Μήπως δεν πρέπει να ασχολείσαι συνεχώς με μια γυναίκα;

Μήπως δεν πρέπει να ασχολείσαι συνεχώς με μια γυναίκα;

Η γυναικεία επιβεβαίωση είναι ανδρική ανάγκη, δεν είναι όμως και απαραίτητη.

H αθώα εκείνη περίοδος του δημοτικού που σου μιλούσε ένα κορίτσι και άλλαζες πλευρό, τότε που κυριαρχούσε το «αγόρια ιππότες, κορίτσια μαύρες κότες» φαντάζουν πλέον τόσο μακρινά σαν να μην έγιναν ποτέ. Ο καιρός πέρασε, τα έφτιαξες με ένα κορίτσι από το σχολείο ή από το χωριό ένα καλοκαίρι και από την εφηβεία και έπειτα είσαι μονίμως με το κινητό σε επιφυλακή μήπως και σκάσει κάποιο μήνυμα. Όχι όμως από ένα φίλο ή τη δουλειά, αλλά από μια γυναίκα.

Είναι το μήνυμα που περιμένεις ίσως περισσότερο από όλα, ακόμα και αν γνωρίζεις ότι δεν είναι τόσο μεγάλης σημασίας όσο άλλα που θα έπρεπε να σε απασχολούν. Τι να πει άλλωστε μια προαγωγή, μία επαγγελματική επιτυχία μπροστά σε ένα like στο Facebook, ένα follow στο Instagram, μία πονηρή ματιά από την ωραία της δουλειάς που όλοι θα ήθελαν να είναι κάτι παραπάνω από συνάδελφος. Αν δεν γίνουν τα παραπάνω τότε η μέρα χαρακτηρίζεται από δύο λέξεις: παταγώδης αποτυχία. «Η κατάστασης τραγική» όπως μου έλεγε και ο παππούς μου όταν του έλεγα ότι είμαι μπακούρι.

Τα πάντα περιστρέφονται γύρω από το γυναικείο ενδιαφέρον προς το πρόσωπό σου, είτε είσαι σε σχέση είτε όχι. Το νόημα είναι να περνάει η μπογιά σου, όλο και να μαζεύεις κάποιο θηλυκό βλέμμα ή έστω να έχεις να ασχολείσαι με κάτι. Όσο και να μην θες να το παραδεχτείς ο νόμος της επιβεβαίωσης έχει διεισδύσει για τα καλά στο μυαλό σου και δεν μπορείς να βρεις διαφυγή. Το περνάς εσύ, το περνάω εγώ, το περνάμε όλοι. Άνδρες είμαστε άλλωστε, πώς θα νιώσουμε αρσενικά αν δεν κυνηγήσουμε τη «λεία» μας, ή δούμε δούμε ότι το κατέχουμε το άθλημα ακόμα και όταν αποφασίζουμε να «αποσυρθούμε» όταν είμαστε σε σχέση.

Όπως είπα παραπάνω τίποτα δεν συγκρίνεται με τη γυναικεία ανταπόκριση απέναντί σου. Μπορεί μόλις να έχεις κερδίσει το Τζόκερ λύνοντας το οικονομικό σου θέμα μια για πάντα, αλλά επειδή έφαγες «Χ» από τη σέξι γειτόνισσα προτιμάς το χαρακίρι. Τα πάντα ξεκινάνε από μια γυναίκα, όπως όλα καταλήγουν σε μια γυναίκα.

Κάθε μέρα που περνάει κάνω ασυναίσθητα αυτή την κίνηση με το χέρι μου για να πιάσω το κινητό προκειμένου να ξεκλειδώσω την οθόνη και να ελέγξω αν μου έχει έρθει κάποιο μήνυμα από το κορίτσι που ασχολούμαι. Αν αυτό έχει καταφτάσει, μέσα μου «πετάω» ενώ εξωτερικά μπορεί να ρίξω και ένα ύπουλο χαμογελάκι. Αν πάλι δεν έχει έρθει τίποτα τότε θέλω να κάνω ό,τι ο τύπος παρακάτω:

 

cell

 

Καταλαβαίνω πως το θέμα της επιβεβαίωσης είναι σημαντικό τονωτικό για την αυτοπεποίθηση ενός άνδρα – χωρίς αυτή άλλωστε πού πάμε – ωστόσο μέσα από αρκετή σκέψη και κυρίως χρόνο, αυτό που θα πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι, είναι το αν η παραπάνω ανάγκη προς το γυναικείο φύλο είναι αυτό που χρειαζόμαστε όντως σαν αρσενικά για να μας φτιάξει η διάθεση.

Θα μου πεις, ποιος ο λόγος να μην κυνηγήσει κανείς μια γυναίκα από τη στιγμή που του δίνεται η ευκαιρία. Θα σου πω όμως την ταπεινή μου αλήθεια, ότι το πρώτο πράγμα που χρειάζεται ένας άνδρας για να νιώσει καλά πραγματικά δεν είναι να τον θέλουν οι γυναίκες, αλλά –πέρα από το να έχει την υγειά του- να είναι καλά με τον εαυτό του. Ο εσωτερικός του κόσμος, οι σκέψεις, η στενοχώρια, η χαρά, όλα όσα στριφογυρίζουν μέσα στο κεφάλι του είναι απαραίτητο να μπουν σε μια σειρά.

Τα πάντα πρέπει να είναι σωστά δομημένα στο κεφάλι σου, να αναγνωρίζεις τις προτεραιότητές σου, το τι έχει σημασία για σένα εκείνη τη στιγμή και αναλόγως να πράττεις αυτό που είναι καλύτερο για σένα. Ο εαυτός σου είναι η βάση σου, όπως η γυμνασμένη μέση αποτελεί το βασικό σου γρανάζι για να γυμναστείς όσο δυνατόν καλύτερα.

Βρέθηκα πρόσφατα σε μια συζήτηση όπου ένας τύπος είχε περιτριγυριστεί από φίλους και ανθρώπους και άπαντες τον πίεζαν να ασχοληθεί με κάποια γυναίκα καθώς είχε καιρό να συνευρεθεί με κάποια:

«Το μόνο που με νοιάζει αυτόν τον καιρό είναι να πετύχω τον επαγγελματικό μου στόχο. Να βρω μια δουλειά, την ανεξαρτησία μου και από εκεί και πέρα όλα τα άλλα θα έρθουν» μας έλεγε, ωστόσο ο περίγυρος του στέκονταν στην αποχή του από τις γυναίκες:

«Μήπως πρέπει επιτέλους να μπεις ξανά στο παιχνίδι» συνέχιζαν να του λένε δύο άτομα μην μπορώντας να καταλάβουν αυτό που τους εξηγούσε. Για κάποιον θα ήταν δικαιολογία, ωστόσο στο μάτι του διέκρινες ξεκάθαρα πως η αποχή δεν γινόταν λόγω ανικανότητας αλλά ξεκάθαρα από επιλογή.  Αυτός ο τύπος που άκουγε από την παρέα του τις λέξεις «καημένος που είναι μόνος», ο «μπάκουρος» ή οτιδήποτε άλλο υποκοριστικό μπορούσε να φανταστεί ο νους, ήταν ο πλέον συνειδητοποιημένος άνθρωπος που έχω γνωρίσει τα τελευταία χρόνια.

Προκειμένου να μην αποκλίνει από τον στόχο του δεν ήθελε να μπει σε πειρασμούς που θα του αλλάξουν το μονοπάτι. Να νιώσει πως πετυχαίνει αυτό που θέλει και τότε να ασχοληθεί έχοντας άλλο αέρα με κάποια γυναίκα. Όπως μας είπε ο ψυχοθεραπευτής, Γιώργος Λάγιος «ο άνδρας πάντα έχει παραπάνω απαιτήσεις από τον εαυτό του προκειμένου να ανταποκριθεί στον ανδρισμό του». Ανδρισμός δεν είναι μόνο να έχεις πέραση στις γυναίκες αλλά να κάνεις επαγγελματικά όλα όσα απαιτούνται έτσι ώστε να είσαι κυρίαρχος του εαυτού σου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ