Ποιες στάσεις του σεξ να αποφεύγετε στην εγκυμοσύνη

Ποιες στάσεις του σεξ να αποφεύγετε στην εγκυμοσύνη

Ποιες να μην δοκιμάσετε κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου.

Στάσεις του σεξ που πρέπει να αποφύγετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Μπορεί όλους τους πρώτους μήνες να απολαμβάνατε το σεξ, αλλά όσο έρχεστε πιο κοντά στην πιθανή ημερομηνία τοκετού, κάποιες στάσεις θα πρέπει να τις ξεχάσετε.

Πρώτο και δεύτερο τρίμηνο κύησης
Κατά το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης είναι επιτρεπτές σχεδόν όλες οι στάσεις, εκτός και αν δυσκολεύουν ή πονούν την επίτοκο. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να κουβεντιάζει με τον γυναικολόγο της τα πάντα ώστε να την κατευθύνει και να τη συμβουλέψει τι πρέπει να κάνει και τι όχι.

Τρίτο τρίμηνο κύησης
Όσο αφορά το τρίτο τρίμηνο της κύησης, οι διάφορες στάσεις του σεξ, όχι ότι είναι απαγορευτικές αλλά η κοιλίτσα της εγκύου δυσκολεύει λίγο την κατάσταση. Αυτός είναι και ο μόνος λόγος που θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή της στάσης που θα εφαρμόσετε.

Ποιες στάσεις απαγορεύονται στο τρίτο τρίμηνο;
Πρωκτικό σεξ

Σε αυτό το τρίμηνο απαγορεύεται και το πρωκτικό σεξ, καθώς οι πιθανότητες μόλυνσης είναι μεγαλύτερες από ότι στα πρώτα δύο τρίμηνα και ο πόνος μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες συσπάσεις.

Στοματικό σεξ

Επίσης αν ο σύντροφός σας επιθυμεί να σας κάνει στοματικό σεξ θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικός και αυτό γιατί αν φυσήξει αέρα στον κόλπο σας μπορεί να προκληθεί εμβολή από αέρα. Είναι κάτι σπάνιο, ωστόσο υπάρχει κι αυτή η πιθανότητα.

Προσοχή!

Πάντα να θυμάστε πώς σε περίπτωση που ο γιατρός που σας παρακολουθεί, εντοπίσει κάποιες επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, είναι εκείνος που θα σας πει να διακόψετε τις σεξουαλικές επαφές κι είστε υποχρεωμένες να ακούσετε τις συμβουλές του για να έχετε μια υγιή και ασφαλής εγκυμοσύνη μέχρι το τέλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ