«Χάλκινος» ο Νικολαΐδης, τέταρτος ο Στεφανίδης

«Χάλκινος» ο Νικολαΐδης, τέταρτος ο Στεφανίδης

Ο Στράτος Νικολαΐδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σφαίρα F20, ενώ ο Λεόντιος Στεφανίδης βρέθηκε στην τέταρτη θέση.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Στράτος Νικολαΐδης στη σφαίρα F20, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Ζιγιάντ που κέρδισε τον αγώνα κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ πετώντας τη σφαίρα στα 17.94μ. ακυρώθηκε και έτσι όλοι ανέβηκαν μια θέση πιο πάνω με αποτέλεσμα ο Στράτος Νικολαΐδης να κατακτήσει το έκτο μετάλλιο της Ελλάδας συνολικά στο Τόκιο. Η Ελλάδα έχει απολογισμό μέχρι στιγμής ένα ασημένιο και πέντε χάλκινα μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Τα αποτελέσματα στη σφαίρα, πάντως άλλαξαν ύστερα από ενστάσεις, που κατατέθηκαν. Μία θέση πιο κάτω, δηλαδή στην 4η, βρέθηκε ο Λεόντιος Στεφανίδης. Ο Έλληνας αθλητής είχε αρχικά πάρει την έκτη θέση, αλλά μετά τις ενστάσεις κέρδισε δύο θέσεις. Οι ενστάσεις έγιναν γιατί οι αθλητές δεν ήταν την ώρα που έπρεπε στο call room.

Αναλυτικά, ο Ευστράτιος Νικολαΐδης έριξε την σφαίρα στα 15.93 μέτρα, επίδοση που την έκανε στην δεύτερη βολή, ενώ ο Λεόντιος Στεφανίδης με την πρώτη βολή έκανε 15.75μ., επίδοση που αποτελεί και ατομικό του ρεκόρ. Ο Στεφανίδης έριξε με περιστροφικό ρυθμό (σ.σ. ο λεγόμενος Μπαρισνίκοφ, από τον μεγάλο αθλητή). Αρχικά ο Ζιγιάντ είχε …την κόντρα των παγκοσμίων ρεκόρ με τον Ουκρανό Κοβάλ. Μια έριχνε ο ένας βολή για ρεκόρ μια ο άλλος. Ήταν ένας συναρπαστικός αγώνας.

Στο Παραολυμπιακό χωριό, ο Στράτος Νικολαϊδης έγινε δεκτός με ιαχές «Ελλάς Ελλάς παρ’ ό,τι ο καιρός ήταν βροχερός στο Τόκιο και δεν είχε συγκέντρωση του κόσμου. Σήμερα (31/8) θα γίνει η απονομή των μεταλλίων.

Στον τελικό του Boccia ο Πολυχρονίδης. Εξασφάλισε το μετάλλιο

Ραντεβού με το μετάλλιο έχει ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης αύριο ( 1/9 ) στον τελικό του BOCCIA όπου θα πραγματοποιηθεί στις 09:05. με αντίπαλο τον Τσέχο Άνταμ Πέσκα!!! Ο Γρηγόρης γι’ ακόμη μία φορά κάνει περήφανη την Ελλάδα. Ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης προκρίθηκε στον τελικό του μικτού ατομικού BC3.

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στον ημιτελικό κόντρα στον Σκοτ Μακ Κόουαν και πήρε τη νίκη στο τάι μπρέικ με. Ο Έλληνας αθλητής προηγήθηκε με 4-1 κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και ήταν σίγουρος για την νίκη αλλά ο Βρετανός μ΄ ένα 3-0 έστειλε τον αγώνα στο τάι μπρέικ.

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης έδειξε τα τεράστια ψυχικά αποθέματα του και κατάφερε τελικά να πάρει αυτός τη νίκη και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Πριν ο τέσσερεις φορές Παραολυμπιονίκης, με sport assistant την Κατερίνα Πατρώνη, χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα είχε νικήσει στα προημιτελικά 5-1 τον Ρώσο Λεγκοστάεφ και για τρίτη φορά στην καριέρα του, προκρίθηκε στην τετράδα του αγωνίσματος.

Έκτος ο Κωνσταντινίδης στη σφαίρα

Την έκτη θέση κατέλαβε ο Αθανάσιος Κωνσταντινίδης στον τελικό της σφαιροβολίας F32. Ο Έλληνας αθλητής είχε καλύτερη βολή στα 9.58 μ., επίδοση που τον κατέταξε έκτο.

Εκτός ο Κωστάκης στα 50μ. πρόσθιο

Την 6η θέση στον τελικό των 50μ. πρόσθιο SΒ2, κατέλαβε ο Γιάννης Κωστάκης. Η επίδοσή του στον τελικό του αγωνίσματος ήταν 1:08.73.

Έβδομος ο Παπαγγέλης, 11η η Ελ Λατίφ στην ποδηλασία

Την έβδομη θέση κατέλαβε ο Νίκος Παπαγγελής στην ατομική χρονομέτρηση στην ποδηλασία δρόμου κατηγορία C2. Ο Έλληνας αθλητής τερμάτισε σε χρόνο 37:55.05.
Η Κατερίνα Ελ Λατίφ από την πλευρά της πήρε την 11η θέση στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης ποδηλασίας κατηγορία Τ1-2. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ολοκλήρωσε τον αγώνα της σε 58:13.66.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ