Κάβαλο – «Φοβάμαι, διάβασα ότι στο Κατάρ το να είσαι ομοφυλόφιλος τιμωρείται με θανατική ποινή»

Κάβαλο – «Φοβάμαι, διάβασα ότι στο Κατάρ το να είσαι ομοφυλόφιλος τιμωρείται με θανατική ποινή»

Ο Τζός Κάβαλο εξέφρασε τους φόβους του για τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στο Κατάρ, λόγω της σεξουαλικότητας του.

Ο Τζος Κάβαλος έγινε πρόσφατα ο πρώτος ενεργός ποδοσφαιριστής ο οποίος δημοσιοποιήσε την ομοφυλοφιλία του. Αμέσως κορυφαίοι ποδοσφαιριστές, αλλά και κλαμπ εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στον Αυστραλό ποδοσφαιριστή.

Από την μεριά του ο αμυντικός της  Adelaide United, μίλησε στο podcast του «Guardian’s Today in Focus» προχωρώντας στην αποκάλυψη πως κρατούσε μυστική τη σεξουαλική του ταυτότητα περισσότερο από έξι χρόνια.

«Όχι μόνο το έκρυψα από τους συναδέλφους μου, αλλά και από την οικογένειά μου, από τους φίλους μου, απ’ όλους», ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι είχε μεγάλη επιρροή σε πολλούς ποδοσφαιριστές καθώς όπως τόνισε, η δημόσια αποκάλυψή του, τους βοήθησε να ανοιχτούν κι εκείνοι σε εκείνον.

«Υπάρχουν άνθρωποι που μου μίλησαν εμπιστευτικά για να μου πουν ότι είναι στην ίδια κατάσταση και είναι επίσης επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Είναι κάτι στο οποίο δεν μπορείς να βιαστείς. Θέλεις να είσαι ο εαυτός σου. Πριν δεν ήμουν χαρούμενος και τώρα κοίτα με, είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο».

Ο Τζος Καβάλο αναφέρθηκε και στον φόβο που έχει σχετικά με τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, καθώς στη συγκεκριμένη χώρα οι ομοφυλοφιλικές πράξεις θεωρούνται παράνομες.

«Αυτό με λυπεί. Ενα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή είναι να παίζει για τη χώρα του και γνωρίζοντας ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι σε μια χώρα που δεν υποστηρίζει την ομοφυλοφιλική κοινότητα βάζει σε κίνδυνο τη ζωή μας. Φοβάμαι και με τρομάζει αυτό. Με κάνει να αναρωτιέμαι αν η ζωή μου είναι πιο σημαντική από το να κάνω κάτι πραγματικά καλό στην επαγγελματική μου καριέρα», κατέληξε ο νεαρός άσος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ