτός που θα πω, ότι Θωμάς και Γρηγορίου, πήγαν στη Πάτρα, για το επίμαχο παιχνίδι. Για να στήσουν τον Ολυμπιακό. Για να τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών και να τεθεί εκτός πρωταθλήματος. Η επίσκεψή τους στη πόλη, μπορεί να ήταν επαγγελματικού χαρακτήρα. Και να συνόδευε ο Γρηγορίου τον Θωμά σαν δικηγόρος. Ο Θ.Μητρόπουλος άλλωστε, είχε χρησιμοποιήσει τον Γρηγορίου στην υπόθεση της συγχώνευσης Αιγάλεω-Ηλυσιακού. Μπορεί, η επίσκεψή τους, να είχε κοινωνικό χαρακτήρα. Να παραβρεθούν σε βαφτίσια η αρραβώνα. Και τυχαία και συμπτωματικά να συνέπεσε η διαγωγή του επίμαχου παιχνιδιού ύστερα από λίγες μέρες.

Στη μουσική επιλογή, J.J. Cale-Magnolia.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ