Δόμνα Μιχαηλίδου: «Μου είπαν «Όχι από εδώ, οι συνοδοί από την άλλη πόρτα» (vids)

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Μου είπαν «Όχι από εδώ, οι συνοδοί από την άλλη πόρτα» (vids)

Η Δόμνα Μιχαηλίδου για τα στερεότυπα που βιώνει το γυναικείο φύλο στον χώρο εργασίας του

Η Δόμνα Μιχηλίδου ήταν καλεσμένη του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο πλατό της εκπομπής «The 2night show». Η Υφυπουργός Εργασίας παραχώρησε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον αγαπημένο παρουσιαστή κατά την οποία αναφέρθηκε στα στερεότυπα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην εργασία τους.

Πάνω σε αυτό, η ίδια σχολίασε αρχικά: «Πολλές φορές το λένε με έκπληξη «Είναι πολύ όμορφη αλλά και έξυπνη». Δεν το λένε αυτό για τους άνδρες. Ακόμη συνεχίζονται τα στερεότυπα, έχουμε ακόμη δρόμο. Υπάρχει ακόμη αυτή η έκπληξη. Οπότε πρέπει συνεχώς να το συζητάμε και να θυμίζουμε ότι αυτά τα στερεότυπα είναι κουτά και δεν χρειάζεται να τα διαιωνίζουμε».

Στη συνέχεια, η Δόμνα Μιχαηλίδου παραδέχτηκε πως έχει βιώσει στερεοτυπικές συμπεριφορές περιγράφοντας πως την αντιμετώπισαν όταν βρέθηκε για πρώτη φορά στο Προεδρικό Μέγαρο: «Δεν θα πω ψέματα, ναι με έχουν φέρει σε δύσκολη θέση. Άλλες φορές λιγότερο, άλλες φορές περισσότερο. Εκεί που καταλαβαίνεις ότι είναι βαθιά ριζωμένο το στερεότυπο είναι όταν το σχόλιο γίνεται καλοπροαίρετα.

Όταν πήγα να ορκιστώ στο Προεδρικό Μέγαρο μου είπαν «Α όχι από εκεί, εκεί πάει η Κυβέρνηση, οι συνοδοί από την άλλη πόρτα» . Στο Υπουργείο που πήγα να παραλάβω το γραφείο μου, ο κύριος που γνωρίζει τις αίθουσες μου έδειξε το γραφείο της γραμματέως. Τα στερεότυπα υπάρχουν και ενώ πλέον οι γυναίκες έχουμε θέση στο τραπέζι λήψης αποφάσεων, δεν έχουμε ίση φωνή. Στο εξωτερικό τα πράγματα είναι και έτσι (όχι μόνο έτσι)».

Πηγή: yupiii.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ