Τζέισον Καλακάνης : Ο Ελληνοαμερικανός που απειλεί να «γκρεμίσει» το Facebook

Τζέισον Καλακάνης : Ο Ελληνοαμερικανός που απειλεί να «γκρεμίσει» το Facebook

Η ταύτιση αντιλήψεων του Μαρκ Ζούκερμπεργκ με τον Ντόναλντ Τραμπ έφερε τον Ελληνοαμερικανό επενδυτή Τζέισον Καλακάνη σε θέση μάχης απέναντι στο Facebook - Ποια είναι η ιδέα του

Σταυροφορία ενάντια στο Facebook και τον φίλα προς τον Τραμπ διακείμενο Μαρκ Ζούκερμπεργκ υποκινεί ο Τζέισον Καλακάνης.

Πρόκειται για έναν Ελληνοαμερικανό, γνωστό σαν μεγαλο-επενδυτή νεοφυών επιχειρήσεων. Με ανάρτησή του στο Twitter ο Καλακάνης καλεί σε συστράτευση κατά του Facebook όλους όσοι είναι δυσαρεστημένοι με την πολιτική γραμμή που χαράσσει ο ιδρυτής του, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Η κήρυξη του πολέμου ενάντια στον όμιλο του Facebook έγινε από τον Καλακάνη με το ακόλουθο μήνυμα: «Κατεβάστε όλες τις αναρτήσεις σας από το Facebook. Κατεβάστε όλα τα post σας από το Instagram. Εγώ ‘εξαφανίζομαι’ και θα χρηματοδοτήσω οποιονδήποτε φτιάχνει κάτι που θα αντικαταστήσει και τις δύο αυτές πλατφόρμες».

Ο Τζέισον Καλακάνης αποφάσισε να αναλάβει δυναμικά δράση αφ’ ότου πληροφορήθηκε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ είχαν τηλεφωνική συνδιάλεξη, κατά την οποίαν διαπιστώθηκε ταύτιση αντιλήψεων σε διάφορα ζητήματα. Πιο σημαντικό από τα οποία είναι η δυνατότητα των διαχειριστών των social media να ελέγχουν και ενδεχομένως να λογοκρίνουν αναρτήσεις ακόμη και του προέδρου των ΗΠΑ.

Βεβαίως, δεν είναι αυτή η πρώτη φορά που ο Τζέισον Καλακάνης βάζει στο στόχαστρο το Facebook. Η ιδέα της δημιουργίας μιας εναλλακτικής, πιο ανοιχτής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται πως τον απασχολεί σταθερά. Επικρίνει δριμύτατα τον Ζούκερμπεργκ -και δη περί ζητημάτων ασφαλείας προσωπικών δεδομένων- τουλάχιστον από την τελευταία δεκαετία.

Στα 49 του χρόνια ο Καλακάνης είναι διάσημος στους κύκλους της ψηφιακής -και όχι μόνο- επιχειρηματικότητας. Θεωρείται προσωπικότητα μεγάλης επιρροής και όσοι βρίσκονται στο στάδιο της αρχικής δημιουργίας startup εταιρειών επιζητούν τη στήριξή του. Ο Καλακάνης έχει κερδίσει εκατομμύρια χάρη στη διορατικότητά του, συμβάλλοντας καθοριστικά με τις επενδύσεις του στην απογείωση πρωτότυπων επιχειρήσεων όπως π.χ. η Uber.

Το πλήρες του όνομα είναι Τζέισον ΜαΚέιμπ Καλακάνις, καθώς ο πατέρας του είναι Έλληνας και η μητέρα του Ιρλανδή. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη και η οικογένειά του, παρά την ανάμειξη των εθνικοτήτων, τιμά πολλές από τις πατρογονικές παραδόσεις -με μια ιδιαίτερη προτίμηση σε σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ