Έδωσαν μια περιουσία για να κάνουν το σπίτι τους «παράδεισο» για ηλικιωμένα σκυλιά

Έδωσαν μια περιουσία για να κάνουν το σπίτι τους «παράδεισο» για ηλικιωμένα σκυλιά

Ζευγάρι στη Νέα Υόρκη δίνει δεύτερη ευκαιρία σε ηλικιωμένα και άρρωστα σκυλιά.

Ο Κρις και η Μαριέσα Χιουζ έχουν κάνει σκοπό της ζωής τους να φροντίζουν σκυλιά ηλικιωμένα ή με προβλήματα υγείας, που συχνά καταλήγουν σε καταφύγια.

Το ζευγάρι από τη Νέα Υόρκη δεν έχει ιδρύσει μόνο μια οργάνωση για αυτό τον σκοπό, αλλά δαπάνησε και δεκάδες χιλιάδες δολάρια προκειμένου να διαμορφώσει το σπίτι του έτσι ώστε να αποτελεί έναν «παράδεισο» για τα 20 σκυλιά που φιλοξενεί, τα οποία είναι ηλικιωμένα και αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα υγείας ή έχουν ειδικές ανάγκες.

«Τhe Mr. Mo Project» είναι το όνομα της οργάνωσής τους και έμπνευση αποτέλεσε ο δικός τους σκύλος, ο Μο. Όταν έφυγε από τη ζωή, σε προχωρημένη ηλικία, το κατοικίδιό τους, ο Κρις και η Μαριέσα έπρεπε να αποπληρώσουν έναν υψηλό λογαριασμό στον κτηνίατρο.

Βιώνοντας τι σημαίνει η φροντίδα ενός ηλικιωμένου σκύλου, ήξεραν ότι πολλά από αυτά τα ζώα εγκαταλείπονται ή παραδίδονται σε καταφύγια ζώων επειδή οι ιδιοκτήτες τους δεν είχαν τα απαιτούμενα χρήματα για να τα βοηθήσουν. Έτσι δημιούργησαν την οργάνωση, με στόχο να διασφαλίσουν ότι τα ηλικιωμένα σκυλιά θα έχουν την κατάλληλη φροντίδα.

Ήδη έχουν σώσει εκατοντάδες ζώα από ευθανασία, ενώ συνδράμουν προκειμένου να λάβουν την απαραίτητη θεραπεία και βοηθούν να υιοθετηθούν. Την ίδια ώρα, στο σπίτι τους ζουν 20 ηλικιωμένοι σκύλοι και το ζευγάρι έχει ήδη δαπανήσει πάνω από 55.000 δολάρια για να το διαμορφώσει έτσι ώστε να παρέχει στα ζώα την καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής.

Αυτό περιλαμβάνει από πισίνα υδροθεραπείας για να γυμνάζονται οι σκύλοι, έως ένα ειδικό τεράστιο κρεβάτι, ενώ σε πολλά σημεία υπάρχουν ράμπες και άλλες παρεμβάσεις, για τη διευκόλυνση των ζώων.

Η ζωή με 20 σκυλιά δεν είναι βέβαια εύκολη υπόθεση. «Είναι τρελό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κρις Χιουζ στην ιστοσελίδα Bored Panda. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι κάθε πρωί απαιτούνται 45 λεπτά για το τάισμα και τη χορήγηση φαρμάκων στα κατοικίδιά τους.

Και βέβαια υπάρχουν οι λογαριασμοί στον κτηνίατρο. «Προσπαθούμε και συγκεντρώνουμε όσο περισσότερα χρήματα μπορούμε. Αλλά, αν τελικά ένας σκύλος χρειαστεί θεραπεία 20.000 δολαρίων, θα το πληρώσουμε με πιστωτική κάρτα και θα ανησυχήσουμε αργότερα για αυτό», δηλώνει ο Κρις Χιουζ.

«Πάντα υπάρχει ένας λογαριασμός που πρέπει να πληρώσουμε στον κτηνίατρο, αλλά έχουμε μάθει να το αντιμετωπίζουμε. Όσο αγχωτικό κι αν είναι, αξίζει», κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ