Η «μάχη» των πάγκων, μία ισοφάριση και ένα ρεκόρ…

Η «μάχη» των πάγκων, μία ισοφάριση και ένα ρεκόρ…

Οι αριθμοί «μιλούν»: Πού έφτασε και πού ξεπέρασε ο Λεμονής τον Ερνέστο, το 0-0 μετά από 34 ματς και η δυσκολία στα γκολ… πρώτου ημιχρόνου

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα ήταν το συνολικά 30ό του Τάκη Λεμονή στην Ευρώπη. Τα 20 εξ αυτών τα έχει κάνει με τους «ερυθρόλευκους» και μάλιστα η 31η Οκτωβρίου 2017 είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για τον Ελληνα τεχνικό. Ο λόγος;

Με το 20ό του ευρωπαϊκό παιχνίδι ως προπονητής του Θρύλου, ισοφάρισε τον… Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος επίσης είχε καθοδηγήσει σε 20 ματς Champions League και Europa League τους «ερυθρόλευκους».

Κάπως έτσι ο Λεμονής έγινε ο δεύτερος στη σχετική λίστα. Με πολύ λίγες ελπίδες να φτάσει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, που έχει τα περισσότερα ευρωπαϊκά παιχνίδια στον πάγκο του Ολυμπιακού (36)!

Ωστόσο, η αναμέτρηση της Τρίτης είχε ακόμη μία πρωτιά του Λεμονή έναντι του Ερνέστο. Και αυτό διότι ο Ελληνας τεχνικός έφτασε τα 128 παιχνίδια στον πάγκο του Ολυμπιακού, αφήνοντας πίσω τον «Τσινγκούρι», που έχει 127 ματς! Βεβαίως, ο «Βάσκος» έχει καλύτερες επιδόσεις με τους Πειραιώτες (92 νίκες, 12 ισοπαλίες, 22 ήττες, 258-92 τα γκολ και 2,28 μ.ο. βαθμών) έναντι του νυν τεχνικού του Θρύλου (80 νίκες, 28 ισοπαλίες, 20 ήττες, 264-130 τα γκολ και 2,09 μ.ο. βαθμών).

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
• Ο Ολυμπιακός είχε χάσει δύο (Βαλένθια και Λεβάντε) από τα 4 τελευταία με ισπανικές ομάδες εντός έδρας, ενώ δεν είχε χάσει τα 10 πρώτα! Μάλιστα, αν και έχει χάσει εντός έδρας από Βαλένθια και Λεβάντε, δεν έχει ηττηθεί 4 φορές από τη Ρεάλ και 2 από την Ατλέτικο Μαδρίτης!

• Από τις 19 Αυγούστου έχει να πετύχει γκολ στο πρώτο ημίχρονο στην έδρα του ο Ολυμπιακός και από τις 2 Αυγούστου όχι από στημένη φάση (φάουλ, κόρνερ, πέναλτι)!

• Μετά από 34 παιχνίδια (σε όλες τις διοργανώσεις) έφερε 0-0 ο Ολυμπιακός. Το προηγούμενο ήταν στο Καραϊσκάκη με την Οσμανλίσπορ στις 16 Φεβρουαρίου 2017.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ