Έχει ή όχι η γυναίκα οργασμό μετά την εμμηνόπαυση;

Έχει ή όχι η γυναίκα οργασμό μετά την εμμηνόπαυση;

Μήπως μαζί με την έμμηνο ρήση χάνεται και η σεξουαλική ευχαρίστηση της γυναίκας;

Η απάντηση στην ερώτηση αυτή είναι καταφατική, βεβαίως και έχει. Η δυνατότητα της γυναίκας να κορυφώνει κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής διατηρείται μέχρι τα βαθιά της γεράματα. Αυτό που είναι πιθανό να αλλάξει είναι ο τρόπος που βιώνει τον οργασμό.

Ειδικότερα,η διάρκεια και η ένταση του οργασμού συνήθως μειώνονται μετά την εμμηνόπαυση αφού παρουσιάζεται μείωση των συσπάσεων της μήτρας. Αυτό δεν σημαίνει επ’ ουδενί ότι η γυναίκα σταματάει να απολαμβάνει τις κορυφώσεις της. Πολύ συχνά μάλιστα συμβαίνει το αντίθετο, νιώθει πιο ελεύθερη πια να εκφράσει τη σεξουαλικότητα της.

Η γυναίκα απαλλαγμένη πια από το φόβο της εγκυμοσύνης, αλλά και με λιγότερες αναστολές και πολύ μεγαλύτερη σεξουαλική εμπειρία και γνώση του σώματος της, μπορεί να επικοινωνεί στο σύντροφο της τις σεξουαλικές της ανάγκες και προτιμήσεις και να γεύεται καλύτερα και πληρέστερα την ηδονή της δικής της κορύφωσης.

Άλλωστε ο οργασμός είναι μια λειτουργία που απαιτεί την αρμονική συνεργασία τόσο του σώματος όσο και της ψυχής. Και το ψυχικό – συναισθηματικό κομμάτι που νιώθει η γυναίκα σε σχέση με την εικόνα της αλλά και απέναντι στον άντρα, σύζυγο και πατέρα των παιδιών της, που τη συντροφεύει και στέκεται δίπλα της όλα αυτά τα χρόνια, είναι πολύ πιο καθοριστικό για την επίτευξη αλλά και την ικανοποίηση που θα λάβει με τον οργασμό της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ