Η Σπόρτινγκ ζητάει 40.000.000 € για τον Ποντένσε!

Η Σπόρτινγκ ζητάει 40.000.000 € για τον Ποντένσε!

Μετά τη FIFA, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας προσέφυγε και στο CAS εναντίον του Ολυμπιακού και του Ποντένσε, αλλά και δύο ακόμη παικτών. Ζητάει 197.000.000 € αποζημίωση, αν και οι παίκτες έχουν ήδη δικαιωθεί από τα αρμόδια όργανα στην Πορτογαλία.

Ο Ντάνιελ Ποντένσε είναι επισήμως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού από τις 9 Ιουλίου, όταν οι Ερυθρόλευκοι ανακοίνωσαν και τυπικά την απόκτησή του. Μια ανακοίνωση που δεν άρεσε καθόλου στους ιθύνοντες της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, οι οποίοι προσέφυγαν αρχικά στα πορτογαλικά αρμόδια όργανα, ώστε να αποδείξουν ότι η μονομερής καταγγελία του συμβολαίου από τον ποδοσφαιριστή ήταν παράνομη και δεν έπρεπε να ληφθεί υπόψη.

Εντούτοις, στις 20 Ιουλίου το διαιτητικό δικαστήριο της Πορτογαλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, ανακοίνωσε και επίσημα τη δικαίωση, τόσο του Ποντένσε, όσο και των Ρούι Πατρίτσιο και Ζέλσον Μαρτίνς, που επίσης είχαν κάνει μονομερή καταγγελία των συμβολαίων τους, μετά την επίθεση από χούλιγκαν της Σπόρτινγκ στο προπονητικό κέντρο των Λιονταριών, που είχε επιφέρει τον τραυματισμό αρκετών ποδοσφαιριστών και είχε προκαλέσει τη μονομερή αποχώρηση εννέα ποδοσφαιριστών.

Παρά ταύτα, η Σπόρτινγκ δεν παρατάει την υπόθεση, ειδικά για τους Μαρτίνς, Πατρίτσιο και Ποντένσε και απαιτεί αποζημίωση που φτάνει τα 197 εκατ. ευρώ και για τους τρεις. Μάλιστα, ειδικά για τον παίκτη του Ολυμπιακού, ζητά από τους Ερυθρόλευκους ένα ποσό μετάξύ 30 και 40 εκατ. ευρώ, σε προσφυγή που έχει κάνει στα δικαιοδοτικά όργανα της FIFA, τόσο εναντίον του παίκτη όσο και εναντίον του συλλόγου του Πειραιά.

Επιπλέον, σήμερα το Reuters ανέφερε ότι η Σπόρτινγκ προσέφυγε και στο Διεθνές Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS), με σκοπό να ακυρώσει την καταδικαστική για τον πορτογαλικό σύλλογο απόφαση από το αρμόδιο δικαστικό όργανο της Πορτογαλίας. Με τις ελπίδες δικαίωσης των Λιονταριών, ωστόσο, να είναι απειροελάχιστες, λόγω και των πολλών επιβαρυντικών στοιχείων που έχουν παρουσιάσει οι παίκτες που αποχώρησαν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ