Το ελληνικό νησάκι που μοιάζει με χελώνα

Το ελληνικό νησάκι που μοιάζει με χελώνα

Μια εξωτική όαση στα νερά του Ιονίου

Στον κόλπο του Λαγανά, κοντά στο Μαραθιά στο Κερί, συναντάται ένα μικροσκοπικό νησάκι, μια πραγματική όαση στα νερά του Ιονίου.

Το Μαραθονήσι, που το σχήμα του θυμίζει εκείνο χελώνας, ανήκει στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου (κάτι που σημαίνει ότι απαγορεύεται η αγκυροβόληση εδώ), ενώ έχει συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα προστασίας Natura 2000, καθώς στην έκτασή του φιλοξενούνται οι θαλάσσιες χελώνες καρέτα- καρέτα, όπου και αναπαράγονται.

Στα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του η χρυσαφένια, αμμώδης «γλώσσα» που φαίνεται να εισχωρεί στα κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου. Στο νησάκι υπάρχει ακόμη μία ακτή με βότσαλο, όπου εντοπίζονται και δύο μικρές θελάσσιες σπηλιές. Καμία από τις δύο ακρογιαλιές δεν είναι οργανωμένη, διατηρώντας έτσι την φυσική ομορφιά του τοπίου ολόγυρα με τα καταπράσινα δέντρα -ελιές, βελανιδιές, πεύκα- εντελώς ανέπαφη.

Στα όσα αξίζει κανείς να δει στο νησάκι και οι εντυπωσιακές σπηλιές, σε κάποιες από τις οποίες επιτρέπεται και το κολύμπι για να ανακαλύψει κανείς θαλασσινούς αστερίες και εντυπωσιακά πετρώματα. Το Μαραθονήσι προσεγγίζεται μόνο από θαλάσσης, με ιδιωτικό ή τουριστικό σκάφος.

Πρόκειται για ιδιωτικό νησί, το οποίο κατοικούνταν μέχρι τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ σήμερα παραμένει ακατοίκητο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ