Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Πλήγμα με τον Κορόνα στο Μεξικό

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Πλήγμα με τον Κορόνα στο Μεξικό

Μια σημαντική απώλεια φαίνεται πως θα έχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο το Μεξικό.

Ο εξτρέμ της Σεβίλλης Χεσούς Κορόνα δεν θα αναρρώσει εγκαίρως απ’ τον σοβαρό τραυματισμό του στον αστράγαλο, για να αγωνιστεί με το Μεξικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, τόνισε ο προπονητής της ισπανικής ομάδας, Χόρχε Σαμπάολι.

Ο Κορόνα, που μετράει 71 συμμετοχές με το Μεξικό με απολογισμό 10 γκολ, υπέστη κάταγμα στον αριστερό αστράγαλο σε προπόνηση της Σεβίλλης τον περασμένο Αύγουστο και υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση.

Ο 29χρονος συμπεριλήφθηκε στην προεπιλογή 31 ποδοσφαιριστών απ’ τον προπονητή του Μεξικού Χεράρδο Μαρτίνο, υπολογίζοντας πως θα είναι έτοιμος για να επιστρέψει πριν τις 20 Νοεμβρίου, όταν και θα ξεκινήσει το τουρνουά.

«Ο Κορόνα προοδεύει μέρα με τη μέρα, όμως δεν αναμένεται να επιστρέψει στις προπονήσεις με την ομάδα πριν από τις αρχές Δεκεμβρίου», αποκάλυψε ο Σαμπάολι στους δημοσιογράφους, συμπληρώνοντας πως «…δεν τον βλέπω να έχει τη δυνατότητα να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η εξέλιξη της αποθεραπείας του είναι καλή, αλλά είχε έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό και το να επισπεύσει την επιστροφή του μπορεί να είναι επικίνδυνο. Εκείνοι που καθορίζουν αν μπορεί να είναι εκεί ή όχι είναι το ιατρικό προσωπικό και μόνο…».

Η ομοσπονδία του Μεξικού ανέφερε πως θα ανακοινώσει την τελική 26άδα της αποστολής για το Μουντιάλ μέχρι τις 14 Νοεμβρίου, τρεις εβδομάδες πριν την επάνοδο του Κορόνα στις προπονήσεις.

Το Μεξικό θα δώσει φιλικούς αγώνες με το Ιράκ και τη Σουηδία πριν ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο στις 22 Νοεμβρίου κόντρα στην Πολωνία. Στον 3ο όμιλο θα αντιμετωπίσει επίσης την Αργεντινή και τη Σαουδική Αραβία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ