Αυτές οι 12 φωτογραφίες δείχνουν πως η Ελλάδα έχει τις καλύτερες παραλίες του κόσμου

Αυτές οι 12 φωτογραφίες δείχνουν πως η Ελλάδα έχει τις καλύτερες παραλίες του κόσμου

Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι ισχυρίζονται ότι οι παραλίες, η θάλασσα, η άμμος, ο ήλιος αποτελούν τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της Ελλάδας σε ό,τι αφορά στον τουρισμό.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το γεγονός ότι ελληνικές παραλίες, επιλέγονται για τη διαφήμιση της χώρας στο εξωτερικό κάθε χρόνο, με τις φωτογραφίες στις αφίσες να δελεάζουν πραγματικά και τον πιο δύσπιστο υποψήφιο επισκέπτη.

Κάποιος θα μπορούσε να υποθέσει, λοιπόν, ότι οι χιλιοφωτογραφημένες ελληνικές παραλίες, δεν έχουν πολλά περισσότερα να μας αποκαλύψουν. Η διαφορετική προοπτική που έχουμε όμως, όταν αντικρύζουμε τη Γη από ψηλά, από την οπτική των πουλιών ή αυτό που διεθνώς λέγεται «bird’s eye view», μας κάνει συχνά να απορούμε, ακόμα και να μην μπορούμε να αναγνωρίσουμε έναν τόπο, όσο οικείος κι αν είναι αυτός.

Όσο καλά κι αν γνωρίζουμε τις ελληνικές παραλίες, ίσως δυσκολευτούμε να αναγνωρίσουμε ποια ακτή βλέπουμε, όταν την κοιτάξουμε από ψηλά. Επιπλέον αυτή η οπτική «από τον αέρα», έχει το πλεονέκτημα ότι αποτυπώνει, εκτός από την αμμουδιά, την παραλία και τη θάλασσα μέχρι το βυθό.

Ιδού, λοιπόν, 12 εκπληκτικές ελληνικές παραλίες φωτογραφημένες από ψηλά.

Δείτε τις, στη gallery που ακολουθεί:

1. Μπάλος, Κρήτη

Ο Μπάλος βρίσκεται στα δυτικά της Κρήτης και είναι ουσιαστικά ένας μεγάλος βράχος μέσα στη θάλασσα, που σχηματίζει με την ακτή μια τιρκουάζ λιμνοθάλασσα με χερσονήσους και νησίδες από ολόλευκη άμμο. Ένας τόπος άγριας ομορφιάς, που κάνει τον επισκέπτη του να αισθάνεται ένα με τη φύση -όσο γεμάτος κόσμο κι αν είναι.

2. Ελαφόνησος, Πελοπόννησος

Η Ελαφόνησος με τη διάσημη στους λάτρεις του κάμπινγκ παραλία του Σίμου, βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου, απέναντι από τη Νεάπολη Λακωνίας. Είναι ένα μικρό νησάκι, με μια απέραντη αμμώδη παραλία, διαυγή τιρκουάζ νερά και ένα τοπίο που θυμίζει εξωτικό προορισμό.

3. Παραλία της Κέρκυρας

Μια πολύ εντυπωσιακή εικόνα από κάποια αμμώδη ακτή της Κέρκυρας. Τέτοιες ακτές συναντά ο επισκέπτης παντού στην Ελλάδα: Ολόχρυση άμμος, γαλαζοπράσινα νερά είναι το «μοτίβο», με το φυσικό περιβάλλον να κάνει τη διαφορά. Στην περίπτωση της Κέρκυρας, πιθανότατα πρόκειται για καταπράσινες βουνοπλαγιές με βλάστηση που φτάνει ως το νερό.

4. Λιχαδονήσια, Εύβοια

Στα Λιχαδονήσια, αυτή τη μοναδική συστάδα νησιών στα βόρεια της Εύβοιας, οι επισκέπτες πηγαίνουν είτε με δικό τους σκάφος είτε με τα καΐκια που κάνουν το δρομολόγιο από τους κοντινότερους προορισμούς. Πολλοί είναι εκείνοι που χαρακτηρίζουν τα νησάκια αυτά «Σεϋχέλλες της Ελλάδας», ενώ οι παραλίες τους πράγματι θυμίζουν κάτι από Καραϊβική.

5. Παραλία στην Κρήτη

Η αλήθεια είναι ότι οι παραλίες της Κρήτης είναι ατέλειωτες. Κάποιες μπορεί να ξεχωρίζουν ακόμα περισσότερο λόγω του φυσικού τοπίου στο οποίο βρίσκονται συνολικά, όμως είναι απόλυτα βέβαιο πως καμία δεν απογοητεύει τους επισκέπτες της. Οργανωμένες ή όχι, δίνουν στον επίδοξο κολυμβητή μια πλήρη εικόνα του «ιδανικού», όταν μιλάμε για ήλιο, θάλασσα, αμμουδιά και τοπίο.

6. Παραλία στη Λευκάδα

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως το Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων παραλιών σε όλο τον κόσμο. Η εικόνα του είναι εντυπωσιακή πράγματι, όμως στη Λευκάδα ο συνδυασμός άμμος-καταγάλανη θάλασσα και απέραντο γαλάζιο συναντάται πολύ συχνά, σε διάφορες παραλλαγές, έτσι που ο επισκέπτης δεν κουράζεται ποτέ.

7. Ποσείδι, Χαλκιδική

Το Ποσείδι λέγεται και «αμμόγλωσσα της Χαλκιδικής» ή «Μύτη» και βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της χερσονήσου της Κασσάνδρας, δίπλα στον ομώνυμο οικισμό που αποτελεί παραθεριστικό κέντρο της περιοχής. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο εναπόθεσης άμμου στο ακρωτήρι, το οποίο μάλιστα αλλάζει ελαφρώς μορφή ανάλογα με την εποχή, τους ανέμους και τους κυματισμούς.

8. Μύρτος, Κεφαλονιά

Η αίσθηση του επισκέπτη για το μεγαλείο του Μύρτου, της διάσημης παραλίας της Κεφαλονιάς, είναι δύσκολο να αποτυπωθεί με λέξεις. Μια τεράστια παραλία, από πολύ μικρά ολόλευκα βοτσαλάκια, σε έναν απόκρημνο κόλπο. Η ησυχία, το πέλαγος, η ήρεμη θάλασσα που σχηματίζει δεκάδες αποχρώσεις μπροστά στα μάτια των επισκεπτών της, βάφεται στα χρυσαφί, «αγριεύει» και γίνεται όλο και πιο θορυβώδης το απόγευμα, για να ηρεμήσει και πάλι το δειλινό, την ώρα που ο ήλιος βυθίζεται μακριά στον ορίζοντα.

9. Σαρακήνικο, Μήλος

Ηφαιστειογενή, ολόλευκα βράχια σχηματίζουν ένα τοπίο που μοιάζει με σεληνιακό, στην παραλία Σαρακήνικο της Μήλου. Τα θεόρατα βράχια σχηματίζουν κόλπους και είναι ιδανικοί «βατήρες» για βουτιές, ενώ η τιρκουάζ θάλασσα δελεάζει τους επισκέπτες. Αν συνδυαστεί δε και το γεγονός ότι ο όρμος αυτός ήταν καταφύγιο των Σαρακηνών πειρατών, όλο το σκηνικό αναβαθμίζεται ακόμα περισσότερο.

10. Ναυάγιο, Ζάκυνθος

Μέχρι τη δεκαετία του 1980, η παραλία αυτή ήταν μία ακόμα εντυπωσιακή, απομακρυσμένη ακτή της Ζακύνθου. Από όταν όμως προσάραξε εκεί το φορτηγό πλοίο που κουβαλούσε λαθραία τσιγάρα κι «έμεινε» στην ολόλευκη άμμο, η παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου έγινε παγκοσμίως διάσημη. Όλοι οι λόγοι αποτυπώνονται με κάθε λεπτομέρεια σε αυτή την αεροφωτογραφία.

11. Πρέβελη, Κρήτη

Στην απόληξη ενός φαραγγιού, εκεί που ο ποταμός της λίμνης Πρέβελης καταλήγει στη θάλασσα, διασχίζοντας ένα φοινικόδασος, στο νότιο Ρέθυμνο της Κρήτης, σχηματίζεται μια πολύ ξεχωριστή παραλία. Το νερό χύνεται στο Λιβυκό πέλαγος και το άγριο τοπίο, είναι πραγματικά εξωτικό.

12. Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία

Είναι φορές που τα δημιουργήματα της φύσης μας ξαφνιάζουν: Πώς μπορεί να μην απορήσει όποιος αντικρύζει από ψηλά την παραλία Βοϊδοκοιλιά στη Μεσσηνία για το πώς δημιουργήθηκε αυτό το σχεδόν τέλειο ημικύκλιο; Τα γαλαζοπράσινα νερά, ακόμα και αφρισμένα από το κύμα, είναι πάντα δελεαστικά για τους χιλιάδες επισκέπτες που συρρέουν να δουν αυτό το «θαύμα της φύσης» από κοντά κάθε καλοκαίρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ