Τι είναι τα γυαλιά του Facebook και τι καινούριο φέρνουν

Τι είναι τα γυαλιά του Facebook και τι καινούριο φέρνουν

Η αθόρυβη δουλειά του κολοσσού στην εικονική πραγματικότητα απέδωσε ένα VR ζευγάρι που μοιάζει με κανονικά γυαλιά ηλίου

Το Virtual Reality είναι η τεχνολογία που συγκεντρώνει όλο το ενδιαφέρον της αγοράς, αποτελώντας το μεγάλο στοίχημα των κατασκευαστών.

Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί ωστόσο την τελευταία τριετία, ο καταναλωτής έρχεται αντιμέτωπος με ογκώδεις συσκευές, δύσχρηστους σχεδιασμούς και μια κατάσταση που δεν ενσαρκώνει ακριβώς το όραμα της εικονικής πραγματικότητας.

Το Facebook είναι ένας από τους μεγάλους παίκτες που επενδύουν στο VR και εργάζεται ήδη για την επόμενη γενιά της εικονικής (και επαυξημένης) πραγματικότητας, πάντα στο περιθώριο των ειδήσεων.

Τώρα όμως είναι έτοιμο να μας δείξει μια ενδιαφέρουσα άποψη της πρωτότυπης δουλειάς του, που είναι αναμφίβολα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Το ασίγαστο Τμήμα Έρευνας του Facebook παρουσιάζει πια ένα κομψό και μικρό ζευγάρι VR γυαλιών που μοιάζουν με παραδοσιακά γυαλιά ηλίου.

Ο πειραματισμός με τις ολογραφικές τεχνολογίες επέτρεψε αυτό το άλμα προς τα εμπρός, καθώς το Facebook ακολουθεί εδώ μια τελείως διαφορετική προσέγγιση στην επικράτεια της μεικτής πραγματικότητας.

Το πρωτότυπο ζευγάρι φορά πολύ λεπτούς φακούς, έχει γωνία θέασης 90 μοιρών και ανάλυση 1600×1200, φέρνοντάς το δηλαδή στην επικράτεια των χαρακτηριστικών των VR headsets που κυκλοφορούν ήδη.

Μιας και μιλάμε όμως για μια τελείως διαφορετική τεχνική προσέγγιση στον χώρο του VR, το Facebook σπεύδει να δηλώσει πως «προς το παρόν η δουλειά μας είναι καθαρά ερευνητική».

Πρόκειται όμως για τα λεπτότερα VR γυαλιά που έχουμε δει ποτέ, κι έτσι η «καθαρά ερευνητική δουλειά» ίσως είναι πολύ κοντά σε μια τελική εκδοχή…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ