Οριστικό: Ο Ολυμπιακός «έδεσε» Καμαρά, Σισέ, Μπα έως το 2024

Οριστικό: Ο Ολυμπιακός «έδεσε» Καμαρά, Σισέ, Μπα έως το 2024

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να επιβραβεύει και να «δένει» τους βασικούς ποδοσφαιριστές του: Καμαρά, Σισέ, Μπα στα Ερυθρόλευκα έως το 2024.

Ο Ολυμπιακός επένδυσε στο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Επένδυσε στο πραγματικό ποδόσφαιρο. Αλλαξε τελείως τον τρόπο λειτουργίας και το σκεπτικό του στις μεταγραφές. Επένδυσε στο σκάουτινγκ, έδειξε εμπιστοσύνη στο ταλέντο, το συνδύασε με την εμπειρία παικτών που ήρθαν για να γίνουν «δάσκαλοι» και πρωταγωνιστές και κάπως έτσι ποδοσφαιριστές όπως ο Μάντι Καμαρά, ο Πάπε Αμπού Σισέ και ο Ουσεϊνού Μπα βρέθηκαν από την Κορσική και τη Β’ Γαλλίας στα σαλόνια του Champions League, όταν πλέον ποδοσφαιριστές αξίας πολλών εκατομμυρίων.

Το ποδόσφαιρο, ωστόσο, δεν είναι μόνο αναζήτηση, εύρεση και αξιοποίηση του ταλέντου. Είναι πολλά ακόμη. Και ένα από τα πιο σημαντικά είναι η επιβράβευση. Η αναγνώριση από πλευράς της ομάδας της δουλειάς, της βελτίωσης και της προσφοράς ενός ποδοσφαιριστή. Με τον Ολυμπιακό να γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλη ελληνική ομάδα, πώς να «φτιάχνει» τους ποδοσφαιριστές του. Πώς να τους δείχνει ότι είναι σημαντικοί και να τους βάζει στη διαδικασία να βελτιώνονται διαρκώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, ο Ολυμπιακός ανανέωσε τα συμβόλαια και των τριών Αφρικανών. Μάντι Καμαρά, Πάπε Αμπού Σισέ και Ουσεϊνού Μπα, ανανέωσαν τη συνεργασία τους με την ομάδα του Μεγάλου Λιμανιού. Και οι τρεις, με νέο συμβόλαιο, έως το καλοκαίρι του 2024. Και οι τρεις μια αυξήσεις στις αποδοχές τους, ανάλογες του ρόλου τους στην ομάδα, αλλά και της βελτίωσής τους. Τρεις ανανεώσεις, και οι τρεις, την ίδια ημέρα.

Ο Μάντι Καμαρά αποκτήθηκε με σχεδόν μισό εκατομμύριο από την Αζαξιό, τον Ιανουάριο του 2018 και εντάχθηκε στον Ολυμπιακό τον Ιούνιο του ίδιου έτους. Κόντρα στη Μαρσέιγ, πέτυχε το πρώτο του γκολ στο Champions League και πήρε τη φανέλα σπίτι του, για να την κάνει κορνίζα. Ηταν το πρώτο του γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, λίγες ημέρες μετά την επέκταση της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό.  Στο 99ο παιχνίδι του με τους Ερυθρόλευκους.

Λίγο νωρίτερα είχε βρεθεί στα γραφεία της ΠΑΕ, είχε συζητήσει και συμφωνήσει τα πάντα με τη διοίκηση των Ερυθρόλευκων. Το συμβόλαιο του Καμαρά έληγε το καλοκαίρι του 2023. Ο Ολυμπιακός φρόντισε να του δείξει πόσο πολύ τον πιστεύει και πόσο αναγνωρίζει την εξαιρετική παρουσία του: Με επέκταση συμβολαίου έως το καλοκαίρι του 2024 και αύξηση αποδοχών που ακούμπησε το 200%!

Την ίδια ημέρα βρέθηκε στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας και ο Πάπε Αμπού Σισε. Ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός, ο παλιότερος της παρέας, καθώς βρίσκεται στον Ολυμπιακό από το 2017, πραγματοποίησε την 3η επέκταση συμβολαίου του με τους Ερυθρόλευκους. Η συμφωνία ήταν άμεση. Το συμβόλαιό του έληγε το 2022. Διετής επέκταση έως το 2024, εξαιρετικές οικονομικές απολαβές και όλοι ικανοποιημένοι.

Τρίτος της παρέας ο Ουσεϊνού Μπα. Ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός ήταν από τους χαμηλότερα αμειβόμενους ποδοσφαιριστές του ρόστερ. Και φυσικά ο Ολυμπιακός διόρθωσε αυτή την ανισορροπία. Το τρέχον συμβόλαιό του λήγει το 2023. Το νέο, έχει διάρκεια έως το 2024. Και οι ετήσιες αποδοχές του ανέβηκαν τρεις φορές επάνω. Με τη διοίκηση να δείχνει τον 25χρονο κεντρικό στόπερ ότι η προσπάθειά του ανταμείβεται και ότι θεωρείται βασικό στέλεχος της ομάδας του.

Κλείνοντας, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός επέλεξε να κλείσει πριν τελειώσει το 2020 και αυτή την… τριπλή ανανεωση συμβολαίων, καθώς ήθελε να μην αφήσει καμία εκκρεμότητα. Αλλά και διότι ήθελε να δείξει στους ποδοσφαιριστές ότι αναγνωρίζει τη δουλειά, τη βελτίωση, την αφοσίωσή τους. Μάλιστα, σε όλες τις οικονομικές συμφωνίες, πέραν των μεγάλων μπόνους, έχουν προβλεφθεί πολύ σημαντικές ετήσιες αυξήσεις στα έσοδα των παικτών, με τα κλιμακωτές απολαβές.

Από εκεί και πέρα: Με την πλευρά του Μάριου Βρουσάι υπάρχει συμφωνία έως το καλοκαίρι του 2024, αλλά ακόμη δεν έχουν πέσει οι υπογραφές. Κάτι, βεβαίως, που θα γίνει σύντομα, με το θέμα να είναι τυπικό. Αντίθετα, υπογραφές εχουν «πέσει» με τους Καμαρά, Σισέ, Μπα, αλλά και τους Σεμέδο, Μασούρα, Ραντζέλοβιτς, Ανδρούτσο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ