ΠΑΟΚ : Στο χέρι του να χτίσει το δικό του σερί

ΠΑΟΚ : Στο χέρι του να χτίσει το δικό του σερί

Είναι πλέον γεγονός. Το πήρε, το σήκωσε, το πανηγύρισε και κυρίως το άξιζε απόλυτα. Η ομάδαρα του Ραζβάν, του Ιβάν, του Αντελίνο και των άλλων παιδιών έβγαλε όλη τη χρονιά στο χορτάρι χαρακτήρα πρωταθλητή και πια εξαρτάται από τον οργανισμό ΠΑΟΚ αν θα εδραιώσει την κυριαρχία του εντός των συνόρων.

Η  επιτυχία είναι πάντα σημαντική. Αυτό που σε καθιερώνει όμως είναι η διάρκεια. Σε καθιερώνει ως κυρίαρχο στη συνείδηση φίλων και εχθρών. Το φετινό πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ είναι από τα πιο μάγκικα των τελευταίων ετών, ανεξάρτητα αν αυτό κατακτηθεί αήττητο ή η ομάδα υποστεί την ήττα την τελευταία αγωνιστική στα Γιάννενα από τον ΠΑΣ. Μετά τα περσινά με την απώλεια του τίτλου, λόγω των γνωστών ιστοριών στα παιχνίδια με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, πολλοί θεωρούσαν ότι δεν θα μπορούσαν να επιστρέψουν το ίδιο ή περισσότερο δυνατοί στη διεκδίκηση του τίτλου. Όταν μάλιστα ήρθε και το -2 στο ξεκίνημα του φετινού μαραθωνίου, ως προίκα από τα επεισόδια, οι αμφιβολίες αυξήθηκαν. Η επιτυχία αυτή οφείλεται σε πολλούς παράγοντες.

Πρώτον, στο γεγονός ότι το καλοκαίρι η διοίκηση σεβόμενη και την επιθυμία του προπονητή δεν έδειξε χαρακτήρα νεόπλουτου, αφού με εξαίρεση την περίπτωση Χατσερίδη οι υπόλοιπες κινήσεις ήταν με βάση το πλάνο και τα θέλω του Λουτσέσκου. Το ίδιο συνέβη και την χειμερινή μεταγραφική περίοδο, όταν κανείς δεν τρελάθηκε με την αποχώρηση του Πρίγιοβιτς και αντί να πετάξουν χρήματα σε μια περίπτωση τύπου Μπεργκ προτίμησαν να πάρουν μια λύση με το βλέμμα στο μέλλον, όπως ο Σβιντέρσκι.

Δεύτερον, ο προπονητής έδειξε με τον τρόπο του ποιος είναι το αφεντικό μέσα στην ομάδα, με το να μην χρησιμοποιήσει σχεδόν καθόλου τον παίκτη- επιλογή της ιδιοκτησίας Εβγένι Χατσερίντι.

Τρίτον, οι έμπειροι παίκτες που βγήκαν μπροστά στα δύσκολα. Ο δεύτερος γύρος, όταν δηλαδή ο Πρίγιοβιτς που μέχρι τότε έβγαζε τα κάστανα από τη φωτιά αποχαιρέτησε, είναι η απόλυτη επιβεβαίωση της παραπάνω πρότασης. Πότε ο Βιερίνια, πότε ο Μαουρίτσιο, πότε ο Άκπομ, πότε ο Μπίσεσβαρ, πότε όλοι μαζί πήραν τον ΠΑΟΚ από το χέρι και τον οδήγησαν εκ του ασφαλούς στην κορυφή.

Τέταρτον και τελευταίο, αλλά σε καμία περίπτωση επουσιώδες, η διοίκηση. Ο Ιβάν, ο γιος του και οι συνεργάτες τους τα έκαναν όλα σωστά αυτή τη φορά. Δεν άγχωσαν τους παίκτες και το προπονητικό τιμ ακόμα και όταν η εικόνα της ομάδας στο γήπεδο δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Επίσης, δεν πανικοβλήθηκαν μετά τα αποτυχημένα αποτελέσματα στην Ευρώπη και στήριξαν προπονητή και παίκτες.

Πάμε και στα επόμενα τώρα. Καλοί οι πανηγυρισμοί για τον τίτλο, αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα μπροστά. Πρώτα το Κύπελλο Ελλάδας σε λίγες μέρες. Η πρόκληση είναι μεγάλη, αφού εάν ο Δικέφαλος του Βορρά  κατακτήσει αυτό το τρόπαιο θα έχει κάνει και το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του.

Μετά η πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions Leaguue. Δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα, αφού για να μην ξεχνιόμαστε μιλάμε για πολλά εκατομμύρια, αλλά και θέμα πρεστίζ. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει πάρει μέρος στη γιορτή, είναι κάτι που του λείπει και που θέλει να το ζήσει για να αποδείξει ότι έχει αφήσει οριστικά πίσω του τις μέρες της μιζέριας. Κυρίως όμως είναι η back to back κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θα συνιστά μια τεράστια επιτυχία για το Σύλλογο και θα βάλει σε καθεστώς «υστερίας» τους άλλους διεκδικητές και βασικά τον Ολυμπιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ