Η διαφορά, ήταν η φλέβα στον λαιμό του Τσιμίκα

Η διαφορά, ήταν η φλέβα στον λαιμό του Τσιμίκα

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΟΚ, επειδή το άξιζε, επειδή είναι καλύτερος, επειδή έπαιξε καλύτερα, επειδή ήταν διαβασμένος. Αλλά κυρίως, επειδή ήταν αποφασισμένος να το κάνει.

Ούτε πέρυσι ο Ολυμπιακός ήταν χειρότερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ. Καλύτερος ήταν. Αλλά ηττήθηκε δύο φορές. Και έχασε το πρωτάθλημα. Δεν το έχασε από την ήττα στην Τούμπα. Αλλά εκείνη ήταν μια ήττα «κρύα». Χωρίς καν να το παλέψει. Από το 3ο λεπτό, ο Ολυμπιακός είχε παραδοθεί. Μια ατυχία (γκολ Βιεϊρίνια με κόντρα) τον άδειασε ψυχολογικά. Γιατί είχε πάει απροετοίμαστος. Ανευρος, ανέτοιμος να παλέψει, να πολεμήσει.

Θα ακούσω, θα διαβάσω και θα αποδεχθώ όλες τις απόψεις, αναφορικά με τον λόγο που Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΟΚ. Αλλά κατά την άποψή μου, ο Ολυμπιακός νίκησε για δύο λόγους: 1) Γιατί ο προπονητής του έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει, για να νικήσει η ομάδα του, σε επίπεδο τακτικής και προετοιμασίας του αγώνα, και κυρίως 2) Γιατί ο Ολυμπιακός ήταν 100% έτοιμος, ψυχολογικά, πνευματικά και σωματικά, για να παλέψει, να πολεμήσει και να δείξει σε όλη την Ελλάδα πως η εικόνα του βαθμολογικού πίνακα, η διαφορά δεν ήταν σωστή (σ.σ. ούτε το +5 είναι, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία).

Ο Ολυμπιακός που εμφανίστηκε στην Τούμπα, αποτυπώνεται στην -έτοιμη να εκραγεί- φλέβα στον λαιμό του Κώστα Τσιμίκα. Το πάθος του Ολυμπιακού, η δίψα για τη νίκη, η απόφαση να δώσουν κάθε ικμάδα των δυνάμεών τους στον αγωνιστικό χώρο, ξεχείλιζε. Αυτή η φλέβα ήταν που έκανε τη μεγάλη διαφορά στο ντέρμπι. Αυτή η φλέβα πήρε το ντέρμπι για τον Ολυμπιακό. Αυτή η φλέβα είναι πάντα το μυστικό για τον Ολυμπιακό. Όταν εμφανίζεται αυτή η φλέβα, ο Ολυμπιακός δεν χάνει.

Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Και πέρυσι ήταν. Ο ψυχωμένος Ολυμπιακός, είναι ακόμη καλύτερος. Ισως καλύτερος ακόμη και από τη φετινή εκδοχή του. Αλλά δεν εμφάνισε αυτή την έτοιμη να εκραγεί φλέβα. Δεν ήταν προετοιμασμένος να κάνει αυτό που ήθελε και δεδομένα μπορούσαν.

Ο Κώστας Τσιμίκας αποθεώνεται τις τελευταίες ώρες. Και όχι άδικα. Ηταν ο κορυφαίος. Ηταν ένα ασταμάτητο άλογο. Ένα ποδοσφαιρικό άτι, που έπαιζε με τα… φρένα σπασμένα. Ενας ποδοσφαιριστής σε αποστολή. Αλλά ο Κώστας Τσιμίκας ήταν απλά ένας από τους παίκτες του Ολυμπιακού που ήταν σε αποστολή. Διότι ο Ολυμπιακός είχε πολλούς παίκτες που οι φλέβες τους ασφυκτιούσαν από την ένταση, το πάθος, την αποφασιστικότητα. Και για αυτό νίκησε.

Ο Ολυμπιακός δεν ανέδειξε την ανωτερότητά του στην Τούμπα. Αυτή τη γνωρίζουν και οι αντίπαλοί του. Ο Ολυμπιακός έδειξε στην έδρα του αντιπάλου του για την κατάκτηση του τίτλου, ότι εκτός από καλύτερος, είναι και πιο αποφασισμένος.

ΥΓ. Είναι σαφές ότι το πρωτάθλημα δεν τελείωσε. Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να ξημερώσει. Κανείς δεν ξέρει τι άλλο θα δούμε. Κανείς δεν ξέρει εάν αυτό το πρωτάθλημα θα τελειώσει. Ή εάν θα ξεκινήσουν τα play offs. Σε ένα πρωτάθλημα που δεν τηρείται η νομιμότητα στα βασικά, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι θα ξημερώσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ