Αυστραλία : Καταδικάστηκαν για συμπλοκή για το… χαρτί υγείας

Αυστραλία : Καταδικάστηκαν για συμπλοκή για το… χαρτί υγείας

Τρεις γυναίκες πιάστηκαν στα χέρια τον Μάρτιο ώστε να εξασφαλίσουν μια συσκευασία χαρτιού υγείας

Με καβγά σε αγώνα ράγκμπι συνέκρινε Αυστραλός δικαστικός μια διαμάχη για… χαρτί υγείας που ξέσπασε στο Σίδνεϊ. Εντέλει, μια μητέρα και η κόρη της κρίθηκαν ένοχες γα τη συμπλοκή.

Η υγειονομικός υπάλληλος Μέριαμ Μπέμπαγουι, 23 ετών και η μητέρα της, ιδιοκτήτρια παιδικού σταθμού, Τρέιζα Μπέμπαγουι, 61 ετών, καταδικάστηκαν για φιλονικία με άλλη γυναίκα σε σούπερ μάρκετ στις 7 Μαρτίου.

Το οπτικοακουστικό υλικό της συμπλοκής είχε γίνει viral στα κοινωνικά δίκτυα τον Μάρτιο, εν μέσω εκτεταμένων αγορών χαρτιού υγείας, εξαιτίας του lockdown.

Το βίντεο απεικόνιζε την Μπέμπαγουι να ουρλιάζει και να τσακώνεται με άλλη πελάτισσα του καταστήματος, την Τρέισι Χίνκσον, η οποία είχε αρπάξει μία από τις οκτώ συσκευασίες 36 ρολών χαρτιού υγείας που είχε τοποθετήσει στο καλάθι της.

«Το μόνο πράγμα που είδαν οι πολίτες και το προσωπικό, ήταν τρία άτομα να ουρλιάζουν. Πρόκειται για μια τυπική συμπλοκή», εξήγησε ο δικαστικός, Πίτερ Μπάτζεν.

Αναφερόμενος σε ένα περιστατικό στο οποίο είχε εμπλακεί ο πρώην παίκτης και στη συνέχεια επιφανής προπονητής του ράγκμπι, Τζακ Γκίμπσον, ο Μπάτζεν εξήγησε τους λόγους που η Μέριαμ έφερε το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης.

«Αυτό που έκανε η Μέριαμ Μπέμπαγουι ήταν να πάρει το νόμο στα χέρια της», τόνισε.

«Μου θυμίζει ένα περιστατικό στο ράγκμπι… πλέον, ο δεύτερος άνθρωπος που εμπλέκεται στον καβγά είναι εκείνος που τιμωρείται, γιατί δίνει συνέχεια».

«Οι αρχές του ράγκμπι το γνωρίζουν αυτό εδώ και αρκετό καιρό».

Κατά την ανάκρισή της, η Μέριαμ Μπέμπαγουι δήλωσε ότι το προσωπικό του σούπερ μάρκετ «τους επιτέθηκε οργανωμένα» κατηγορώντας τες πως ήταν «εγωίστριες».

Ο δικαστικός εξήγησε ότι το χαρτί υγείας δεν ανήκε στις δύο γυναίκες, από τη στιγμή που μέχρι τότε δεν το είχαν πληρώσει.

Αν και αναγνώρισε το «δυσάρεστο της κατάστασης» των έως και 40 καταναλωτών που όρμησαν στο κατάστημα αναζητώντας χαρτί υγείας, ο Μπάτζεν δήλωσε επίσης ότι η «φυσική αντίδραση» της Μέριαμ να κυνηγήσει την Χίνκσον ήταν εκείνη που εντέλει οδήγησε στη συμπλοκή.

«Η Μέριαμ Μπέμπαγουι και η Τρέιζα Μπέμπαγουι λειτούργησαν κατά τρόπο που προκάλεσε τη συμπλοκή», είπε.

Καμία από τις δύο δεν ήταν στο δικαστήριο τη Δευτέρα. Και για τις δύο ορίστηκε απαλλαγή υπό όρους με διάρκεια ενός έτους εξαιτίας πρότερου έντιμου βίου.

Η Τρέιζα Μπέμπαγουι δεν έλαβε καμία ποινή.

Και οι δύο γυναίκες έχουν υποβάλει έφεση που αναμένεται να εκδικαστεί στις 14 Αυγούστου.

Δείτε το βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ