Δεν αξίζει να επιδιορθώσεις μία σχέση που τελείωσε

Δεν αξίζει να επιδιορθώσεις μία σχέση που τελείωσε

Αντί να ψάχνουμε το γιατί στη σχέση, ας αναρωτηθούμε πρώτα τι πήγε στραβά με εμάς τους ίδιους.

Ασχέτως με την πλειοψηφία των γυναικών που πιστεύει ότι όλοι οι άντρες έχουν μία καρδιά από πέτρα, η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι από εμάς τις πονάμε τις σχέσεις μας. Θέλουμε να είμαστε εντάξει απέναντι τους. Και όταν κάνουμε λάθος, προσπαθούμε να δούμε πως ακριβώς τα κάναμε μαντάρα έτσι ώστε να τα διορθώσουμε. Οκ, δεν είμαστε όλοι έτσι, αλλά δεν είμαστε και οι τύποι που θα αφήσουν τα πάντα στην τύχη.

Το πιο συχνό λάθος ωστόσο, είναι όλες εκείνες οι αμφιβολίες που σκάνε μύτη στο κεφάλι μας μετά από ένα λάθος. «Αν δεν είχα πει αυτό», «αν δεν είχα πει εκείνο», «αν δεν είχα κάνει το άλλο». Και συνεχίζεις. «Δεν θα είχα χωρίσει», «θα είχα σώσει τη σχέση μου», «θα ήμασταν ακόμη μαζί». Όλα τα παραπάνω, είναι ίσως τα χειρότερα που μπορεί να κάνεις μετά από ένα χωρισμό ή μία λανθασμένη σχέση. Γιατί; Γιατί έχουμε την εντύπωση πως μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα παράλληλο σύμπαν όπου τα έχουμε κάνει όλα σωστά.

Όπου υπάρχει η καλύτερη δυνατή έκδοση του εαυτού μας, όπου τα έχουμε κάνει όλα σωστά και, τέλος πάντων, έχουμε γίνει ο ιδανικός άντρας για τα μάτια της. Μέσα μας, το ξέρουμε όλοι πως κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Είναι φυσιολογικό και αποδεκτό να πέσεις με τα μούτρα στη λάσπη, να κάνεις το ένα λάθος πίσω από το άλλο και να τα κάνεις μαντάρα. Πρέπει όμως να στεκόμαστε σε ένα αιώνιο «αν;». Κανείς δεν έχει βγάλει άκρη από αυτές τις σκέψεις. Έχει πιο νόημα να κάτσεις ακριβώς την επόμενη μέρα και να βάλεις σε μία λίστα τα λάθη, για να δεις τι ακριβώς πήγε στραβά.

Γιατί έκανες αυτά που έκανες, γιατί είπες αυτά που είπες και γιατί αντέδρασες όπως αντέδρασες. Αν αυτό δεν συμβεί, είσαι καταδικασμένος να επαναλάβεις ακριβώς τα ίδια σενάρια με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Τα παραπάνω είναι δια στόματος του συμβούλου σχέσεων Mark Groves. Και τα λέει πολύ καλύτερα απ’ ότι εμείς.

Θα έρθει μία νέα κοπέλα στη ζωή σου όπως θα επαναλάβεις ακριβώς τα ίδια και θα ψάχνεις τι ακριβώς πήγε στραβά. Οπότε ας αφήσουμε τα λάθη να γίνουν και ας δεχτούμε ότι γίνονται επειδή ένα κομμάτι του εαυτού μας δεν είναι ακόμη ώριμο να αντιληφθεί τι συμβαίνει. Από εκεί και στο εξής ωστόσο, μην ψάχνεις να διορθώσεις μία σχέση που τελείωσε. Ψάξε τι πρέπει να κάνεις για να επιδιορθώσεις εσένα τον ίδιο και να μην επαναλάβεις τα ίδια λάθη στον επόμενο άνθρωπο που θα έρθει στη ζωή σου.

Το παρελθόν έχει ένα λόγο που λέγεται παρελθόν. Μην το κάνεις παρόν σου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ