Λίγα τα 7.5! 107.5 να πάρουμε, αν είναι να βογκάει ο Πειραιάς

Λίγα τα 7.5! 107.5 να πάρουμε, αν είναι να βογκάει ο Πειραιάς

Τα 2εκ του νεοφώτιστου «ο Άρης» ήταν καλά, τα 7.5 για τον αήττητο πρωταθλητή και νταμπλούχο πολλά! Τα 8.5 του 5ου γαύρου το 2010, τι ήταν;

Κυκλοφορούμε όλοι σ΄ένα περιβάλλον που πέρσι έκανε σημαία το χέρι του Βιειρίνια στη Λαμία, έπνιξε όμως το καραμπινάτο πέναλτι στον Ζαμπά στο Ηράκλειο, τα καθαρά γκολ του Άκπομ με αποκορύφωμα αυτό στη Ν. Σμύρνη που καλυπτόταν κάτι χιλιόμετρα και από δυο αμυντικούς, το γκολ του Μπίσεσβαρ στην Τρίπολη και πόσα ακόμα.

Το ίδιο περιβάλλον έκανε γαργάρα το ανελέητο σπρώξιμο στο χαρτί, καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Τυπική αναφορά στο χέρι του αχθοφόρου τροπαίων Μάνταλου με τον Πανιώνιο, θάψιμο και των αποφάσεων Σιδηρόπουλου στον ημιτελικό με τον Ατρόμητο. Μόνο για το καθαρό γκολ του Αστέρα στον άλλο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ, έπρεπε να γίνει σαματάς.

Οι ίδιοι ενημερωτές είχαν κλείσει ερμητικά τα μάτια στη πρωτοφανή κλοπή του πρωταθλήματος το 2018, προβάλλοντας ανηλεώς την εικόνα του οπλοφόρου Σαββίδη, θέλοντας έτσι να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τη σκανδαλώδη επιβράβευση της ομάδας που αποχώρησε ετσιθελικά από το γήπεδο, κόντρα σε όσα προβλέπουν οι κανονισμοί.

Σφύριζαν αδιάφορα όταν ακυρωνόταν καθαρό γκολ του Πανιωνίου κόντρα στο γαύρο, απολάμβαναν τη φεγγαράδα όταν ο θηλυκός κόραξ στο Αγρίνιο κατακύρωνε οφσάιντ γκολ του χάρτου και ακύρωνε ως οφσάιντ καθαρό γκολ των γηπεδούχων.

Στην ίδια έδρα που λίγους μήνες μετά, σε παιγνίδι τίτλου, ακυρώθηκε πεντακάθαρο γκολ του Άκπομ, επειδή ανέπνευσε δίπλα στον αμυνόμενο.

Και περιμένετε ν΄ ανοίξω διάλογο με όσους υιοθέτησαν τις παραπάνω συμπεριφορές, για τη σύμβαση που υπέγραψε ο ΠΑΟΚ με την ΕΡΤ!

Εντούτοις δε θα το αποφύγω, έχει ενδιαφέρον να χορεύεις τους προκατειλημμένους με τις αλά καρτ ευαισθησίες! Οι φωνασκούντες άλλωστε έχουν ως στόχο να καλύψουν με τους ήχους απόγνωσης που παράγουν, τις απόψεις των υπολοίπων. Αλλιώς δε θα είχαν ανασφάλειες και από φωνασκούντες θα ήταν ομιλούντες και επιχειρηματολογούντες.

Πάμε λοιπόν:

Ποιος ορίζει άραγε τα δεδομένα της αγοράς, ειδικά σ΄ ένα τοπίο που ο ανταγωνισμός είναι σχεδόν άγνωστη έννοια;

Αν λάβουμε ως βάση τον έστω και υποτυπώδη που υπάρχει σήμερα, ο ΠΑΟΚ υπέγραψε για 4.5 εκ με το συνδρομητικό δυο χρόνια πριν, έχοντας καταταγεί 4ος στο πρωτάθλημα.

Σήμερα που μιλάμε είναι νταμπλούχος, έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα αήττητος.

Η ΕΡΤ μέσω του λουκουμά υπουργού έκανε μπάσιμο ένα χρόνο πριν, πληρώνοντας αδρά για τα τηλεοπτικά δικαιώματα άστεγων ΠΑΕ, που δεν είχαν αξία δηλαδή στο τηλεοπτικό χρηματιστήριο.

Ο στόχος διπλός, αφενός να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να στρέψει η κοινή γνώμη το ενδιαφέρον της μακριά από τις πυρκαγιές στο Μάτι, αφετέρου να ελέγξει της ΠΑΕ δημιουργώντας ένα δικό του κλειστό κλαμπ, που θα αγόταν και θα φερόταν ανάλογα με τις βουλές της κυβερνητικής εξουσίας.

Σήμερα που μιλάμε, δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω.

Στα ΙΕΚ δημοσιογραφίας πέρσι, υπήρχε ειδικό μάθημα για τους σπουδαστές με θέμα «ποιος είναι ο «ο Άρης»».

Επί μισή δεκαετία σχεδόν βολόδερναν στα λαγκάδια και τις ρεματιές Β και Γ εθνικής, πως να ήξεραν 19χρονοι και 20χρονοι σπουδαστές τι εστί «ο Άρης»; Oπότε για να μην τους πιάσουν αδιάβαστους, τους έκαναν ειδικά φροντιστήρια.

Σε αυτήν τη νεοφώτιστη ομάδα λοιπόν, η ΕΡΤ πλήρωσε 2εκ ευρώ και θεωρούνται πολλά τα 7.5 στον ΠΑΟΚ;

Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή είναι το ισχυρότερο brand, όλες οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω απ΄αυτόν. Αναφέρεται στον ΠΑΟΚ ο προπονητής Κ21 της Ρουμανίας και γίνεται πρώτο θέμα, στα ΠΟΚεμον απευθύνεται αυτό το τελευταίο!

Οι μαγκιές πληρώνονται, όταν νυχθημερόν ασχολείστε με τον ΠΑΟΚ, όταν Καραπαπάδες, Θεοδωρίδηδες, Κεφτετζόγλου, Παπατάκηδες, όλη η αφρόκρεμα χάρτου και κολάρου δηλαδή έχει τον ΠΑΟΚ ως κεντρικό σημείο αναφοράς, μοιραία θα εκτοξευτεί η χρηματιστηριακή του αξία.

Σε περίπτωση που κάποια στιγμή το χειμώνα, οι τρεις πρώτοι του περσινού πρωταθλήματος παίξουν αγώνα την ίδια μέρα και ώρα, με αντίπαλο παρόμοιων προδιαγραφών, ποιον θα προτιμήσει η συντριπτική πλειοψηφία;

Φυσικά τον ΠΑΟΚ, επειδή οι επιδόσεις του είναι πιο εμπορικές, επειδή θα περιμένουν ένα ανάποδο κόρνερ να μιλήσουν για το ταγμένο του Κούλη και θα προσμένουν να κάνει ήττα.

Μηδαμινή σημασία έχει αν οι γαύροι είναι πλειοψηφία αριθμητικά, εκείνο που μετράει είναι πως θα βλέπουν ΠΑΟΚ!

Αν δεν πάρει τα περισσότερα λοιπόν η ομάδα πάνω στην οποία παραμένουν στραμμένα όλα τα βλέμματα, ποιος πρέπει να τα πάρει;

Αυτά τα ολίγα, μπας και καταλάβετε πόσο εύκολα η εμπάθεια γυρίζει μπούμερανγκ, πακέτο με όλες τις στρατηγικές λάσπης.

Γίναμε πρώτοι αγωνιστικά, μας κάνατε πρωταθλητές επικοινωνιακά, ώρα να εισπράξουμε το μέρισμα που μας αναλογεί. Ας προσέχατε…

ΥΓ. Η ΕΡΤ θα άξιζε να υπάρχει ακόμα και να χρηματοδοτείται σε κάποιο ποσοστό, με πρόγραμμα επικεντρωμένο στον πολιτισμό, στα ήθη και έθιμα της χώρας, στις παραδόσεις, στον απόδημο Ελληνισμό, θέματα δηλαδή που δεν θα συγκινούσαν τους εμπορικούς σταθμούς.

Στο κομμάτι των αθλητικών μεταδόσεων πχ, θα συμφωνούσαμε όλοι να προβάλει αγώνες αθλητών με αμαξίδιο, το χαράτσι δε θα στεναχωρούσε κανέναν.

Γι αυτό όμως θα αρκούσε μια ΕΡΤ, χωρίς να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια διάφορα υποκαταστήματα, που το καθένα λειτουργεί με πολλαπλάσιο προσωπικό από τους ιδιωτικούς σταθμούς.

Οπότε δεν είμαι απλά υπέρ του κλεισίματος της ΕΡΤ, αλλά ώρες ώρες έφτανα στο σημείο να σκέφτομαι πως θα ψηφίσω το κόμμα που θα βάλει λουκέτο σε αυτό το άνδρο των χαραμοφάηδων, ευνουχισμένων εγκεφαλικά και κρατικοδίαιτων τεμπέληδων. Ακόμα κι αν έβαζε τη χώρα σε άλλα 600 μνημόνια, επέστρεφε στη δραχμή ή καθιέρωνε το λεκ ως εθνικό νόμισμα.

Το να χρησιμοποιείται η ΕΡΤ όμως ως προέκταση της επικοινωνιακής προπαγάνδας που απολαμβάνουμε τα τελευταία χρόνια και το συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ να αποτελεί την τηλεοπτική εκδοχή του χεριού του Βιειρίνια, πάει πολύ.

Ένας λόγος παραπάνω όταν αυτός που κυρίως σκούζει είναι ο γαύρος, που καταγγέλλει μια συμφωνία που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του υπερβαίνει κατά πολύ τα πλαίσια της αγοράς.

Δεσμεύομαι πως πρώτος θα συνυπογράψω το σκάνδαλο, αρκεί να εξηγήσει ο Ολυμπιακός πως οριοθετούνται τα πλαίσια που επικαλείται.

Για όσους έχουν κοντή μνήμη και ομιλούν περί πρωτοφανούς ποσού, ας θυμηθούν την προ δεκαετίας συμφωνία των 8.5 του γαύρου με το κρατικό μαγαζί, περισσότερα δηλαδή από τα 7.5 που θα καρπωθεί ο ΠΑΟΚ.

Μια ασήμαντη λεπτομέρεια είναι πως εκείνη τη χρονιά ο γαύρος κατετάγη 5ος, σήμερα μιλάμε για τον αήττητο πρωταθλητή και νταμπλούχο, που θα εισπράξει λιγότερα από τον 5ο της εποχής.

Που εκτός των άλλων, θα τον παρακολουθεί σύσσωμη η ΠΟΚεμον κοινότητα, όπως προανέφερα!

Μια επίσης ασήμαντη λεπτομέρεια, είναι πως η φετινή σούπερ λιγκ θα περιλαμβάνει περισσότερους αγώνες από ποτέ και μάλιστα ντέρμπι, που θα κρίνουν τον πρωταθλητή. Κάτι που δεν ίσχυε δέκα χρόνια πριν…

Ακόμα πιο ασήμαντη λεπτομέρεια είναι πως τα πάλαι ποτέ δοξασμένα χρόνια που ο 5ος του πρωταθλήματος κονομούσε πολλά παραπάνω από τους υπόλοιπους, υπήρχε κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, η ΕΡΤ δηλαδή βρισκόταν έξω από το χορό, δεν ήταν μέσα στους εμπλεκόμενους.

Σήμερα που μιλάμε δεν υπάρχει κεντρική διαχείριση και ο καθένας διαπραγματεύεται για πάρτη του, με το κρατικό μαγαζί να έχει μπει για τα καλά στο παιγνίδι από πέρσι, άρα όχι για να εξυπηρετήσει τον ΠΑΟΚ.

Τότε η ΕΡΤ είχε μπει στο κόλπο μόνο για πάρτη του γαύρου και μαζί με αυτόν, είχε δώσει το κάτι τις και στο υποκατάστημα που εδρεύει στον Χαρίλαο της Θεσσαλονίκης!

Πλήρωνε μάλιστα και 2.5εκ ετησίως στη λίγκα, πέρα από τα 8.5 στο γαύρο.

Ήταν όμως εποχές που λεφτά υπήρχαν και μπορούσαν να πετιούνται αριστερά και δεξιά, σήμερα χωρίς Καραμανλή και ΓΑΠ δεν περισσεύουν.

Είχα όλη την καλή πρόθεση να ενώσω τη φωνή μου με όσους κατηγορούν την ΕΡΤ για κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, όχι όμως όταν διαπιστώνω την προέλευση των φωνασκούντων, που έκαναν γαργάρα τα προηγούμενα.

Που ποιούσαν την νήσσαν όταν το χαρτί εξασφάλιζε πριν τις περιφερειακές εκλογές 20 κρατικά εκατομμύρια για να φτιάξει γήπεδο, τα οποία ως εκ θαύματος εκταμιεύτηκαν λίγο πριν τις βουλευτικές.

Αυτά δεν είναι σκάνδαλα, σε αντίθεση με κάτι λίγα στρέμματα που έδωσε το ΥΠΕΘΑ και προκάλεσαν ντόρο, τα 20 χαρτιά του χάρτου θεωρήθηκαν φυσιολογικά.

Υπόψιν πως τα στρέμματα βρίσκονται σε απολύτως μη αξιοποιήσιμο σημείο, σε αντίθεση με τα 20εκ της περιφέρειας…

Του ΠΑΟΚ το συμβόλαιο επίσης τώρα τελείωνε, έχετε δει τηλεοπτική σύμβαση να ολοκληρώνεται καταχείμωνο; Ή μήπως το 2017 που ο ΠΑΟΚ υπέγραφε με τη nova ήξερε πως τον Μάιο του 2019 ο πρωθυπουργός θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές για τον Ιούλιο;

Με βάση όλα τα παραπάνω, καταλήγω στο συμπέρασμα πως τα 7.5 είναι ελάχιστα!

Κανονικά θα έπρεπε να είναι 17.5, 27.5, 57.5, αν για κάθε αύξηση πολλαπλασιαζόταν και τα βογγητά από τον Πειραιά, τα παραρτήματα και τα συνεταιράκια του, ας γινόταν 107.5…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ