Αίγυπτος: Οργή για βίντεο με γυμνό ζευγάρι που σκαρφαλώνει στην Πυραμίδα του Χέοπα

Αίγυπτος: Οργή για βίντεο με γυμνό ζευγάρι που σκαρφαλώνει στην Πυραμίδα του Χέοπα

Εισαγγελική έρευνα για το προκλητικό βίντεο.

Ένα βίντεο που δείχνει ένα ζευγάρι να σκαρφαλώνει στην Πυραμίδα του Χέοπα της Γκίζας και να ξεγυμνώνεται έχει προκαλέσει οργή στους Αιγυπτίους, σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ.

Το βίντεο διάρκειας τριών λεπτών το οποίο έχει προκαλέσει πολλά σχόλια στα social media, δείχνει έναν άντρα και μια γυναίκα να ανεβαίνουν στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας με φόντο το Κάιρο. Όταν φτάνουν στην κορυφή, το βίντεο δείχνει τη γυναίκα να βγάζει το πουκάμισό της και τελειώνει με μια εικόνα που τους δείχνει ολόγυμνους αγκαλιά.

Ο υπουργός Αρχαιοτήτων Khaled al-Anani παρέπεμψε την υπόθεση στον Γενικό Εισαγγελέα για έρευνα. «Σε σχέση με αυτό το βίντεο που κυκλοφόρησε χθες το βράδυ και που απεικονίζει δύο αλλοδαπούς να ανεβαίνουν τη νύχτα στην πυραμίδα και στη συνέχεια μια εικόνα που παραβιάζει τη δημόσια ηθική σκοπεύουμε να ανακαλύψουμε την αλήθεια και να δράσουμε ανάλογα», είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βίντεο μεταφορτώθηκε στο YouTube την Τετάρτη από τον Δανό φωτογράφο Andreas Hvid, ο οποίος δημοσιεύει εικόνες διαφορετικών τοποθεσιών από διάσημα μνημεία σε όλο τον κόσμο και αρκετά περιέχουν γυμνό. Όμως φαίνεται ότι στο διάστημα που μεσολάβησε το video κατέβηκε από τον Hvid.

Το να σκαρφαλώνει κανείς στις πυραμίδες τιμωρείται με νόμο στην Αίγυπτο ακόμη και αν δεν περιλαμβάνει γυμνή φωτογράφιση μια τέτοια δραστηριότητα. Το βίντεο και η πράξη έχουν επικριθεί από τους Αιγυπτίους καθώς καταγράφει παραβίαση των νόμων της Αιγύπτου και της συντηρητικής κοινωνίας της.

Πηγή e-radio.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ