Αυτές είναι οι 8 πιο παράξενες παραλίες του κόσμου – Εντυπωσιακές φωτογραφίες

Αυτές είναι οι 8 πιο παράξενες παραλίες του κόσμου – Εντυπωσιακές φωτογραφίες

Ειδικά για εμάς τους Έλληνες, που οι παραλίες είναι… η φύση μας, φαντάζει δύσκολο να «ορίσουμε» τι σημαίνει «παράξενη» παραλία.

Όμως ο πλανήτης κρύβει τόσες ομορφιές και έχει τέτοια ποικιλομορφία, που -κι όμως- υπάρχουν τοπία που όντως μοιάζουν παράξενα και μοναδικά.

Το τρίπτυχο άμμος-βότσαλο-βράχος είναι ίσως το βασικότερο για την ύπαρξη παραλίας, όμως υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά που μπορούν να συνθέσουν ένα μέρος και να το κάνουν μοναδικό. Για παράδειγμα, το χρώμα της άμμου, το αν τα βότσαλα είναι μικρά ή μεγάλα, αν τα βράχια είναι απόκρημνα ή ομαλά και τόσες άλλες παραλλαγές που το ανθρώπινο μυαλό δύσκολα μπορεί να φανταστεί -είναι μια από τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις που η κλισέ έκφραση «η πραγματικότητα ξεπερνάει τη φαντασία», βρίσκει απόλυτη εφαρμογή, καθώς πολύ απλά, δεν μπορεί κάποιος να φανταστεί πως αυτό που αντικρίζει είναι πραγματικότητα. Ας δούμε παρακάτω φωτογραφίες από οκτώ παράξενες παραλίες σε όλο τον κόσμο -μεταξύ αυτών και δύο ελληνικές.

Δείτε τις παραλίες αυτές στη gallery που ακολουθεί:

photo

photo

photo

photo

photo

photo

photo

photo

Whitehaven Beach, Αυστραλία, Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος
Σε ένα από τα «θαύματα» της φύσης και του πλανήτη μας, στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο στα ανοιχτά της Αυστραλίας, σχηματίζεται μια απίστευτη παραλία. Ολόλευκη άμμος μέσα σε τιρκουάζ νερά, σε σχηματισμούς που δεν μπορείς να καταλάβεις και να ξεχωρίσεις αν πρόκειται για ακτή ή θάλασσα. Συνολικά εκτείνεται σε μήκος επτά χιλιομέτρων, ενώ η ολόλευκη άμμος, που μοιάζει με… άχνη ζάχαρη, περιβάλλεται από τροπική βλάστηση, συνθέτοντας μια εικόνα που δεν μοιάζει με καμία άλλη.

Glass Beach, Καλιφόρνια
Μια παραλία που αντί για βότσαλα στην ακτή, έχει… γυαλί; Κι όμως, υπάρχει και βρίσκεται στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Η Glass Beach, η Γυάλινη Παραλία επί το ελληνικότερον, έχει στην ακτή μικρά μικρά γυαλάκια που μοιάζουν με τα γνωστά μας βότσαλα και έχουν δεκάδες αποχρώσεις. Το αποτέλεσμα είναι η εικόνα μιας πολύχρωμης ακτής με όλων των ειδών τα χρώματα να γοητεύουν τους επισκέπτες που την αντικρύζουν. Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή η ομορφιά προέκυψε από τα… σκουπίδια: Στην παραλία αυτή εναπόθεταν τα απορρίμματά τους οι κάτοικοι της περιοχής μέχρι τα μέσα του 20ού αιώνα. Τότε η πρακτική αυτή εγκαταλείφθηκε, τα ογκώδη απορρίμματα απομακρύνθηκαν κι έμεινε στη φύση να ολοκληρώσει το έργο και να διαμορφώσει τα γυαλιά ως βότσαλα.

Shell Beach, Αυστραλία
Μπορείτε να φανταστείτε μια παραλία που αντί για άμμο ή βότσαλο στην ακτή να έχει κοχύλια; Αυτό συμβαίνει στη Shell Beach στον Κόλπο των Καρχαριών της Αυστραλίας, όπου ένα παχύ σώμα από ολόλευκα όστρακα καλύπτει την ξηρά. Δεν πρόκειται μάλιστα για μία μεμονωμένη παραλία, αφού ουσιαστικά, αυτό το στρώμα κοχυλιών εκτείνεται σε μήκος 60 χιλιομέτρων.

Papakolea Beach, Χαβάη
Η παραλία Papakolea στη Χαβάη δεν θυμίζει σε τίποτα όσα έχουμε συνήθως στο μυαλό μας για το εξωτικό νησί. Δεν έχει φοίνικες, δεν έχει ολόλευκη άμμο και ήρεμα τιρκουάζ νερά. Είναι καταπράσινη, όμως όχι χάρη στη βλάστηση, αλλά χάρη στην ίδια την άμμο. Ναι η ακτή Papakolea είναι πράσινη κι αυτό δεν οφείλεται στα φύκια ή το πλαγκτόν, όπως θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος, αλλά στην ηφαιστειακή δραστηριότητα στη Χαβάη. Κάποια έκρηξη που συνέβη πριν από 10.000 χρόνια, είχε ως αποτέλεσμα να εναποθετηθούν στην ακτή ηφαιστιογενείς κρύσταλλοι, οι οποίοι της δίνουν αυτή την απόχρωση.

Maho beach, Άγιος Μαρτίνος
Στην προκειμένη περίπτωση δεν αναφερόμαστε σε «θαύμα της φύσης», αλλά στα παράξενα του κόσμου περισσότερο, καθώς στην παραλία Maho στον Άγιο Μαρτίνο της Καραϊβικής, οι λουόμενοι έχουν την ευκαιρία να βλέπουν τα αεροπλάνα να προσγειώνονται στο γειτονικό αεροδρόμιο: Από πολύ κοντά, από πάρα πολύ κοντά. Καθώς ο διάδρομος προσγείωσης είναι μικρός και ξεκινάει αμέσως πίσω από την παραλία (για την ακρίβεια, στα 100 μέτρα), οι πιλότοι μπαίνουν στη διαδικασία να προσγειώσουν το αεροσκάφος αρκετά νωρίς. Όταν αυτό βρεθεί πάνω από την παραλία, που συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο, μοιάζει σαν να μπορούν οι λουόμενοι να αγγίξουν το σιδερένιο πουλί, αρκεί να σηκώσουν τα χέρια τους.

Vik Beach, Ισλανδία
«Μαύρη» άμμο έχουμε ξαναδεί. Τα Μαύρα Βόλια της Χίου, η Μαύρη Παραλία της Σαντορίνης, η Αγία Ρουμέλη στην κατάληξη του Φαραγγιού της Σαμαριάς, είναι μερικές μόνο από τις ελληνικές «μαύρες» παραλίες. Όμως η παραλία Vik της Ισλανδίας, πραγματικά ξεχωρίζει. Εκτός από την κατάμαυρη, ηφαιστειακή άμμο είναι και τα βράχια που την περιβάλλουν και την κάνουν να μοιάζει απόκοσμη, ενώ οι τριγύρω πράσινοι λόφοι και η ίδια η θάλασσα με τα ολόλευκα κύματα που σκάνε στην ακτή, δημιουργούν την τέλεια αντίθεση.

Κόκκινη Παραλία, Σαντορίνη
Από τη μαύρη παραλία Vik της Ισλανδίας, επιστρέφουμε στην Ελλάδα για να εντάξουμε την Κόκκινη Παραλία της Σαντορίνης στις πιο παράξενες του κόσμου. Κόκκινα βράχια και κόκκινη άμμος σε αυτό το ηφαιστειογενές νησί των Κυκλάδων, που διαθέτει άπειρες ομορφιές. Σαντορίνη δεν είναι μόνο η καλντέρα και τα πανέμορφα χωριουδάκια της, αλλά και οι πολύ ιδιαίτερες παραλίες της. Η Κόκκινη Παραλία, την οποία προσεγγίζουν οι επισκέπτες από μονοπάτι, πεζοπορώντας, είναι ίσως η πιο εντυπωσιακή.

Σαρακήνικο, Μήλος
Ακόμα μία ελληνική παραλία κερδίζει επάξια μια θέση μεταξύ των πιο παράξενων στον κόσμο και δεν είναι άλλη από το Σαρακήνικο της Μήλου. Οι ολόλευκοι βράχοι κάνουν το τοπίο να μοιάζει απόκοσμο, σεληνιακό, ενώ η γαλάζια θάλασσα, διαυγής και πεντακάθαρη, προκαλεί για βουτιές. Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο μέρος της Μήλου ήταν κάποτε καταφύγιο των Σαρακηνών πειρατών, εξηγεί σε κάθε περίπτωση την ονομασία της παραλίας.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ