Η καλοκαιρινή μπίρα με τον κολλητό είναι αυτό που χρειάζεσαι

Η καλοκαιρινή μπίρα με τον κολλητό είναι αυτό που χρειάζεσαι

Αυτές οι ανούσιες συναντήσεις, οι όχι και τόσο ώριμες συζητήσεις και τα παιδιαρίσματα μας κάνουν καλό.

Το τσιμέντο βράζει, το άγχος μεγαλώνει, η υπομονή μειώνεται. Η καρδιά σου χτυπάει πιο γρήγορα και από τα τύμπανα ενός ντράμερ που βρίσκεται στο αποκορύφωμα του σόλο του. Μπορείς και μυρίζεις τον ιδρώτα δέκα ανθρώπων πριν από εσένα σε αυτό το παγκάκι. Βλέπεις τα νεκρά τους σχέδια που ακυρώθηκαν γιατί η ζέστη είναι αφόρητη και τελικά επέλεξαν να κάτσουν σπίτι απέναντι σε έναν παλιό ανεμιστήρα που κάνει θόρυβο και με ανοιχτή την τηλεόραση που παίζει μία παλιά ελληνική ταινία. Αλλά εσύ όχι, δεν θα κάτσεις σπίτι. Θα βγεις με τον κολλητό σου για να πιεις μια μπίρα. Ήρθε το καλοκαίρι και τίποτα δεν μπορεί να σε κρατήσει μέσα.

Αυτή η συνήθεια, μας συγχωρείτε οι γυναίκες, είναι μια ανδρική υπόθεση. Όχι η μπίρα αυτή καθεαυτή, η συνάντηση των κολλητών φίλων μαζί με την μπίρα είναι η ανδρική υπόθεση στην οποία αναφερόμαστε. Έχουμε δει άλλωστε γυναίκες να την κατεβάζουν λες και είναι νερό και άντρες να την πίνουν λες και στο ποτήρι τους βρίσκεται κάποια τοξική ουσία. Η διαδικασία είναι αυτή που κάνει τη στιγμή σημαντική και όχι το αλκοόλ. Απλά η μπίρα, καλώς ή κακώς, είναι το νούμερο ένα ελαφρύ ποτό του καλοκαιριού.

Κάνε εικόνα μία ταράτσα, δύο καρέκλες, τον ήλιο που δύει και δύο παγωμένες μπίρες. Αυτό, φίλε μας καλέ, σημαίνει καλοκαίρι. Εσύ και ο κολλητός να έχετε γυρίσει από τη δουλειά και να μοιράζεστε τα στραβά της ημέρας και να δίνει κουράγιο ο ένας στον άλλον, καταφέρνοντας έτσι να κάνετε τα φορτία και των δύο κατά πολύ ελαφρύτερα. Ύστερα θα μιλήσετε για το μήνυμα που σου ήρθε από την πρώην ή από αυτή που θες να κάνεις δική σου. Θα ανταλλάξετε συμβουλές, θα περάσει η ώρα, θα ανοίξετε μία ακόμα μπίρα και ο ήλιος θα έχει πια χαθεί.

Έχουμε την τάση σαν ανθρώπινο είδος να ζητάμε για περισσότερα ενώ έχουμε αυτά ακριβώς που χρειαζόμαστε. Αυτή η όμορφη συνήθεια είναι αρκετή για να κάνει τη σχέση που οφείλουμε να έχουμε οι άντρες μεταξύ μας πιο δυνατή. Γιατί όλοι έχουμε τους προβληματισμούς μας και όλοι πρέπει να τους μοιραζόμαστε με κάποιον. Η μπίρα με τον κολλητό το καλοκαίρι είναι όπως το ουίσκι τον χειμώνα στο αγαπημένο σας στέκι. Και μόνο το άθλιο αστείο που θα πει ένας από εσάς είναι αρκετό για να φτιάξει η διάθεση όλων. Αυτές οι ανούσιες συναντήσεις, οι όχι και τόσο ώριμες συζητήσεις και τα παιδιαρίσματα μας κάνουν καλό. Ας μην αφήσουμε την γρήγορη καθημερινότητα να μας το κλέψει και αυτό. Σήκωσε το τηλέφωνο, κάλεσε τον κολλητό και πιείτε μια μπίρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ