ΠΑΟΚ – ΑΕΚ : Ο Ισπανός Μπορμπαλάν σφυρίζει τον τελικό!

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ : Ο Ισπανός Μπορμπαλάν σφυρίζει τον τελικό!

Η ΕΠΟ αποφάσισε οριστικά πως οι Έλληνες διαιτητές δεν... κάνουν για τον τελικό του Κυπέλλου και έτσι έβαλε τον Ισπανό Μπορμπαλάν στο ΟΑΚΑ για την μάχη ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Τέταρτος ο... κορυφαίος Σιδηρόπουλος.

Ο Ισπανός διαιτητής, Νταβίντ Μπορμπαλάν θα σφυρίξει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ. Μια απόφαση που αν μη τι άλλο αφήνει άφωνη όλη την χώρα! Μια επιλογή της διοίκησης Βαγγέλη Γραμμένου που ξεπερνά ακόμα και τα όρια της επιστημονικής φαντασίας και που to10.gr σας είχε πρώτο αποκαλύψει για τις σκέψεις του για ξένο διαιτητή. Τι να πει και τι να σχολιάσει κάποιος για τις νέες πρακτικές. Για τα νέα «ήθη και έθιμα» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και κανείς δεν μπορεί ν’ αμφισβητήσει πως το ελληνικό ποδόσφαιρο πιάνει «πάτο» επί των ημερών Γραμμένου στην διοίκηση της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Που είναι άραγε οι «καλύτεροι» Έλληνες διαιτητές για τους οποίους περηφανεύονταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ και οι συνεργάτες του; Που βρίσκεται ο «κορυφαίος» Έλληνας διαιτητής, Τάσος Σιδηρόπουλος; Θα είναι τέταρτος διαιτητής στον τελικό όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ. Οποία τιμή για τον «κορυφαίο», να σηκώνει την ταμπέλα για τις αλλαγές. Για να μην τον αδικούμε, θα δείξει και τον χρόνο των καθυστερήσεων.

Η ΕΠΟ πήρε μια απόφαση που γυρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο στη δεκαετία του 70. Τελευταία φορά που ξένος διαιτητής σφύριξε σε αγώνα ελληνικής διοργάνωσης ήταν το 1975. Πήρε μια απόφαση που θα συζητηθεί σε όλο τον κόσμο και αποτελεί προφανώς «μνημείο» αντι-ποδοσφαιρικής λογικής. Είναι όμως μιαν ακόμα απόφαση στο πλαίσιο της «εξυγίανσης». Μια διαδικασία που έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο με αποφάσεις όπως αυτή για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ισπανός λοιπόν διαιτητής στον τελικό του Κυπέλλου με την απόφαση της ΕΠΟ να προκαλεί πολλά αρνητικά σχόλια. Γιατί πρώτα απ’ όλα φανερώνει την ανικανότητα της ομοσπονδίας να διαχειριστεί ακόμα και τα πιο απλά πράγματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Ο. αποφάσισε τον κατ’ εξαίρεση ορισμό ξένης διαιτητικής ομάδας για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η διαιτητική ομάδα του τελικού προέρχεται από την Ισπανία και είναι η εξής:

Referee – David Fernández Borbalán (SPA) / Νταβίντ Φερνάντεζ Μπορμπαλάν
Assistant Referee 1 – Raúl Cabañero Martínez (SPA) / Ραούλ Καμπανιέρο Μαρτίνεθ
Assistant Referee 2 – José Manuel Matías Caballero (SPA) / Χοσέ Μανουέλ Καμπαγιέρο
Additional Assistant Referee 1 – Jesús Gil Manzano (SPA) / Χεσούζ Ζιλ Μανθάνο
Additional Assistant Referee 2 – Carlos del Cerro Grande (SPA) / Κάρλος ντελ Σέρο Γκράντε
4th Official – Tasos Sidiropoulos (GRE) / Τάσος Σιδηρόπουλος
Referee Observer – Nikos Iosifoglu (GRE) / Νίκος Ιωσηφόγλου
Ο κ. David Fernández Borbalán, θα συμπληρώσει 45 χρόνια στη διαιτησία στις 30 του ερχόμενου Μαΐου. Ανήκει στην κατηγορία Διεθνών Διαιτητών Elite και φέρει το σήμα της FIFA από τον Ιανουάριο του 2010.

Επαγγελματική πορεία στην Ισπανία

Ξεκίνησε την καριέρα του στην 1η Εθνική Κατηγορία της Ισπανίας (Primera División) στις 12 Σεπτεμβρίου 2004 στον αγώνα μεταξύ Λεβάντε Ουνιόν Ντεπορτίβα και Ρεάλ Ρέισινγκ Κλαμπ ντε Σανταντέρ (3-1).

Διεύθυνε τον επαναληπτικό αγώνα του Supercup της Ισπανίας το 2011 ανάμεσα στην ομάδα της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης (3-2). Έχει ήδη διαιτητεύσει 3 ντέρμπι της Λα Λίγκα.

Στις 25 Μαΐου 2012, ορίστηκε επικεφαλής στον τελικό του Βασιλικού Κυπέλλου (Copa del Rey) ανάμεσα στην Ατλέτικ και τη Μπαρσελόνα (0-3).

Διεύθυνε τον επαναληπτικό αγώνα του Supercup της Ισπανίας το 2013 ανάμεσα στην ομάδα της Μπαρσελόνα και της Ατλέτικο Μαδρίτης (0-0). Ένα χρόνο αργότερα ορίστηκε να διευθύνει τον επαναληπτικό αγώνα του Super Cup της Ισπανίας το 2014 ανάμεσα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και τη Ρεάλ Μαδρίτης (1-0).

Επί 14 συναπτά έτη συμμετέχει στη Λα Λίγκα (1η Κατηγορία της Ισπανίας), έχοντας διευθύνει μέχρι στιγμής 284 παιχνίδια: στη Λα Λίγκα, στο Ισπανικό Κύπελλο και στο Super Cup της Ισπανίας.

Διεθνή πορεία

Ξεκίνησε τη διεθνή του καριέρα στις 18 Ιανουαρίου του 2010 στον φιλικό αγώνα ανάμεσα στη Φινλανδία και την Κορέα.

Έχει διευθύνει αγώνες σε Champions League, Europa League, Προκριματικά για Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες διοργανώσεις. Είχε οριστεί ως διεθνής 53 φορές.

Έχει επίσης διευθύνει εγχώριους αγώνες στις Ενώσεις της Σαουδικής Αραβίας και της Δημοκρατίας της Τσεχίας.

Συνολικά, έχει διευθύνει 324 αγώνες του υψηλότερου επιπέδου στην Ισπανία, ενώ είναι ένας από τους 10 κορυφαίους Ισπανούς διαιτητές όλων των εποχών με τα περισσότερα παιχνίδια στο ενεργητικό του στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ