Χρυσό μετάλλιο ο Τεντόγλου στο μήκος (vids)

Χρυσό μετάλλιο ο Τεντόγλου στο μήκος (vids)

Ο Έλληνας άλτης πέτυχε σπουδαία επίδοση στο τελευταίο άλμα του και ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου.

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το δεύτερο ελληνικό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς αναδείχθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης στον τελικό του μήκους ανδρών, με άλμα στα 8.41 μ., επίδοση που έπιασε στο 6ο και τελευταίο άλμα του ανατρέποντας όλα τα δεδομένα.

Στην πρώτη του προσπάθεια ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε, 8.11μ., ενώ στη δεύτερη ήταν άκυρος και την τρίτη του προσπάθεια ήταν άκυρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι με το πέμπτο άλμα του ο Τεντόγλου μπήκε στα μετάλλια, πιάνοντας 8,15μ. που τον έστελνε στη τρίτη θέση του βάθρου.

Με δική του προσπάθεια ο Ισπανός Κάθερες τον προσπέρασε ξανά με 8,18μ. αλλά κάπου εκεί ο Τεντόγλου φύλαγε το… καλύτερο για το τέλος!

Ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8,41 μέτρα ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου, χαρίζοντας στην Ελλάδα το πρώτο χρυσό μετάλλιο του αγωνίσματος στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Τέντογλου είχε ανάλογη επίδοση με τον Κουβανό Ετσεβαρία, αλλά ο Έλληνας πήρε το χρυσό επειδή είχε καλύτερο δεύτερο άλμα στα 8,15μ., αντί 8,09μ. του Κουβανού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ